Cookie- og Privatlivspolitik

San Andreas

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en meget dramatisk og katastrofepræget stemning. Den indeholder talrige klip, hvor jordskælv får bygninger til at styrte sammen. Her ser man tilskadekomne og paniske mennesker, der flygter for deres liv. I flere længerevarende sekvenser ser man fra forskellige menneskers perspektiv, hvordan jordskælvene opleves. Men ser blandt andet en kvinde, der befinder sig i bygning, der styrter sammen. Man ser mennesker, der befinder sig i høje bygninger, der styrter sammen, og man oplever, hvordan en kvinde er meget tæt på at drukne for øjnene af sin far. Da de mange dramatiske indslag er afbrudt af roligere passager, og da filmens hovedkarakterer er stærke og handlekraftige, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
28.05.2015
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
San Andreas
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio - 2D
|

I katastrofefilmen 'San Andreas' bliver Californien ramt af et kæmpemæssigt jordskælv, efter kontinentalpladerne ved San Andreas-forkastningen støder sammen.

Ødelæggelserne er massive overalt på Vestkysten, og helikopterpiloten Ray sætter sammen med hans ekskone Emma ud på en rejse fra Los Angeles til San Francisco for at redde deres datter Blake.

Redningsmissionen bliver dog mødt af utallige udfordringer, der både tæller de ydre farer og interne stridigheder.

Dwayne "The Rock" Johnson, den næstbedst betalte skuespiller i Hollywood, har hovedrollen i actionfilmen 'San Andreas', hvor han har skiftet de hurtige biler fra Fast & Furious-serien ud med en redningshelikopter.

Filmen byder på storslåede ødelæggelser i stil med Roland Emmerichs 2012, mens historien primært er forankret i en enkelt families desperate kamp for overlevelse og for at finde sammen. "The Rock" får følgeskab af bl.a. Carla Gugino, Alexandra Daddario og Paul Giamatti. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (206 votes)
4.1
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Desværre er det hele skåret så meget ud i pap, at det ender ufrivilligt morsomt, så to stjerner for det visuelle og de vilde special effects." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "[...] effekterne er flotte, men de kommer til at stå i skyggende af banalt melodrama og fantasiløse actionscener." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'San Andreas' er en af de film, der er både primitiv og superprofessionel og med garanti trækker et stort publikum til. Og den slags har også sin gang på lærredet." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Filmens effekter er lige så store som dens klicheer og dét siger ikke så lidt. Spændingsmotoren drøner af sted upåvirket af historiens mangel på troværdighed." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Holmuser/812292

Jeg kedede mig bravt, de fine effekter til trods ...

S. Rico

Det er tydeligt, hvad budgettet er brugt til i San Andreas. Og det er IKKE manuskriptet. For handlingen er stort set en tro kopi af The Day After Tomorrow og andre lignende katastrofefilm: Da en katastrofe rammer det sydlige Californien må den gode far Ray (The Rock) redde sin familie der er spredt rundt omkring (i hhv. Los Angeles og San Francisco). Og undervejs skal en lille familiekrise også udreddes. Dette ligner klart noget der er set en million gange før.

Der er til gengæld ikke sparet på speciel effekterne. Der er nogle virklig fede ødelæggelses-scener af LA og San Francisco, da byerne bliver ramt af jordskælv af hidtil usete dimensioner på Ricter skalaen. Det er super underholdende og skal bare ses på et stort biograflærred. San Andreas er definitionen af en popcornfilm for hele familien. The Rock deler godt nok ikke lige så mange øretæver ud, som han plejer. Men mon ikke han alligevel ender med at blive dagens mand i skysovs...?

Wayne

Han har fundet en aftager i Brad Peyton. Denne gang er katastrofen dog ikke verdensomspændende - men "kun" lokalt i primært Californien og nærmeste omegn.

Historien er næsten for forudsigelig, og det er nødt til at tælle ned. Til gengæld er vores helte ikke helt så komisk lige ved at dø, som i 2012 - og CGI effekterne er helt i top.

Underholdningsværdien er til 6 stjerner, men klicherne er slemme og kun 2 stjerner værd.

Det giver en underholdende, men også ret åbenlys handling og slutning.

Emil

meget underholende film, den bedste katastrofe film jeg har set. "The Rock" spiller faktisk meget godt, men kærligheds historien virker ikke for mig.

Johan Pedersen

Det er ikke så let, at lave en ny katastrofe film, den er desværre meget lig alle andre film i den genre. Den upåagtede instruktør Brad Peyton har skabt denne her film, der ikke handler om meget andet end San Andreas går under, som der også har været en historie om. Men skulle man kalde den for en dokumentar film, er det ikke noget at råbe hurra for. Den gode helikopterpilot Ray spilles af Dwayne Johnson, er her for at hjælpe folk i nød og imens er hans kone Emma rejst fra Los Angeles til San Francisco, for at redde deres datter Blake. Hvis man vil se "San Andreas" er det ikke noget stort man skal forvente af den, den falder på at være et skrummel af en film, der mangler sammenhæng og er ikke morsom som den måske ville ha' været. Irriterende er det også med skuespillet, en scene hvor Ben henter hjælp mens Blakes ben sidder fast under bilsædet. Effekterne er fine nok, men det er ikke nok til at gøre filmen til noget særligt.

Mallica

Virkelig god aktion/katastrofefilm med fede effekter.
Dejligt, at se Dwayne Johnson i samme rolle, som han plejer at spille, men med lidt flere aspekter som familiefaderen, og båndet mellem sin familie.
Rigtig god film for både mænd og kvinder.

FilmReview.dk

"San Andreas" er en ulideligt forudsigelig film. Den er bygget på en fortærsket opskrift blottet for al originalitet, og den er desværre et perfekt eksempel på den sørgelige tendens der synes at vokse fra den amerikanske produktionsmaskine; at undergrave "Popcorn-Cola"-filmene ved løbende at sænke barren for, hvad der forventes af publikums intellekt. Tragisk. Det kan gøre mig vred. De spektakulære ødelæggelser er det eneste der kan få øjenbrynene til at løfte sig blot en smule - men det er ligegyldigt, når konsekvenserne af katastrofen mudrer fuldstændigt sammen med masserne af jordskælvskaoset og ikke betyder nok for karaktererne. Resultatet bliver et betydningsløst helhedsbillede af jordskælvsødelæggelser.

www.filmreview.dk | Filmanmeldelser - ind til benet

Kim

...alt det gik først op for dig EFTER at du havde set filmen...? Du havde ikke ligesom os andre regnet den ud på forhånd ?

Læs evt. min anmeldelse længere nede !

Karen-Helene

Men lidt typisk amerikansk kastastrofe film.

Sashauser/922986

Den film er super sys jeg, og jeg ved hvad jeg snakker om da jeg også er filmanmelder, det er jo svært at gøre alle tilfredse.
Der er mange andre film der er mere døde F.eks fifty Shades of gray, uha uha sikken en stor film de lagde op til, og man må sige at luften gik noget af den.
Men den er jo med The Rock, så man kan roligt regne med at det er hård aktion mixed med en smule familiefilm og sammenhold.
Effekterne er suveræne især når man ser hvordan jorden gør ligesom en bølge på et stadion,og det er jo teoretisk muligt alt det de gør filmen, det er et spørgsmål om teknisk viden.

Men alt i alt en god film, værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.