Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Saving Private Ryan (1998)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Saving Private Ryan
|

'Saving Private Ryan' er instrueret af Steven Spielberg, og er en barsk fortælling om en lille deling soldater, der sendes ud på en umulig mission bag fjendens linier. 

Filmens handling foregår under Anden Verdenskrig, og følger soldaternes jagt efter Ryan, den sidste overlevende i en søskende flok, der alle er blevet drabt i krigen.

'Saving Private Ryan' indbragte Steven Spielberg en Oscar for Bedste instruktør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (111 votes)
4.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camillauser/126109

Jeg er stor fan af denne film og har set den flere gange. Og gør det gerne igen .

Frederik

Dette er muligvis den flotteste og mest barske krigsfilm jeg har set til dato!
Den er ekstremt flot lavet og til tider meget rørende, men plottet er virkelig dårligt og urealistisk!

Simon

Virkelig smuk krigsfilm. De slags film har den mand talent for. Først Schindlers List, så Saving Private Ryan. Captain John Miller er nok en af de modigste karakterer nogensinde. Han siger også, at han med glæde sætter alle sine mænd på en mission for at rede hendes sidste søn. Det er flot. Så smuk film. Tak Spielberg.

Bjarke

Krig portrætteres ofte på film. Krigsfilm kan vise os menneskets mørke og grusomme sider, og så kan de jo også ære underholdende og tempofyldte. Samtidigt har filmen udviklet sig i en tid med flere krige, der har sat sit præg på verdenshistorien, og som har påvirket vores forhold til og syn på krig, eksempelvis Første og Anden Verdenskrig, Vietnamkrigen og Irakkrigen. Men krigsfilmen over dem alle er, mener jeg, "Saving Private Ryan" fra 1998.

I filmen møder vi en gruppe amerikanske soldater landsat i Normandiet, der får til opgave at opspore og hente soldaten James Ryan, hvis tre andre brødre alle er døde i kamp. I deres søgen efter Ryan diskuterer gruppen det, for dem, absurde i at risikere alle deres liv for at redde én mand. Samtidigt er det en rejse ind i krigens grusomhed, hvor soldaterne kommer længere og længere væk fra de personer, de var inden krigen. Det lykkes filmen at gøre alle soldaterne i gruppen helt unikke og identificerbare, hvorved publikum ikke kun er interesseret i en enkelt eller to centrale karakterer.

Men selvom historien er både god og vigtig, er det helt klart det tekniske, der står som den klare vinder i denne film. Filmfotografien er skøn, men især kampscenerne er suverænt godt lavet, ikke bare i forhold til 1998, hvor filmen blev udgivet, men også i forhold til nutiden. Således bliver "Saving Private Ryan" en både flot og rørende film og eksemplet på den perfekte krigsfilm, eller i hvert fald noget af det tætteste vi hidtil er kommet.

Maggie Smith

Absolut 6 stjerner. Så smuk en krigsfilm, skal vi godt nok lede efter.

Nikolaj

Stor ros Steven Spielberg.

Nikolaj

Der er ikke blevet sparet på detaljerne i dette intense krigsdrama! Spielberg viser os krigens rædsler på en helt ubeskrivelig realistisk måde! D-dag-scenen er noget af det flotteste der nogensinde er blevet lavet!!! Man kan nærmest mærke kuglerne flyve forbi og den smerte og frygt soldaterne oplever!

Resten af filmen følger perfekt den dramatiske start og ikke et øje er tørt når rulleteksterne til slut ruller over skærmen!

Bedste og største krigsfilm nogensinde!!!

CINEMANDRUP

Spielberg smider yderligere en trumf fra sin hånd med Saving Private Ryan. En film der er så realistisk at du halvdelen af tiden i filmen sidder med gåsehud og fastgroet i historien og bare må se hvordan Tom Hanks og hans gruppe klarer skærende.

På historiesiden er dette et must see for enhver. Den super realistiske fornemmelse med kuglerne flyvende om ørerne, kammerater i deres dødsøjeblik, menneskets værste natur af koldblodighed rammer som et knockout fra filmens start til slut.

Den første halve time sætter en milepæl i dit hjerte af uovertrufne scener, som er så godt realistisk skildret at du sidder med åben mund og får det ene slag efter det andet i ansigtet af rædsel, gru og alle de værst tænkelige ting ved krig du kan forestille dig. Spielberg har modtaget stor ros af krigsveteraner for sin skildring af realismen i åbningsscenen ved stranden i Normandiet. Hele denne scene er allerede alt værd. folk der har set denne film glemmer aldrig disse billeder og denne åbningsscene. Den markerer sig dog så meget at den reterende del af filmen kan føles en smule tom. Men det er virkelig bagateller vi er ude i når jeg siger det, for resten af filmen er ligeså stort et mesterværk som selve åbningen.

Spielberg rammer os på et så følelsesmæssigt plan at du gennemgår samtlige følelser i hele filmen. Tom Hanks - gør det altid godt - statuerer eksemplarisk hvordan en fantastisk leder skal være. Han er intet andet end fænomenal i rollen som Miller. Du kan fuldt ud relatere til det han siger, tænker og gør og det er samarbejdet imellem Hanks og Spielberg der især skal bemærkes. De resterende skuespillere gør det ligeledes til UG og alle har deres egenskab som gør dem unikke i denne fortælling.

Filmens action/kampe når uanede højder er ros. Du mærker mere eller mindre alt hvad der foregår i filmen, alt lige fra projektiler om ørerne, granater, miner, RPG, kampvogne, LMG mm. Det er så grufuldt spændende hele vejen igennem og filmen er i min optik en af de bedste krigsfilm du nogensinde kan se.

Jeg elsker denne film til skyerne. Alle med en historielyst, forståelse for krigens brutalitet, trang til overdådigt skuespil, realisme på über niveau og virkelig fantastisk skræmmende underholdning bør se denne film. Det er en milepæl i historiebøgerne der her bliver filmatiseret og du vil ej fortryde at du så den.

Lars Michael

At folk kalder den for en dårlig film kan jeg slet ikke forstå,filmen gir et billede af en verden som folk skal kunne kende , filmen gør et godt job hvis man kan sige det , og Tom Hanks spiler altid godt.

Frank

Dårlig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.