Cookie- og Privatlivspolitik

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionfyldt og humoristisk grundstemning, men indeholder også passager med dramatiske og tragiske begivenheder. Den indeholder utallige scener med intense forfølgelser og voldsomme kampe mellem helte og truende skurke. I flere scener har kampene tragiske konsekvenser for heltene, og der er også scener med emotionelt indhold, hvor filmens figurer skal forholde sig til disse tab. Da filmen imidlertid udspiller sig i et urealistisk og animeret superhelte-univers, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i alderen 7 til 11 år. Den får derfor en 11års-vurdering.

Se mere på medierådet.dk
13.12.2018
| |
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spider-Man: Into the Spider-Verse
|
Versioner: se alle
2D - eng. tale, 2D - dansk tale, 4DX 2D - eng. tale, Babybio 2D - eng. tale
|

Animationsfilmen 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' er en ny fortælling om Marvel-superhelten Spider-Man - men ikke i traditionel forstand.

Filmen fokuserer på den unge afro-amerikaner Miles Morales, der prøver at finde sin vej igennem tilværelsen i Brooklyn, da han bliver bidt af en radioaktiv edderkop, som giver ham superkræfter.

Det nye, store ansvar hviler tungt på den unge Spider-Mans skuldre. Da en superskurk står til at ville udslette den virkelighed, vi kender, får Miles hjælp af en aldrende Peter Park og alternative versioner af superrhelten fra nye dimension.

Miles Morales, hvis Spider-Man-dragt er sort og rød, blev introduceret i tegneserien 'Ultimate Fallout #4' fra 2011, og han er sidenhen dukket op i en række af historierne om netop multi-universet "the Spider-Verse", hvor vi også finder fan-favoritter som teenagepigen Spider-Gwen og grisen Spider-Ham.

'Spider-Man: Into the Spider-Verse' er skrevet af den ene halvdel af duoen bag bl.a. Lego Filmen - Et Klodset Eventyr og 21 Jump Street. Det unge talent Shameik Moore, kendt fra filmen Dope, er stemmen bag Miles Morales, mens Nicolas Cage og Liev Schreiber også er at finde på rollelisten. Den danske stemmeliste består af navne som Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (317 votes)
5.3
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... budskabet [bliver] ikke bliver presset ned i halsen på os, som så meget fad politisk korrekthed, men i stedet bliver turneret med en eksplosiv energi, hvor man nærmest går glip af en hel scene, hver gang man blinker med øjnene." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... 'Into the Spider-Verse' er en af de bedste Spider-Man-filmatiseringer nogensinde. Hvis ikke den bedste." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "... 'Spider-Man: Into the Spider-Verse' er en ekstremt tegneserieforankret fortolkning af Spider-Man-universet, der efter årtier med live action føles virkelig forfriskende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... især er det - for første gang i filmhistorien, tror jeg - lykkedes at ramme selvsamme magi som i de bedste trykte superserier: en rutsjebane af visuelle energiudladninger, næsten fysisk overført til læseren/tilskueren ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... det bedste ved filmen er, at den er sjov på en hurtig og uafbrudt overraskende måde, der konstant arbejder på flere niveauer. Jo større Marvel-fan, du er, jo mere er der at hente." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Jeg glæder mig til film nummer To kommer

Casper

Bedste western animations film jeg har set i lang tid, den er helt klart på min top 3 i det emne!

Kris8811user/452729

Virkelig god og spændende

Wayne

Animationerne har hovedrollen i en film som aldrig bliver selvhøjtidelig, og som er fyldt med herlig fantasi og stor humor - samt masser af kærlighed til Spidermans univers.

Jeg havde ikke kæmpe forventninger til filmen, men blev i den grad positivt overrasket og forstår hvorfor den endte med at blive årets bedste animationsfilm.

Oszar

Spider—Man: Into the Spiderverse er en animationsfilm som er meget anderledes end mange andre animationsfilm, fordi filmen skifter mellem flere forskellige tegnestiler og så ligner filmen en tegneserie f.eks. med små tekstbokse og det gør den helt unik.

Og det mener jeg er noget man enten elsker eller noget man ikke synes om. For mig var det sådan at jeg i starten af filmen ikke syntes om det, fordi det blev lidt for meget på skærmen, men senere begyndte jeg at synes om det.

Men udover noget nyt så er der stadig velkendte ting, fordi til dem der kender Spider—Men så ved man at han er sjov og det er også noget der er taget med. Der er nemlig en god mængde af humor som jeg ihvertfald morede mig over.
Men filmen ved også hvornår den skal være sjov, og hvornår den ikke skal og de to ting er også noget som også gør den anbefalelsesværdig.

Det er også en meget god og ikke for forvirrende historie, fordi den her idè kunne gå hen og blive uoverskuelig og forvirende, men instruktørene har lavet et godt stykke arbejde som man som senere forstår.

Og så er der karakterene.
Det er dem som jeg også kunne være endnu mere urolige for, fordi der er rimlig mange Spider karaktere med. Heldigvis så synes jeg at man forstår det, men man skal alligevel holde tungen lige i munden.
Så jeg tænker at spørgsmålet er om der er for mange? Men for mit vedkommende var det en fin mængde, men det var også lige på grænsen da der var mange at huske og meget der skete.

Og som jeg var inde på er det en meget humoristisk film og der har stemme skuespillet også en vigtig rolle og den bliver også opfyldt rigtig godt.

Men inden jeg runder af så vil jeg også lige nævne at hvis man skulle være i den situation at man næsten ikke kender noget til Spider—Man så bare tag det roligt der er taget hensyn til det.

Så alt i alt er Spider—Man en god, sjov og underholdene film, men man skal bare være opmærksom på at der sker meget og der er mange karaktere.

Laust

Jeg er normalt ikke så meget til animationsfilm. Jeg er dog stor Marvel-fan og følte mig derfor nødsaget til at slynge forbi stam-biografen for at se denne film - og det er jeg godt nok glad for, at jeg gjorde!

Faktisk synes, jeg det er én af de bedste Spider-Man-film, jeg nogensinde har set. Hvis ikke den absolut bedste. Den er sjov og anderledes, men også fyldt energi og en fed fortælling.

Jeg synes dog at nogle af de Spider-helte, der kommer ind fra de parallelle universer er en kende platte. Særligt den lille gris, hvilket jeg synes er en smule ærgerligt. Det er dog også det eneste kritikpunkt, jeg har.

Jeg var derinde med et par stykker fra min arbejdsplads hos eSport-nyt, og de var alle lige så vilde med filmen, som jeg var. Det eneste, der lige manglede var, at den var lidt længere.

Og så er jeg lidt en sucker for happy endings, så jeg så selvfølgelig gerne, det havde endt på lidt mere kærlig vis mellem Miles og Gwen - men måske, det er noget, jeg er heldig at få lov til at opleve i en 2'er på et tidspunkt? Det håber jeg :-)

Steffen Brandt

Filmen har en god historie, selv hvis man ikke har stor kendskab til Spiderman historierne. Animationer har en god charme, den er farverig uden at være en tegnefilm. Humoren er god og sjov uden at være for meget. Hele filmen er underholdende hele vejen igennem og jeg kan bestemt anbefale den til personer som vil se noget underholdende.

Jeg vil desuden gerne se den igen, og det er ikke hver film jeg ønsker at se 2 gange, men denne film er go', rigtig go'.

Jesper NJ

Super fed æstetik og fortælling. Folkene bag ved, hvordan man underholder, og det bliver på intet tidspunkt kedeligt. Mit største kritikpunkt er, at et par af de helte fra paralleluniverserne forbliver en smule flade.

Man kommer ikke tæt nok på dem, og de bliver derfor en smule ligegyldige og ikke meget mere end referencer til andre tegnefilms- og serieuniverser.

FilmHulen

Spider-man: Into the spider-verse er en animationsfilm som presser grænserne til hvad man kan tillade sig at vise i en biograffilm, inden det bliver et ukontrolleret makværk. Den balancerer mellem mange helte og skurke, uden man er i tvivl om hvem hovedpersonerne er og efterlader én med lysten til at få mere af de andre karakterer.

Filmen forsøger at få os igennem hele følelsesregistret, og det lykkes for det meste. Man griner når der skal grines, er stille når det er intenst og trist når det ikke går lige godt for vore helte.

Det som løfter denne film er karaktererne og deres udvikling. De får gjort Miles Morales til en helt almindelig dreng, hvor vi kommer med på hans rejse fra dreng til superhelt.

Filmen er fyldt med referencer, som alle dem er der inkarneret fans kan have sjov med at finde.

Alt i alt, klart den bedste Spider-man film vi har fået på det store lærred.

Frederik

Ligesom elektriske biler er fremtiden indenfor personlig transport, er denne animationsstil fremtiden indenfor animerede film.. God humor, sjov historie, bare en god allround film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.