Cookie- og Privatlivspolitik

Sepideh

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
02.10.2013
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sepideh
|

Instruktør Berit Madsen står bag dokumentaren 'Sepideh' om en 16-årige iransk pige af samme navn.

Sepideh drømmer om stjernerne, for hun vil være astronaut. Men som ung iransk kvinde ved hun også, at hendes skæbne er forudbestemt af generationers traditioner, og at familien har helt andre planer for deres datter.

Alligevel kan Sepideh ikke slippe drømmen og tilbringer sine nætter med at udforske den smukke stjernehimmel og universets uendelighed. Hun ved, at det er en kamp om familiens ære og forventninger, som hun skal udkæmpe. En kamp som først synes mulig at vinde, da hun får hjælp fra en uventet kant.

Instruktør Berit Madsen har gået på filmskolen i Paris, men er også uddannet cand. phil. i etnografi og socialantropologi ved Aarhus Universitet.

'Sepideh' er instruktørens første spillefilm, hvor hun bruger sine to uddannelser til at dokumentere den modstand, en ung iransk kvinde møder, når hun tør drømme videre end familiens forventninger.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.2
4.2

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den unge piges drøm er smuk og det er filmen for det meste også. På sin egen lavmælte facon. Sletterne i Iran står godt til stjernehimlen og billederne af Sepideh, der slæber rundt på et enormt teleskop er et flot symbol på hendes røm." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'Sepideh – drømmen om stjernerne' er ikke blot en film om en sær pige i fremmede omgivelser, men også et rørende og mere alment billede af en ung kvinde i grænselandet mellem barndom og voksenlivet plus et indblik i en del af den iranske ungdom, der nok kan rokke ved en fordom eller to." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Dokumentarfilmen om iransk stjernekigger er både rørende og spændende." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Fire år har 'Sepideh' været undervejs, og man fornemmer, at uden den tålmodighed fra instruktørens, filmholdets og også Sepidehs side var kun en flig af historien blevet fortalt." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.