Cookie- og Privatlivspolitik

Smagen af sult

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående anspændte stemning. Der er en del scener, hvor voksne er kede af det, skændes og er vrede. I en længere angstfuld sekvens, frygter vi, at en central person er død. Der er desuden en scene, hvor en seksuel akt er præget af tvang. Da der imidlertid ikke forekommer vold, og da det seksuelle ikke er detaljeret skildret, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn og unge op til og med de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
24.06.2021
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Smagen af sult
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, Babybio, 2D BKD, 2D BKD Babybio, English subtitles, Seniorbio, Strikkebio
|
Billetter

Det danske drama ‘Smagen af sult’ handler om ægteparret Maggie og Carsten, som sammen åbner gourmetrestauranten Malus, hvilket har været deres fælles drøm siden de mødtes.

På papiret ser de ud til at have alt; to skønne børn, en lækker lejlighed og deres helt egen gourmetrestaurant. Det eneste de mangler er den forjættede Michelin-stjerne, som de har satset alt for at få.

Men den uendelige jagt på succes og anerkendelse viser sig dog at have en pris. En dag modtager Carsten et anonymt brev om, at hans kone elsker en anden. 

I hovedrollen som den rådvilde Maggie ses Katrine Greis-Rosenthal, der tidligere har medvirket i Lykke-Per og Kursk. Hun spiller overfor den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau, der som forberedelse til filmen har været i praktik hos køkkenchef Rasmus Kofoed på Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium.

Christoffer Boe, som senest har stået bag mega-succesen Journal 64, sidder i instruktørstolen til dette intense kærlighedsdrama, som handler om en umættelig stræben efter det perfekte. 

Foruden filmoplevelse kan man i udvalgte biografer få glæden af Smagen af Sult - VR, som er en virtuel reality-oplevelse, der er skabt som sidestykke til filmen, og dykker ned i hovedkarakteren Maggies erindringer og dybeste tanker. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (158 votes)
3.8
3.9

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... dansk film har i hvert fald fået en ny stjerne i Katrine Greis-Rosenthal." (Thomas Brunstrøm)

 • BT

  "... 'Smagen af sult' er en film, man ikke for alvor mærker, og vi kommer aldrig helt derind, hvor vi virkelig føler med karaktererne, fordi det hele bliver lidt for meget overflade i stedet for at være rigtige menneskefølelser." (Fie West Madsen)

 • Børsen

  "Christoffer Boe, dansk films superæstetiker, er den perfekte mand til at vise os den flotte visuelle verden, som er en del af topkokkenes univers. Sjældent er en restaurant og dens mad blevet præsenteret så indtagende på film, og man har lyst til at slikke på biograflærredet undervejs ..." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Smagen af sult' er bestemt ikke nogen nem film, men den glider ned som en af den slags retter, man bare må smage igen." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "'Smagen af sult' er simpelthen en virkelig selvsmagende film, som det aldrig lykkes at få tilskueren til at engagere sig i – på trods af den postulerede passion." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Smagen af sult' kan sådan set det meste. Den er en fryd for øjet, fuld af intensitet og endda med hjertet placeret lige i midten af filmtallerkenen. Haps haps!" (Maria Månson)

 • Jyllands-Posten

  "Mad er kærlighed, og mad er også sex. 'Smagen af sult' har på den led krop og sjæl og sin egen form for sanselighed. Hele vejen er man med i historien om denne René Redzepi-type og hans uregerlige muse. Man køber filmens stemning, og man elsker at være med ved bordet." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... denne gang balancerer [Christoffer Boe] samspillet mellem form og indhold så præcist, at han rammer mig hårdere i mellemgulvet end nogensinde før." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "'Smagen af sult' zoomer ind på sulten i stedet for maden, men desværre ikke på en måde, hvor det dramatiske og filosofiske matcher filmens visuelle skønhed." (Mathilde Johanne Kristiansen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vosse

Umiddelbart var min første reaktion, at det er misbrug af dygtige skuespillere.
Et er at manuskriptet er elendigt, noget andet at det er mig uendelig meget imod at se en film inddelt i kapitler.
Når jeg giver den 2 stjerner skyldes det udelukkende at den er flot opsat med flotte skuespilpræstationer.
Men både handlingen og fortællemåden er håbløs.

Randiuser/746460

Hvis denne film var en ret, var det en suffle: dufter lækkert, ser lækker ud, men indholdet er varm luft.
Problemet er, at plottet ikke rigtigt fungerer. Utroværdigt, højdramatisk - og det, der skulle være den forløsende pointe…..njaaeh vel. Og datteren? Nej slet ikke! Men skuespil præstationerne er fremragende, og sjældent har en film været sat så flot og lækkert op!

Anne Metteuser/55891

Man levede sig helt ind i filmen - en simpel fortælling om at huske at være et ordentligt menneske - kan næsten ikke anbefale filmen nok.

Marion

Fortalte den anden side af livets historie, en sandhed som alle kan støde på.

Michael

Gør jer selv en tjeneste og spar pengene til en anden biograftur. Det er en hamrende kedelig film nærmest uden nogen reel handling. Et par driver en restaurant, og konen har bollet udenom. Det er set et hav af gange før, hvor det bare har været udført langt bedre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.