Cookie- og Privatlivspolitik

Sparrows

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en rolig grundstemning. Den indeholder enkelte scener med slagsmål, konflikt, skænderi og druk samt flere sexscener. i én scene ser man ung mand, der har sex med en ældre kvinde, og i en anden scene har en mand sex med en bevidstløs ung pige, mens en anden mand står og onanerer ved siden af. Idet navnlig den sidstnævnte scene er eksplicit i sin skildring af voksenseksualitet, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
25.08.2016
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Þrestir
|
Versioner: se alle
2D, NRFP16
|

Det islandske drama 'Sparrows' følger den 16-årige dreng Ari, der har boet med sin mor i Reykjavik gennem en årrække.

Pludselig bliver han sendt tilbage til de afsidesliggende vestfjorde, hvor han skal bo sammen med sin far, Gunnar, som han har et i forvejen anstrengt forhold til.

I disse håbløse omgivelser må Ari træde i karakter og bl.a. lære at drikke kaffe, tjene sin første løn og stifte sit første bekendtskab med det modsatte køn.

'Sparrows' er nyeste islandske film på de danske breddegrader, efter Virgin Mountain havde premiere denne sommer. Instruktøren Rúnar Rúnarsson har tidligere fået ros for filmen Volcano, og det fortsætter med hans nye ungdomsdrama, der modtog hovedprisen på San Sebastián International Film Festival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
5
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Instruktøren har styr på mange forskellige virkemidler uden at miste overblikket over sin smukke og i sidste ende intime og rørende helhed." (Jacob Wendt Jensen)

  • Jyllands-Posten

    "I 'Sparrows' får vi [...] serveret en noget traditionel fortælling, en coming of age-historie, som føles meget genkendelig i sin struktur og udvikling. At filmen så alligevel borer sig fast skyldes, at Rúnarsson er modig nok til at fortælle med en næsten smertelig stilfærdighed." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Nogle af scenerne mellem far og søn [...] knitrer af uforløst hengivenhed, men ellers er udviklingen for dvælende og dertil grumme forudsigelig lige til det (næst)sidste i denne kuldslåede coming-of-age-film ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marta

Kan ikke huske, hvornår jeg sidst så sådan en dyb trist og tragisk film om at være en teenager.
Filmen er fantastisk fotograferet og har en meget speciel stemning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.