Cookie- og Privatlivspolitik

Spring Breakers

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
23.05.2013
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spring Breakers
|

I 'Spring Breakers' har Brit, Candy, Cotty og Faith været bedste veninder siden folkeskolen. De bor sammen på et kedeligt kollegium og er desperate efter eventyr.

Alt, hvad de skal gøre, er at spare penge nok sammen til at komme på "spring break", men ingen af dem har en krone på lommen. Et tilfældigt møde med rapperen "Alien" giver de fire piger en chance for at få al den gys og spænding, de kunne håbe på.

Og i selskab med deres nye ven, flytter pigerne hele tiden grænserne for, hvor langt de vil gå for at opleve en spring break, de aldrig glemmer.

Filmen er instrueret af Harmony Korine ('Gummo', 'Trash Humpers'), som måske er mest kendt for at have skrevet manuskriptet til 'Kids' (1995).

'Spring Breakers' har bl.a. Vanessa Hudgens, Selena Gomez og James Franco på rollelisten.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (97 votes)
3.4
3.6

Instruktør

Relaterede nyheder

Fire Spring Breakers
8 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  'Spring Breakers' er en syret, poppet og kitschet teenagekomedie vendt på hovedet så alt, hvad der kunne have været lyst og komisk, bliver mørkt og truende. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  'Spring Breakers' er den vildeste ungdomsfilm i årevis. En opfordring til at slå hovedet fra, drikke hjernen ud og brænde sit lys i begge ender. (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  James Franco er næsten entrebilletten værd i en forrygende version som den afstumpede bandeleder. Men også kun næsten. (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Korine er for længst blevet stemplet som en af amerikansk independent films frække unger, og med 'Spring Breakers' synes han for enhver pris at ville leve op til det prædikat. Måske derfor kommer hele projektet til at klinge en smule hult, for filmen er for forelsket i sin postulerede provokation til for alvor at ramme plet. (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Filmen er splittet mellem skildringen af den generelle tilstand i Amerikas ungdom og den noget mere usædvanlige historie om narkogangsteren og hans piger, der skiftevis synger Britney Spears-ballader og røver banker iført pink badedragter og elefanthuer. Men det gør ikke så meget for helhedsindtrykket af en film, der på godt og ondt fremstår mere som en stemning end som en sammenhængende fortælling. (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Borset fra den dejlige fornøjelse af at se masse af vidunderlige kvinder uden så meget tøj på, må jeg sige, at jeg hurtigt var meget mere interesseret i den syret drøm, som man følte, at man var med i. Og ja, jeg synes helt sikkert, at den surrealistisk stemning var lavet perfekt. Men hvad er budskabet med filmen? Hvad er meningen bag fortællingen? Tja, jeg tror, at det hele handler om vildskab i livet, skyggesiden af et menneske, og hvilke dillemaer, som man kan komme ud for,hvis man ikke passer på. Jeg føler, at det faktisk var en meget troværdig og skræmmende realistisk skildring af ungdommen, som den kan se ud. Og skuespillet er faktisk rigtigt godt. James Franco er jo psykopatisk, men man har en slags sympati for ham. Selvom han er klam og skræmmende, havde jeg medfølelse i nogle enkelte scener i filmen. Og man det er sku godt gået.

Simon

Hvis Drive og Almost Famous fik en baby som lignte mest Drive ville det være denne film.

Jeg ved ikke om jeg kan lide den eller ej.

Men én ting er sikkert. Det er James Francos bedste rolle, han skræmmer mig lidt, fordi den sidste film jeg så med ham var Spider-Man 3, hvilket kun viser hvilken fantastisk skuespiller han er.

Filmen er intet formål eller nogen morale overhovedet. Hvad var pointen, at vise masser af bryster og vold?

Lottie♥

Wow! Blev så glad da jeg fik en kode til at kunne se denne film i vinterferien..

Filmen var lidt anderledes end hvad jeg havde forventet..
Men de skuespiller, handlingen og den måde de gentog replikkerne og lavede flashbacks, var anderledes og underholdende (godt nok lidt irriterende, til tider).

James Franco og pigerne var fuldstændig vilde, frie og det gav nogle fede og gode scener!

Musik valgende var super, da det er min musik stil :)

Filmen er fab, fræk og vild! Og det er sådan nogle film jeg er vilde med. 6 Stjerner herfra

Aneeka

Ikke andet end spild af tid!!! Meget meget skuffet!!!!

Tanya

Stilfuld, godt skuesil
selvom slutningen var lidt øv, fordi den var for hurtig og uærlig vææger jeg at se bort, og give den 6 stjerner

Jeff

James Franco steals the show!  His creepy, wannabe gangsta is spot on and very funny.  That’s not to say the 4 actresses do a bad job.  They are all very good as personality challenged, bored teenagers.  I wasn’t completely sold on the exploitation party scenes, but the story is solid, interesting and darkly funny.  As a look into American teenage pop culture this is a lot more interesting than The Bling Ring.

S. Rico

Filmen har sin helt egen stil. Det må man medgive. Og det er faktisk en smule originalt. Men jeg blev hurtigt træt af den stenede voice-over, der nærmest kører konstant gennem hele filmen. Det er som om, at instruktøren prøver at dække over filmens indholdsløshed via en kunstnerisk tilgang.

James Franco gør det særdeles udmærket, men hans karakter er omvendt temmelig irriterende, så ham kunne jeg godt have undværet. Pigerne er derimod fuldstændig overfladiske, og det er umuligt at connecte til nogen af dem, hvorfor man bliver bedøvende ligeglad med, hvad der sker.

Slutningen er så far-out totalt urealistisk, at det kun er til at grine af.

Filmens lyspunkt var egentlig i starten, hvor de unges springbreak fester bliver skildret. Filmen får på den måde sat fokus på den alt for vilde tilgang, som de unge i USA har til alkohol og stoffer, når de en gang om året virklig skejer ud. Jeg var selv været i Florida under springbreak, og det er så vanvittigt, at det slet ikke kan beskrives. Det er klart en mere sund holdning, som vi har herhjemme med at lade de unge få lov til at smage på vin og øl tidligere og ikke gør det totalt forbudt, indtil de er 21. På den måde går det ikke lige så meget over gevind, når der festes.

Nanna

Hvis jeg skal være ærlig, synes jeg faktisk at Spring Breakers er en rigtig fed film, som virkelig viser hvor langt unge kan nå ud! Filmen har et godt buskab..

I starten var jeg rigtig glad for at Selena Gomez' rolle "Faith" spillede en stor rolle i filmen. For man følte lidt man kunne relatere til hende.. og det var derfor jeg blev skuffet da hun tog hjem, for det var lidt hendes rolle der holdte en ordentlig handling i gang. Men jeg synes dog alligevel at James Franco's rolle "alien" trak filmen i land til sidst. Og man fik derefter dannet sig et blik i hvad selve filmen handlede om.

Jeg var selv inde og se den sammen med nogle veninder.. jeg var godt selv klar over hvad jeg gik indtil, men det var de bestemt ikke! jeg tror det var derfor de blev skuffet, fordi de havde forventet de skulle ind og se en rigtig tøsefilm! Men fra min synsvinkel var det en god film relateret til virkeligheden i forhold til mange andre film.

og derfor fortjener filmen 5 stjerner.

Benji Blaakilde

Først og fremmest er der en ting jeg slet ikke forstår. Da først James Franco kommer med i filmen, hvilket cirka er halvejs, skal Selena Gomez pludselig ikke være med mere. Filmen ville være meget mere spænende at følge med i, hvis hendes tilbageholdene og religiøse karakter var blevet i historien, plus at hun fremgår som hovedperson i starten af filmen, men pludselig ikke skal være med mere. Det er bare ærgerligt for filmen. I det hele taget er filmen bare rodet rundt i fester og våben, som ikke bliver brugt rigtigt før i slutningen, som efter min mening er fuldstændig fucked, og giver en den der "Whaaat?" følelse, når man træder ud af biografen. Alligevel får den to stjerner. En for at man for lov til at se James Franco som gangster rapper, og en på grund af det faktum at Vanessa Hudgens er mega lækker :-)

Josefine

Personligt synes jeg ikke filmen gav nogen mening overhovedet! Jeg vil stærkt fraråde alle at gå ind og se den! Ville ønske jeg kunne få mine penge tilbage. 1½ time af mit liv blev spildt på en omgang "Jeg-ved-ikke-hvad-det-er-jeg-ser-og-hvorfor-jeg-sidder-her" Det meste af filmen bugte jeg på at tænke "hvorfor sidder jeg her? skal jeg gå?" Virkelig en dårlig film og nogle vildt underlige tøsebørn, de er da ikke helt normale i den film og ingen gør noget og de finder heller ikke selv ud af det. Så ringe... virkelig!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.