Cookie- og Privatlivspolitik

Souad - Arabian

11.11.1969
| | | |
Versioner: se alle
Særvisning, Særvisning
|
Automatic text: 
Et subtilt ungdomsoprør udspiller sig på de sociale medier i egyptiske ’Souad’. Vi følger den 19-årige Souad og hendes 13-årige lillesøster Rabab, der begge går op i det, som præger de fleste teenageres liv: Flirt, romantik og udforskningen af egen seksualitet.

Det er bare en svær balancegang, når mor og far samtidig insisterer på, at den slags er ’haram’, og jomfruelighed er en essentiel dyd. Imens bimler smartphonen, og det tikker ind med notifikationer ikke mindst fra Souads virtuelle crush Ahmed. Han er en influencer fra Alexandria, som hun udveksler frække beskeder med, skønt hun aldrig har mødt ham i det virkelige liv.

I offentligheden er Souad iklædt hijab, når hun handler ind med sin mor, men bag hjemmets fire vægge lægger hun make-up med veninderne og tager selfies med skuldrene blottet. Hendes t-shirt med det ironiske slogan ”Girls do not dress for boys” svier i patriarkatets øjne. Lillesøster Rabab må undervejs drage på en rejse for at finde svar på spørgsmål om storesøsteren – og tager bl.a. kontakt til Ahmed.

Et modigt coming-of-age-ungdomsdrama udvalgt både til filmfestivalen i Cannes 2020 og som årets egyptiske Oscar-bidrag.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.