Cookie- og Privatlivspolitik

Sorgenfri

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en voldsom og angstpræget grundstemning. Den indeholder en række brutale og meget blodige scener med mennesker der overfaldes og lemlæstes. Flere scener indeholder langvarig dvælen ved angste og hjælpeløse mennesker, samt blodigt udpenslet vold. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sorgenfri
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Filmen 'Sorgenfri' foregår i Virum-bydelen af samme navn. Da en dødelig virus rammer, forsøger myndighederne at få kontrol over situationen, og snart bliver beboerne sat i karantæne.

Panikken breder sig, og en familie på fire bliver afskåret fra resten af omverdenen. Sønnen Gustav sætter sig for at finde ud af, hvad der foregår, og han opdager til sin store skræk, at sultne zombier hærger kvarteret. En uhyggelig kamp for overlevelse kan begynde...

Zombiegyseren er Bo Mikkelsens debut som spillefilmsinstruktør, og det er et af de få danske bidrag til genren. På rollelisten finder vi bl.a. Troels Lyby og Mille Dinesen, der spiller forældre med mere end almindeligt store udfordringer.

'Sorgenfri' har 22-årige Benjamin Engell, der spillede med i julekalenderen 'Pagten', i hovedrollen som Gustav. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (140 votes)
3.5
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er helt klassisk zombiefilm i den fine ende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Bortset fra et par replikker, som er dybt godnat, spiller de alle ret okay, så én stjerne for idéen og dét at lave en genrefilm og én stjerne til skuespillerne, som gør alt, hvad de kan." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... skynd jer i biffen - man har (også) gjort sig umage med lyd og billeder, så den fortjener at blive set i ordentlige rammer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Når nu vi netop IKKE har en tradition for at lave zombiefilm i Danmark, og derfor har et dejligt frit lærred at male på, hvorfor så lægge sig så tæt op ad de konventioner, amerikaneren George A. Romero ufrivilligt skabte for snart 50 år siden?" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det giver rent ud sagt ikke megen mening, men det behøver det heller ikke nødvendigvis. Problemet er bare, at handlingen aldrig i sig selv bliver uhyggelig. [...] 'Sorgenfri' skal have ros for sit forsøg og sine gode takter." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Sammen med niveauet på den tekniske side er det med hudfletningen af middelklassens levevis, at Bo Mikkelsen gør sin debut til den bedste danske gyserfilm siden 'Nattevagten'." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "... alt for ofte minder 'Sorgenfri' om den totalitære allegori i Anders Rønnow-Klarlunds 'Hvordan vi slipper af med de andre'. Vi ser, at det kan lade sig gøre, men ingen bliver klogere." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Dårligt skuespil og Fesne replikker. Det er nok den bedste måde at beskrive den her film. Kan virkelig ikke anbefale den på nogen måde.

Nicklasuser/656422

Min kammereal og jeg så filmen i går på Blucbuster, og glad for vi ikke brugte penge på biograf billeter, men kun gav 39 kr for den.

Virkelig dårlig gyser/ zombie film. Introen var alt for lang! Plottet er ok, men kunne sagtens ha været lavet federe!

Replikkerne kunne man tydeligt hører nærmest var en oversættelse fra amerikanske film.

At det skulle ha været den bedste gyser siden nattevagten fatter jeg virkelig ik.

Den får en stjerne for effekt-delen som jeg egentlig synes var den bedste del i filmen.

Jens Mikkelsenuser/10665

De fleste har nok tænnkt, kan konceptet dansk zombie film overhovedet fungerer og så med danske skuespillere? Svaret er faktisk ja.

Jeg har mere eller mindre set alle zombie film fra de bad taste til World War Z, så jeg har virkelig mange film at sammenligne med.

Effekterne i filmen er fine og Mille Dinesen og Troels Liby spiller ganske fint, tiltrods man i starten af filmen tænker Rita eller den emotionelle bøsse fra Kort en lang, når Mille og Troels indtræder i filmen.

Filmen er lidt langsom om at komme igang, men når det så endelig sker, så er der zombiefilm for alle pengene.

Du vil opleve en fin Zombie film, hvis du ikke regner med at se en stor udenlandsk produktion :)

Cecilieuser/903716

Mildest talt en af de værste film jeg længe har set.
Skal jeg kigge på den ''danske standart'' er den da udmærket, men skal jeg se på den fra en film- og zombie fans perspektiv, synes jeg kort sagt at filmen virker som en lang intro.
Sad hele filmen igennem og ventede på at den skulle gå i gang, og da den endelig gik i gang, sluttede den.
Desuden var nogle af zombierne meget middelmådige skuespillere.
Yder mere, tror jeg ikke helt skribenten helt styr på ''zombie universet'' da - sidst jeg tjekkede - blev zombier fx ikke distraheret af lys, når der er let bytte i nærheden. (Havde dette lys været med lyd, havde det været en helt anden snak).

Godt forsøg, men sys' sgu det en ommer.

Mathilde

I forhold til at det en dansk-produceret zombie film, så den egentlig god.

Joachimuser/192842

En fantasiløs film der henter inspiration fra rigtig mange film, men tilføjer intet selv... :( :(

Man sad nærmest at græd og krummede tær pga. hvor uintelligente karakterende er i filmen! de er virkelig dumme!

Danske gysere er generelt dårlige og det er rigtig svært at lave en god gyser - uden brug af "jumb scares" som i denne film "selvfølgelig" og gør gavn af.

Der var enkelte steder hvor det gik udemærket og det var statisterne!

Tranquility

Dansk zombiefilm? Med Walking Dead's store succes skal det da prøves at lave en dansk zombiefilm. Tynd omgang, flere komiske og platte scener.. Fik fastslået jeg ikke skal se danske gyserfilm.

Kimuser/437401

Sorgenfri, hvis man er bekendt med genren, den slags genre hvor de døde rejser sig, ja så vil der ikke være de helt store overraskelser.

Sorgenfris debutant instruktør Bo Mikkelsen formår dog at lave et solidt stykke underholdning som spænder skruen alle de rigtige steder.

Klicheer er der nok af, men det ville nu ikke være en gyserfilm af zombie genren hvis den ikke havde sin del. På trods af forudsigeligheden så bliver det alligevel leveret på en rigtigt god måde, ja min adrenalin kørte derud af flere steder i filmen.

Det er tydeligt at filmen ikke har haft det største budget, men det er også okay, selvom den foregår i et meget småt område så får man stadig fornemmelsen af at man er en del af noget større.

Filmens fokus på det at mennesker bliver bange når de ikke ved hvad der sker er en rigtig god beslutning, det giver en fantastisk stemning hen mod slutningen af filmen da man bare venter på det hele går løs, og det gør det så sandelig.

Alt i alt så er det et solidt stykke håndværk og relativt godt skuespil over linjen, jeg giver den 5 ud af 6 stjerner!

Line FS

'Sorgenfri' bliver aldrig uhyggelig eller spændende. Filmen er fyldt med uinteressante karakterer og forhold, hvilket gør det til en meget tynd omgang. Filmen formår ikke at tage det specielle danske, nærværende og nede på jorden, og omsætte det til realisme i filmen, men ender med at ligne en dårlig udgave af en (også dårlig) amerikansk gyser. Respekt for forsøget.

HeavenOfHorror.dk

Lige fra starten er det tydeligt, at 'Sorgenfri' har et højt niveau og følger en klar rød tråd, der har fokus på det menneskelige; Hvordan reagerer vi mennesker, når vi bliver udsat for en udefrakommende trussel? Den engelske titel 'What We Become' er på sin vis meget mere sigende, men den danske titel 'Sorgenfri' er til gengæld så dejligt familiær. Og det er altså en nærmest surrealistisk oplevelse, når vi starter med at opleve en dejlig dansk sommerdag i provinsen. Alt er så super idylisk, at det nærmest kunne være et TV spot for Dansk Folkeparti… men det varer naturligvis ikke ved længe.

'Sorgenfri' har en enorm styrke i, at vi følger én familie. Det er undervejs lige på grænsen til at være for mystisk, når der nærmest ingen andre mennesker er til stede, uanset hvor vi befinder os, men de slipper ret godt afsted med det alligevel. Lige fra filmens åbningsscene – der altså på ingen måde er idyllisk – ved vi, at det hele kommer til at ende i død og kaos. Men sikke en tur, vi kommer på undervejs!

Vi starter med fokus på Mille Dinesen’s karakter, Pernille, og hun leverer altså en fantastisk præstation i denne film og er et studie i, hvordan et menneske kan forsøge at holde sammen på det hele. Lige indtil hun ikke kan mere. Det er voldsomt, råt og helt fantastisk godt!

Der er noget virkelig lækkert over lydsiden, hvor der fra starten er en fantastisk snigende uhygge gennem en konstant og lettere irriterende lyd, som man hurtigt indser er lyden af summende fluer. Dét er altså en effektiv måde at signalere død og forrådnelse på et elegant plan. Derudover får vi knald på 80’er synthesizeren undervejs, hvilket er ret meget brugt i horror genren disse år – hvor en 80’er revival generelt er i fuld sving – men det fungerer godt her.

Når vi i sidste ende alligevel ikke rammer en højere karakter, så er der fordi, filmen skifter både fokus og stemning undervejs. Vi går fra det nære og kaotiske, til at have lidt for meget fokus på en teenage-kærlighedshistorie. I den forbindelse vil jeg godt straks rose de unge skuespillere, der leverer solide præstationer. Især Benjamin Engell, der spiller familiens halvvoksne søn, Gustav, fungerer utrolig godt i både de alvorlige familiescener og de mere sødsuppe kærligheds-scener. Har du set DR’s julekalender Pagten, vil du måske genkende ham som Malte derfra. Udover ham er det Mille Dinesen og Mikael Birkkjær, der leverer de bedste præstationer og brænder mest igennem, hver gang de er på skærmen. Også Troels Lyby, der spiller familiefar, leverer en solid præstation og fungerer godt hele vejen igennem.

Bo Mikkelsen har både skrevet og instrueret 'Sorgenfri', som samtidig markerer hans spillefilmsdebut efter en lang række kortfilm. Jeg synes godt, vi kan være stolt af 'Sorgenfri', der simpelthen emmer af kvalitet og gode intentioner. Det vil dog ikke være en film, som alle bliver lige begejstret for, da fokus ligger på familien, og vi ikke ser meget af det, der egentlig foregår. Det er en fin stil og en klar beslutning, som jeg gerne støtter op om. Man kan sige, at 'Sorgenfri' minder langt mere om 'Fear The Walking Dead' end 'The Walking Dead', og det er sgu ikke så ringe endda… med mindre man tror, man skal ind og se 'The Walking Dead', naturligvis.

'Sorgenfri' er dog den bedste danske gyserfilm i nyere tid, og forhåbentlig kan dette markere et comeback til dansk gyserfilm. Og der er rigtig meget, der fungerer helt uhyggeligt godt, så sørg endelig for at se filmen i biografen, og dermed støtter op om både dansk film og ikke mindst gyser-genren. Vi ved jo allerede nu, at endnu en dansk gyserfilm er godt på vej med 'Finale', der kommer senere i år, og som vi har store forventninger til.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.