Cookie- og Privatlivspolitik

Sorte kugler

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
12.06.2009
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sorte kugler
|

I 'Sorte kugler' er den fallerede ejendomsmægler Alex Kleins' (Anders Matthesen) liv på katastrofekurs.

Ikke nok med at markedet og hans karriere ligner en Trabant fra før Murens fald, han har også en kone (Iben Dorner) med succes.

Og en familie med irriterende vaner. Og kunder med dårlig smag og for mange penge. Og 14-årige barristaer, som tror de kan kende forskel på højlandskaffe, indsamlet af jomfruer ved midnatstide og den fra Brugsen.

Så der er rigeligt at være bitter over. Det er han så. Meget. Så meget, at da det en dag går hen og bliver alvor, er han ikke helt udstyret til at ride stormen af på den empatiske måde...

'Sorte kugler' er instrueret af Anders Matthesen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5538 votes)
4.4
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... kraftigt underholdende med sit uberegnelige forløb og sin veloplagte parodi..." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... et godt grin, og fans af Matthesen vil ikke blive skuffede." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "... Matthesens figur hiver akkurat 'Sorte Kugler' hjem på point, men et modspil (måske i form af en udefrakommende instruktør til at skære igennem) havde i høj grad klædt det færdige resultat." (Henrik Queitsch) ()

 • Politiken

  "... filmen har fået et billigt og kedeligt udseende, der lidt for tydeligt demonstrerer, at ’Sorte kugler’ egentlig ikke så meget er en spillefilm som en række sketcher i en spartansk, tematisk ramme." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "... åbner i det gyldne felt, hvor latteren perler om kap med satiren. Så daler intensitetskurven støt. Ved vejs ende er man tilbage på det jævne." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jenni

mega god film!<3 har set den 10.000 gange og jeg elsker den stadig!

Mads

En endeløs latterbombe er kastet, når Sorte Kugler bliver sat på og ruller over skærmen. Filmen rummer seriøsitet tilpas krydret med en overflod af komik. Sjov, stemningsfyldt og spækket med sort humor. En fremragende filmoplevelse!

Lars Michael

Ikke noget for mig, slet ikke sjov eller noget andet.

Kimuser/11589

Han er jo genial, er der andet at sige? :-)

Antaeus

Den er ok, men så heller ikke mere. Det er en typisk Matthesen, hvor man får stoppet budskabet ned i halsen og skal få folk til at stoppe op og tænke over tilværelsen. Det er hans stil, jeg kan dog bedst lide at det gøres med finesse, hvor budskabet kan anes eller skabes som en fin undertone gennem filmen, det fungerer som regel meget bedre. Men han når formentlig stadig målet hos langt de fleste, at få folk til at tænke og samtidig lave en komedie.

Der er en del sjove episoder, men den bliver aldrig rigtig sjov og historien er meget simpel og ikke noget specielt. Men alt i alt ok.

Wayne

Jeg er ikke fan af Anders Mattesen - jeg synes han er sjov når han laver sine personer og genial i Terkel. Men han er en anelse for selvfed på en scene. I denne film har han et vigtigt budskab, som når os på en smuk måde, jeg tænkte over den bagefter.

Signeuser/218559

gik ud af biffen med en rar følelse

Tit

En meget sød og god film, som får en til at tænke lidt over tilværelsen. Jeg kunne godt lide den :)

mikkel knudsen

jeg har kun set trailer fra filmen og nogen kilp fra den.

christinauser/155615

det er virkelig en film, det sætter tankerne i gang.. Den er underholdene... Men stadig meget seriøst.. Det er virkelig en film der skal ses!
Nogle gange syntes jeg desværre at det er lidt for 'sort humør' efter min smag..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.