Cookie- og Privatlivspolitik

Sidste bud

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
07.11.2019
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tuntematon mestari
|
Sidste bud plakat

Filmen 'Sidste bud' handler den ældre kunsthandler Olavi, som altid har sat forretning og kunst foran alt, men som nu snart skal på pension.

På en auktion fanger et gammelt maleri hans opmærksomhed. Olavi har mistanke om, at det er meget mere værd end den lave salgspris. Olavis instinkter vækkes, og han beslutter at prøve at indgå en sidste aftale for at tjene nogle penge til pensionen.

På samme tid bliver Olavi kontaktet af sin datter Lea, og han ender med at arbejde sammen med sit barnebarn for at undersøge maleriets baggrund, og lære den unge mand om sin virksomhed.

Kunsthandleren skraber sammen nok penge til at købe maleriet, men da auktionshuset indser, at den oprindelige prisfastsættelse er en fejl, vender de sig imod ham.

For at opfylde sin drøm om at slutte på toppen, må den ældre kunsthandler konfrontere både auktionshuset og sine egne familiesvigt.

Instruktøren har tidligere stået bag den Golden Globe-nominerede Fægteren.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5.7
5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Der er rundt regnet ingen historier så fantastiske som den slags om en outsider, der får sin sejr meget sent. Måske endda for sent. På et bagtæppe af et budskab om, at familie er og bliver det vigtigste. Vi ved det jo godt, men 'Sidste bud' er den varmeste filmvariant af denne livssandhed i et godt stykke tid." (Jacob Wendt Jensen)

  • Politiken

    "... 'Sidste bud' har en af den slags små afgørende ekstra dimensioner, man bare kan blive så glad for at blive forkælet med." (Kim Skotte)

  • Weekendavisen

    "Der er forventelig lune i kultursammenstødet mellem drengen, der mestrer en iPad, og den gamle mand, som sværger til kartotekskort, men der er ægte dybde i scenerne mellem datter og far, som giver sig til at huske, hvad de havde sammen og delte engang." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.