Cookie- og Privatlivspolitik

Springtur i Toscana

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en lettere konfliktfyldt og kaotisk grundstemning, og hovedpersonerne er forvirrede, triste og psykisk syge mennesker. I flere scener ser man mennesker, som har det meget dårligt , og som tvangsbehandles. I én voldsom scene ses en kvindelig hovedperson, som skriger og græder, mens hun mod sin vilje og fastspændt på en båre køres på et hospital. I en anden dramatiske scene kommer to kvinder op og slås, og de føres begge væk af politiet. I en tredje scene løber en kvinde ud foran en motorcykel, og man ser hende ligge på gaden med blod i ansigtet. Da filmen også indeholder varme og positiv forløsning, og da ingen af personerne i filmen kommer alvorligt til skade, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
11.05.2017
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
La pazza gioia
|

Den italienske film 'Springtur i Toscana' følger Beatrice, som er patient på institutionen Villa Biondi.

Hverdagen på bostedet er stille og kedeligt for den selvoptagede, snakkesalige kvinde. Lige indtil den unge Donatella flytter ind.

Beatrice ser det som en mulighed for noget nyt og spændende, men Donatella vil helst være fri for hendes selskab.

Alligevel bringes de langsomt sammen i et usædvanligt venskab, og da de pludseligt er uden opsyn, tager Beatrice chancen for at stikke af med Donatella. Sammen tager de på en rejse for at finde lykken.

'Springtur i Toscana' er instrueret af manden bag det satiriske drama Human Capital, hvor Valeria Bruni Tedeschi også er på rollelisten. Til trods for en mere komisk vinkel i en italiensk ramme, vækker filmen mindelser om Girl, Interrupted, hvor to kvinder også flygter fra en psykiatrisk afdeling. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Når [filmen] er vellykket og underholdende, skyldes det Tedeschi og Ramazzotti, der formår at gøre hele mennesker ud af deres figurer i en grad, så vi får lyst til at følge dem, helt til rejsen slutter." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... højt belagt med priser hjemme i Italien, lægger sig vel et sted mellem Triers 'Idioterne' og Ridley Scotts 'Thelma og Louise' ..." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Landskabet leverer, men humoren er ujævn. Selv fans af Tedeschi vil have det svært med de mest skingre scener." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.