Cookie- og Privatlivspolitik

Scott Pilgrim mod verden

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
14.10.2010
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Scott Pilgrim vs. the World
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

‘Scott Pilgrim mod verden’ er en ny actionkomedie baseret på en kult-tegneserie.

Scott Pilgrim har lige mødt sin drømmepige … bogstavelig talt. Han har drømt om hende, og dér står hun, og hun siger ja til en date.

Ikke at Scott nogensinde har haft svært ved at få kærester. Trommeslageren i hans garageband er en ekskæreste fra high school. Og lige nu har han en ny kæreste, der går i high school og i øvrigt er bandets største fan.

Men hvis han troede, at dét var hans største problem, så tager han fejl.

Drømmepigen Ramona er nemlig udstyret med ikke mindre end syv onde eks’er, der har svoret at udrydde alle nye bejlere til Ramona.

Det bliver kamp til den bitre ende med alle de tricks, som Scott Pilgrim heldigvis er mester i … fra sine computerspil.

'Scott Pilgrim vs. the World' er instrueret af Edgar Wright ('Shaun of the Dead'), og Scott Pilgrim bliver spillet af Michael Cera fra komedieserien ’Familie på livstid’.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (158 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fortalt med et overskud af energi og altid overraskende visuelle og vanvittige drejninger, som får den til at skille sig ud fra gængse ungdoms- "blive-voksen" -film... en aparte, men morsom fornøjelse." (Ann Lind Andersen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Lyder det syret? Det er det også. Men også sprudlende veloplagt... En ret imponerende, nærmest små-genial præstation. Årets hidtil bedste tilbud til teenagepublikummet." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det er både hittepåsomt og gennemarbejdet, og man har indimellem aldrig set noget lignende... Der spilles strålende... Det kan hævdes at være mere stil end indhold, men sikken stil, og der er stadig masser af sjæl." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "I det hele taget udfolder sagaen om Scott Pilgrim sig med et overskud og et vid, som gør den til et særsyn blandt de som regel ret formeltro ungdomsfilm." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Man kan ikke komme udenom, at stilen er overrumplende og super frisk. Det blev dog lidt for meget af det gode i længden. Hvis de sjove filmiske indfald havde været doseret i mindre mængder, så tror jeg det havde givet et bedre samlet indtryk.

Historien er meget simpel. Så simpel som et computerspil: Scott Pilgrim skal kæmpe mod 7 ekskærester for at vinde. Indtil disse kampe gik igang, var jeg 100% på, men selve kampene begyndte hurtigt at kede mig. Filmen faldt derfor støt og roligt fra at være "helt genial" i starten, til at være "glimrende", og til sidst "bare ok".

Nicolajuser/1140585

Så den allerede dengang den udkom, og blev fan af den med det samme! Humoren er lige i skabet. Timingen er perfekt og skuespillerne er fantastiske. Bliver aldrig træt af den!
Købte bøgerne meget kort tid efter at have set filmen, og kom igennem dem på få dage. Hvordan Edgar Wright klarede at få 7 bøger samlet i én film vil altid være et mysterie for mig, men han gør det virkelig godt!
6 ud af 6. Ingen tvivl

Nicolai

Sommetider når man har højde forventninger til en film er det sjældent at de bliver fuldt ud udløst da det jo er så nemt at blive skuffet når nogle kalder en film for verdens bedste. Men sommetider men dog sjældent ( for mit vedkommende) kan ens forventninger bliver udløst fuldt ud og det skete med Scott Pilgrim.

Før jeg endelig fik den skaffet havde jeg hørt utrolig meget omkring den.

Den havde fået knaldgode anmeldelser og var blive kaldt en af de bedste film fra 2010.

Men noget så godt kunne jo på ingen måder være sandt.

Men det viste det sig så absolut at være.

Edgar Wright formår på absolut fedeste vis at bringe Scott Pilgrim tegneserien frem på det store lærred og det gør han sammen med en manuskript som efter min mening må være en af de sjoveste, hvis ikke det sjoveste de sidste 14år.

Filmens mange geniale replikker står bogstavelig talt i kø og man griner til man hikker.

Filmens Mix imellem ungdomskomedie, romantisk komedie og action komedie er perfekt og passer helt perfekt sammen.

Edgars valg af skuespiller kunne heller ikke have været bedre.

Michael Cera som mere eller mindre altid har spillet den lidt stille generte dreng er så meget skabt til Scott Pilgrim at dette ( indtil videre) efter min mening er hans livs rolle.

Mary Elizabeth Winstead er også ligeså super som den cool smarte men samtidige interessante Ramona Flowers som er Scotts drømme pige ( bogstavelig talt).

Men filmens absolutte højdepunkt er helt klart Kieran Culkin som Scotts stærkt homoseksuelle bofælle Wallace Wells. Han har både de bedste replikker og den perfekte komiske timing og det perfekte udsende, han er slet og ret et vidunder og hver gang han ikke er der ønsker man hans tilstedeværelse.

De øvrige roller såsom Scotts maniske ekskæreste Knives og hans øvrige medlemmer i hans band, og Ramonas 7 ekskæreste som må besejres for at kærligheden kan vinde er ligeså helt fuldstændige perfekte og uundværlige på alle måder.

Filmen føres også an med et hamrende fedt garage rock soundtrack skabt af ingen ringere end Beck Hansen.

og ja alt dette og lidt til gør at Scott Pilgrim Vs. The World er blevet til en af mine absolut favorit film og min egen ynglings komedie igennem de sidste 14 år ( screw you Hangover) fordi den slet og ret er unik på alverdens måder.

Il Padrino

...og denne film er et bevis på jeg har taget fejl! Det er en hylende morsom film, som samtidig formår at være anderledes med dens unikke koncept. Se den, også selvom du ikke kan lide Michael Cera ligesom mig, du ender med at blive positivt overrasket!

Film Nørden

Super original film, helt sin egen. Den er god lige meget hvor mange gange du ser den da det ikke er noget, man ser så ofte. Den blev slet ikke hyppet på nogen måde og det er jeg glad for! Dette er en af de få film man "falder" over og bliver så glad for. Det er en film som er perfekt velegnet til en aften i sofaen med noget sodavand, noget slik og sine venner... god fornøjelse!

Jeff

A real genre mix of a movie, with some great results.

Wayne

Høj humor, og flot visuelt.

oskaruser/931038

rigtig sjov film. fed action. SE DEN

nitotreuser/9527

Underholdende film. Filmen har mange gode moments og handlingen er spændende og sjov. Det er ikke den bedste film og heller ikke den værste og derfor får den 3 ud af 6 stjerner.

Dennis

Tror bare jeg må gøre det ganske kort:

Dette er ganske enkelt for mig, en af de bedste film i år... Forvent intet, tag chancen og vær openminded, så ska den nok fortrylle dig helt af sig selv.. GENNEMFØRT UNDERHOLDNING!!!!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.