Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Ser du månen, Daniel

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og angstpræget stemning. Den indeholder mange voldsomme scener fra et borgerkrigshærget land - med trusler, skyderi, tilfangetagelser, tortur, likvideringer og mennesker i overhængende fare. Stort set hele filmen igennem befinder hovedkarakteren sig i en farlig og angstladet situation. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
29.08.2019
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ser du månen, Daniel
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske undertekster), Babybio, Seniorbio, Særvisning m. foredrag
|
Billetter

Det danske drama 'Ser du månen, Daniel' er filmatiseringen af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Daniel sidder i fangenskab med flere andre udlændinge her i blandt den amerikanske journalist James Foley.

Fortællingen følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. 

Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Filmen skal instrueres af makkerparret Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen skal spilles af Esben Smed, som senest medvirkede i Lykke-Per.

'Ser du månen, Daniel' er udtaget som en af tre kandidater til at blive indstillet som Danmarks officielle Oscar-bud.

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (805 votes)
5.5
4.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Skuespiller Esben Smed leverer en fysisk pragtpræstation i den meget krævende rolle som Daniel Rye." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "... 'Ser du månen, Daniel' er en både ambitiøs og væsentlig film." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Esben Smed spiller Daniel Rye, og selvom han er mere end ti år ældre end den virkelige person, så er han troværdig i rollen som ung, naiv dansker i et af verdens brændpunkter. Han beviser endnu en gang, at han er en af dansk films helt store talenter ..." (Michael Solgaard)

 • Ekstra Bladet

  "Årets tredje stort anlagte danske film - efter Michael Noers 'Før frosten' og Mat el-Toukhys 'Dronningen' - der understreger, at man sagtens kan sigte efter et bredt publikum uden at lefle for den laveste fællesnævner. Herligt." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... instruktørerne Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen har skabt en så knugende fortælling, at man ikke kan vente med at komme ud i dagslyset og den friske luft for at smage friheden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... filmens sidste del [ender] mere melodramatisk end nødvendigt og gør, at filmversionen af 'Ser du månen, Daniel' står som et solidt og grundigt drama, der lige mangler den sidste gnist." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "At 'Ser du månen, Daniel' har for mange ligheder med 'Kapringen', er ikke til at komme uden om. Til gengæld har den med Daniel Ryes autentiske historie, Espen Smeds fornemme spil og Arden Oplevs muskuløse filmsprog andre stærke kort på hånden." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Forløbet bliver i 'Ser du månen, Daniel' til en kompetent, robust og meget bogstavelig spændingshistorie." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anders

Virkelig en film der vil gå over i dansk historie..

Mark

virkeligt en god film. Kan anbefales.

Henrik

Jeg har en god ven der er i Afghanistan for at beskytte de mennesker dernede. Nogle af de fattige mennesker bruger telte til at overleve i. Prøv at overvej at leve i en isoleret union og kun leve ud af det telt. Det er jo helt sindssygt. Sikke nogle tanker filmen bringer frem i ens sind.

Peter

Virkelig en film med tanker og en MASSE følelser lagt i den.

Oplevelsen i biografen var noget af en øjenåbner.

Vh.

Klaus

Fantastisk film der virkelig formår at give et dramatisk portræt af en så forfærdelig situation. Jeg har set den 2 - én gang med min søn, og så igen med med biografklubben. Den rørte mig begge gange, selvom jeg havde mine tvivl ved at tage afsted 2 gange.. Derfor 4 stjerner.

Klaus - https://outdoorsupply.dk

Clara

Det er en ok film, men desværre ikke et særlig godt skrevet manuskript.

mads

Virkelig en film der kan noget. Jeg er personligt skrækslagen for den verden vi lever i, og er utroligt uforstående overfor de grusomheder der kan findes sted. Det er så langt fra den verden vi 'normale' er vokset op i...

Filmen er fantastisk opsat, og trods den lidt melodramatiske slutning, så giver jeg den altså 5 stjerner, fordi den for mit vedkommende ramte mange knapper. Dog er jeg forstående overfor folk der ikke mener, at den er fem stjerne værd - det er bare min personlige holdning til filmen.

Mads - Gambling skal være ansvarligt
// https://www.casinoguide.dk

Peter

En OK film om et relevant emne.
Desværre er den langtrukken og på flere punkter unødvendig melodramatisk.

Anders

Ser du månen Daniel er en meget smuk film, som sætter tankerne igang hos seeren.
Et godt skuespil over hele linjen, men filmens svage punkt bliver desværre at den kan trække ud nogen steder i midten. Alt i alt en god film dog!

Anders
https://korthilsen.dk

Cecilieuser/140099

Rørerende og interessant film. Jeg følte for både de kidnappede og familien derhjemme. Samt, de civile, der lider under krigen. Det etiske spørgsmål om, hvorvidt regeringen bør skride ind eller ej, sat op mod den medmenneskelige følelse giver stof til eftertanke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter