/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Saw II

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.01.2006
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Saw II
|

Under efterforskningen af et grusomt mord, fornemmer Detective Eric Mason, at Jigsaw har været på spil igen. Jigsaw, der før har efterladt sig et spor af blod og kropsdele.

Og Mason har helt ret.

Jigsaw er igen på færde, men i stedet for at låse blot to mennesker ind i et rum, med kun den værst tænkelige udvej, har den gådefulde psykopat denne gang spundet otte stakler ind i sit spind.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (35 votes)
4.1
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
CINEMANDRUP

Spillets regler er simple, men sat op mod en mester –Jigsaw - af forståelse i menneskets psykologi bliver reglerne selv for den mest rene sjæl en uoverkommelig hindring. Selvom reglerne i filmen bliver listet tydeligt op, gør tanken om den kommende og muligvis snarlige død, at der udvikles tunnelsyn for de fleste: Et klassisk eksempel i at man nogen gange ikke kan se skoven for bare træer. Så er vi ellers i gang i sand Jigsaw ånd med anden installation af Saw franchisen, hvor den største flok hidtil får deres livs prøvelse.

Selvom James Wan ikke instruerede denne (men er medproducer), er stilen fortsat ret godt ramt af instruktør Darren Lynn Bousmann. Fokus er og bliver selve Jigsaw, for han er uden tvivl den mest interessante karakter der er i denne franchise og i denne omgang er jeg glad for at vi kommer nærmere ind på hvem han er og hvad han står for. Der åbnes mere op for hans personlighed, hvor han selv indgår i ”legen” igen i denne omgang, hvor han hele tiden er et skridt foran de andre, da menneskets natur vil få dem til at reagere som Jigsaw allerede har forestillet sig. Derfor er det skønt at se at det psykologiske kodeks fra første film lever videre i samme ånd. Derudover får vi en gribende prøvelse for en politibetjent og hans søn sammen med en lidt speciel kundekreds. Koblingen imellem de to hovedelementer er ret godt skildret og det bliver på ingen måde kedeligt, for det holdes i dette nervepirrende greb konstant med overraskelser lurende lige om hjørnet.

Tobin Bell (aka Jigsaw) er simpelthen legendarisk i sin fremtræden og gør det så koldblodigt godt at han har markeret sig som en superskurk af ikonisk status og det er nærmest alene på hans skræmmende stemme og tilgang til de eksperimenter han udsætter dem for. Han er et overflødighedshorn af talent for denne genre og grunden til at Saw franchisen står så stærkt er en særlig tak til ham. Man kan hele tiden se og ane det psykologiske spil der udspiller sig i ham og hvordan han konstant sidder og analyserer virkningen på de personer han ”leger” med for at han kan se om de har lært deres lektie.

Og som sin forgænger er det aldrig til at vide hvad der sker, for der bydes på overraskelser hele vejen igennem og der kommer nye sandheder frem. Den røde tråd holdes intakt og det giver god mening måden at vise det på og udvikle det på. Filmen er ikke på samme niveau som etteren, men der er helt sikkert seværdig og fortsat virkelig god for sin stil, stemning, psykologiske tilgang, brutalitet og planlægning. Man skulle næsten tro at filmen var instrueret af Jigsaw selv, så godt, kompliceret og tankevækkende den er. Som Jigsaw ville sige:

Remember The Rules

Nikolaj

Og efterfølgende har jeg ikke rigtigt haft lyst til at se de andre saw film.

Filmen er stadig afskyelig, men den formår bare ikke at gøre handlingen særlig god.

Også bliver man træt af alle de der klamme scener.

mikkel knudsen

en god gyser og mega godt lavet med alle de
klamme scener og det er nogen fede ting at de skal
komme ud af det der hus som de er i....

S. Rico

Den har selvfølgelig ikke 1'erens overrumplende effekt. Men der er alligevel tale om en solid efterfølger, hvor der bygges mere på historien. Både interessant og skræmmende.

Nogenuser/12232

de går den forkærte vej med denne serie. men det virker godt med hele historien

Sebastian

En suveræn gyser. Virkelig klam og klaustrofobisk så hårene rejser sig og man efter at have set den ikke tør rejse sig.. Genial!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.