Cookie- og Privatlivspolitik

Sommersøndag

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig, men trist og trykkende grundstemning. Hovedfigurerne er gennemgående nedtrykte, og der er flere scener med konflikt, skænderier og mild vold. Fx bliver den kvindelige hovedfigur i én scene truet af to mænd, hun bliver slået i ansigtet og skubbet voldsomt op i en væg. I en anden scene ses en slåskamp på en bar, og en mand bliver slået og sparket, mens han ligger på gulvet. Da de voldsomme scener er kortvarige, og filmen generelt er roligt fortalt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
17.07.2014
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Un beau dimanche
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Sommersøndag' handler om Baptiste. Han er ikke vild med faste rammer. Derfor har han valgt at leve et omsvævende liv som lærervikar på trods af utallige tilbud om fastansættelse. Dette ændrer sig dog, da han møder den unge elev Mathias, der desperat mangler en faderfigur i sit liv.

Et umage venskab formes, og den voksne mand kører med drengen op langs kysten for at besøge hans festglade mor. Men mødet mellem Baptiste og den utilregnelige mor åbner op for mange kontroverser, og snart vælter skelletterne ud af skabet. 

Instruktøren bag den franske ’Sommersøndag’, Nicole Garcia, er selv tidligere skuespillerinde og har bl.a. medvirket i ’Min onkel fra Amerika’ fra 1980.

Det aktuelle drama er Garcias syvende spillefilm som instruktør og minder tematisk om film som ’Min søn’ (2006) og ’Drengen med cyklen’ (2011). Pierre Rochefort, der spiller Baptiste, medvirkede også i Garcias ’Un balcon sur la mer’ fra 2010. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "'Sommersøndag' er en fin påmindelse om, at man aldrig skal dømme andre for hårdt eller for hurtigt - for hvem ved, hvad de gemmer på af smerte, svigt og hemmeligheder inderst inde." (Louise Kidde Sauntved)

  • Ekstra Bladet

    "Historien kunne uden problemer optræde som en novelle i et ugeblad." (Hans Bjerregaard)

  • Jyllands-Posten

    "En smuk og sympatisk historie om en dreng, hans lærer og hans mor, der finder sammen en pinse, men uden lidenskab og engagement." (Johs. H. Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dunbar

Hvis man læser de professionelle anmeldere ovenfor, så rammer de meget godt filmens problemer. Der er simpelthen for lidt handling, for lidt dybde i de interessante temaer, og filmens handling virker overfladisk på trods af den relativt korte spilletid. Den virkede så lovende, men udover et udmærket niveau fra skuespillerne, så er der simpelthen bare ikke nok substans i filmen til at retfærdiggøre en hel spillefilm - en kortfilm kunne have gjort det samme næsten.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.