Cookie- og Privatlivspolitik

School of Rock

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
07.04.2004
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
School of Rock
|

Da middelmådige Dewey Finn fyres af sit band, står han overfor et bjerg af regninger og depressioner. Han får et job som vikar i en 4. klasse på en snobbet privatskole, hvor hans attitude har stor effekt på eleverne.
Blandt eleverne er Yuki, ni år og vidunderbarn på en guitar og Dewey øjner chancen for at vinde Battle of the Bands-konkurrencen, der vil rydde hans økonomiske problemer af vejen og bringe ham tilbage i projektørlyset. Men hverken skolen eller forældrene må vide noget om hans plan...

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg deltog for nylig i en filmquiz, hvor quiz-masteren udnævnte School of Rock til "verdens bedste film nogensinde". Der var tydeligvis tale om et subjektivt og meget personligt valg, men det var alligevcel så stor en reklame, at filmen da måtte tjekkes ud. Og jeg blev ikke skuffet. School of Rock er fucking-rocking awesome! Utroligt at Jack Black ikke har vundet nogen priser for hans på én gang energiske og samtidig troværdige one-man præstation som vikar for en flok 10-årige elever på en privatskole.

Børnene er også super charmerende (bl.a. en helt ung Miranda "iCarly" Cosgrove). Filmens succes hviler dog primært på Jack Black og hans uimodståelige karisma. Han owner i den grad sin karakter og giver den fuld gas fra start til slut. Herudover har School of Rock alt hvad man kan forvente af en feel-good film af denne genre: sjove øve-montager, sure forældre der til at starte med rynker på næsen af rock-musikken, og selvfølgelig det obligatoriske knald-eller-fald moment, hvor de skal optræde til sidst.

Måske ikke "the best movie ever made", men ret sikkert "the best Jack Black movie ever made".

CINEMANDRUP

Jack Black træder i vante vande, da han nærmest får lov til at være sig selv i denne herlige feel good film, hvor hans indre Rock Guru kommer frem.

Jack Black er en herlig fyr og han er ikke uden humor, for det har han i den grad. Manden som med bandet Tenacious D bragte os mange klassikere er i denne film nu en vikar og forsøger at inspirere sin klasse til at finde deres indre rock stemme. Jeg elsker Jack Black i sit komiske element, men han er også til seriøse roller og gør det godt. I denne fornemmer du virkelig hvor meget han elsker musik og det bærer filmen stor præg af og det smitter af for det er en good vibe det giver.

Filmen kerne er musikken og det er en fornøjelse at se så unge mennesker jamme til musik, som til den dag i dag fortsat topper og er udødelige klassikere.

Filmen har nogle steder, hvor den halter lidt og det når ned på et niveau, hvor interessen falder lidt og desværre bliver lidt kedelig. Men den rummer ligeledes komiske indslag som bringer smilet frem og så er den en herlig komedie når det kommer til stykket.

Hvis du er til musik er dette en god film for dig. Hvis du kan lide Jack Black i sit es, så er dette også filmen for dig. Det er underholdende og du lader dig inspirere til selv at finde dit gamle musikinstrument frem og mindes the good old times:-)

Jeg fandt guitaren frem efter jeg havde set filmen og havde helt glemt hvor meget jeg elskede at jamme. Så jeg kan takke filmen for inspirationen til at fortsætte med at spille musik.

Alt i alt en inspirerende film om læreren der forsøger at få eleverne til at forstå musikkens betydning og leve i nuet.

Jeff

Jack Black at his crazy, childish best. A good kids movie.

Wayne

herlig kommedie om læreren der får eleverne til at spille rock.

Nogenuser/12232

super sjov film. lidt for kedeligt

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.