Cookie- og Privatlivspolitik

Spionen fra U.N.C.L.E.

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og spændingsfyldt grundstemning. Den indeholder en række dramatiske og voldsomme scener med skyderi, forfølgelser og biljagter, og hovedpersonerne er flere gange i overhængende fare. I én scene tortureres en mand i en stol, hvor han er fastspændt og får elektrisk stød. I en anden scene forulykker hovedpersonerne i et voldsomt bil- og motorcykeluheld. Da filmen har en positiv forløsning, og også indeholder en del humor og lethed, som virker distancerende i forhold til dramatikken, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
03.09.2015
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Man from U.N.C.L.E.
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Filmen 'Spionen fra U.N.C.L.E.' foregår 1963. Den kolde krig er på sit højeste, og forholdet mellem USA og Sovjetunionen er mildest talt kritisk.

Da den amerikanske CIA-agent, Napoleon Solo, hjælper datteren af en eks-nazist ud af Østberlin, sker det for næsen af den russiske KGB-agent, Illya Kuryakin.

Til begges store overraskelse krydses deres veje igen, da spionerne må arbejde sammen for at forhindre en kriminel organisation i at bygge deres egen atombombe. Samarbejde, god stil og snilde skal nu sikre verdensfreden.

Tv-serien 'The Man from U.N.C.L.E.' blev vist på amerikansk fjernsyn i årene 1964 til 1968, hvor den nåede op på 105 episoder. Plottet, hvor en amerikaner og en russer må arbejde sammen for at forhindre den totale katastrofe, ramte lige ned i samtidens kolde krig og blev et symbol på samhørighed mellem stormagterne.

Serien blev ikke vist i Danmark. I stedet fik otte spillefilm, der var sammenklippede dobbeltepisoder, dansk biografpremiere.

Nu, 50 år senere, genoplives agentserien med to af Hollywoods pæneste skuespillere i hovedrollen.

Henry Cavill, alias Superman i Man of Steel, indtager rollen som Napoleon Solo, mens Armie Hammer fra The Social Network har rollen som russiske Illya.

'Spionen fra U.N.C.L.E.' er instrueret af Guy Ritchie, som tidligere har stået bag Sherlock Holmes. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)
4.3
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Man kan ikke rigtig klandre en instruktør som Guy Ritchie for, at han leverer mere stil end indhold, det er trods alt efterhånden blevet hans varemærke, og så må man beslutte med sig selv om man kan lide det eller ej." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Hvad filmen mangler på indholdssiden, kompenseres der i den grad for i udtrykket, som er en visuel tour de force ud i filmmediet. En stilistisk lækkerbisken." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er kælet for detaljerne, og det hele er pakket ind i et indbydende soundtrack. Guy Ritchie er dog helt klart mere interesseret i form end indhold, og dramaet savner substans og ligner mest af alt en filmatisering af en middelmådig spion-roman." (Jacob Ørsted)

 • Politiken

  "[...] selv om 'Spionen fra U.N.C.L.E.' med sit humoristiske og stilbevidste overskud ikke er andet end en kvik actionkomedie, er spionerne vist ikke kommet ind fra kulden bare for at forsvinde igen efter kun ét eventyr." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Den er hverken specielt original eller helt vildt morsom, som Kingsman var. Dog alligevel har den en helt specielt charme, som minder utroligt meget om Sean Connerys James Bond tid. Hvilket bestemt ikke gør noget. Og sammen med to glimrende hovedpersoner, enkelte rigtige sjove momenter og et fremragende Soundtrack, sniger filmen sig op på 4 stjerner!

Never too many movies

Mega fed actionfilm med masser af stil på den gamle og klassiske måde. Den har både action, fede replikker og et twist af humor. Det er helt klart en film, der i filmverdenen er blevet undervurderet, og jeg vil helt klart give den de varmeste anbefalinger.. Man får 2 spændingsfyldte timer :-D

Wayne

Guy Ritchie rammer lige ned, midt i en bølge som hylder 60'erne.

Blandingen af gamle biler, klassisk tøj og tegneserie fungerer fint. Men jeg savner Ritchie's sædvanlige humor som virkede så godt i hans Sherlock Holmes film.

Henry Cavill og Armie Hammer er gode som spioner - men ingen af dem har det glimt i øjet, som hæver en film til et højere niveau.

Alligevel håber jeg at Warner Bros vil satse på en fortsættelse, som filmen egentlig lover vil komme.

Desværre har filmen slet ikke nået den omsætning som var budgetteret, så det sker nok næppe. Ærgerligt, for det kunne blive bedre i den næste film - nu hvor de indledende øvelser er overstået.

S. Rico

På mindre end et år har vi nu set hele tre premierer på geniale spionfilm, som alle på hver sin måde har genopfundet spiongenren. Jeg taler selvfølgelig om Kingsman: The Secret Service, Spy og nu The Man From U.N.C.L.E.

Jeg har ikke set den gamle tv-serie, som filmen er baseret på. Og dermed kan jeg ikke afgøre, om der er tale om en ny stil. Men jeg har i hvert fald aldrig set noget lignende. Det er hverken en komedie, en spændingsfilm eller nogen anden kombinationsgenre, som jeg kender til. Det er helt unikt - og ikke mindst en TOTAL fest for øjne og ører. Musikken er det bedste soundtrack nogensinde i en ikke-Musical. Og den visuelle stil er ekstrem flot. Herunder gøres der bl.a. brug af multi splitscreen flere gange, hvilket er noget der normalt hører 60’erne og 70’erne til. Det er en herlig hyldest til den tids film og passer fint ind i den tidsperiode, som filmen foregår i.

Handlingen er der dog ikke noget nyt i. En ”ond” organisation truer verdensfreden, da de er ved at udvikle egne atomvåben. Så øst og vest må stå sammen for at bekæmpe dem. Det lyder jo ikke sindsoprivende ift. alle mulige andre spionfilm. Men kemien mellem hovedpersonerne er ufattelig god og virklig morsom. Humoren kombineret med det visuelle og musikken hæver The Man From U.N.C.L.E op på et ekstremt underholdende niveau.

Og så kan det også nævnes, at historien trods alt ikke er lige ud ad landevejen. Der optræder et par plottvists undervejs, og endda noget så sjældent som en triple-agent. 5 meget store stjerner.

Marcus-Alexander Christoffer

Filmen er gennemtænkt i alle filmiske virkemidler og castet godt til rollerne. Skuespillet er fremragende, plottet er fangende og måden den er instrueret på, er genial.
Guy Ritchie (kendt for Sherlock Holmes' filmene) har igen bevist at han kan sit kram gennem et komisk og actionpræget bud på 60'ernes stridigheder mellem de to verdensmagter USA og Rusland.
- Credit til Henry Cavill, Armie Hammer & Alicia Vikander ligeledes.

Salar

En fornøjelse, god film Guy Ritchie is back!

ALEX

Udfra trailern får man en fornemmelse af hvad man kan forvente af den, men jeg blev godt nok overrasket! Filmen er go underholdning, godt lavet, spændende, og gennemtænkt. Filmen er genial, og anbefalesværdig. Den giver også et godt budskab ud til Rusland og USA. Kan kun glæde mig til den næste!

Jakob P.

Ja jeg havde hørt om denne her film som bygger på en serie, som kørte fra 1964-68 af samme navn, og jeg var spændt på om det var et flop eller hvad. Men da jeg så holdet bag filmen, og skuespillerteamet, så var jeg straks solgt til stanglakrids og så skulle jeg altså i den nye biograf i Fields og se Spionen fra U.N.C.L.E.. Jeg må sige at filmen skuffede mig ikke, men der var nogle ting som trak ned for mit vedkommende, og det vil jeg komme nærmere ind på. Der var f.eks. en scene i slutningen hvor man ser en masse klip hurtig gennem og man får næsten ikke noget ud af selve scenen, for det er vildt forstyrrende og mærkeligt lavet. Men det er så også den eneste scene som er mærkelig i hele filmen, så jeg synes ikke det ødelægger helheden for mig.

Da den lidt lettere højrøvet amerikanske CIA-agent, Napoleon Solo, hjælper datteren af en eks-nazist ud af Østberlin, sker det for næsen af den russiske KGB-agent, Illya Kuryakin som er sendt for at stoppe dem. Til begges store overraskelse krydses deres veje igen, da spionerne må arbejde sammen for at forhindre en kriminel organisation i at bygge deres egen atombombe. Alt i alt er de to agenter stort set uenige om alting, men ikke om at redde verden og sikre verdensfreden.

Man sidder spændt og ser Henry Cavill (Supermand) rende rundt og lege agent med Armie Hammer, og man er helt sikkert underholdt, for både historie, handling og tempoet er i højsædet i denne udmærket agentfilm. Især synes jeg at Alicia Vikander leverede en præstation som både hun og instruktøren begge kan være stolte af og tilfredse med. Rytmen er perfekt i denne her film, da den veksler mellem hæsblæsende actionsekvenser og rolige øjeblikke. Det er helt sikkert en rigtig god agentfilm, og i nogle af scenerne synes jeg det grænser sig til en komedie, men uanset hvad genren lander på, så er det generelt bare en god film som er godt skruet sammen. De fleste ting i filmen bliver vist og forklaret på en frisk og inspirerende måde, så man på intet tidspunkt føler at man keder sig under filmen mens den ruller hen over skærmen. Jo, jeg må sige at jeg både var underholdt og glad for at have set denne her film, og den kan varmt anbefales til andre som godt kan lide lidt tør humor og en god agentfilm.

Spionen fra U.N.C.L.E. får 4 stjerner af Anmelderen ****

Thomas

Jeg vil egentlig kun give 3 stjerner, for handlingen er forvirrende og ulogisk i slutningen af filmen. Men den første halvdel, er den sjov og 60´er cool på den fede måde. Så den får 4 små stjerner. Rivaliseringen i starten mellem de to agenter er ret underholdende. Men som tilskuer bliver man hægtet af efterhånden som filmen skrider frem. Jeg kunne bedre lide Kingsman og Spy, og så ser jeg frem til Spectre

Line FS

Forelskede mig fuldstændig i den her film. Guy Ritchie kan bare et eller anden med sine karakterer som får mig til total at falde pladask! Jeg var underholdt hele vejen igennem med et kæmpe smil. Et kæmpe smil over en fed historie, geniale og elskværdige karakterer, de helt igennem dejlige fantastiske forhold dem imellem, mega fede replikker og visuelle enormt geniale side! Elskede man Sherlock Holmes, vil man også elske den her!! Jeg håber der kommet flere!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.