Rampelys (1952)

Censur Alle
137 min
Miracle Film
Limelight
Billede
(© Miracle Film)
Billede
(© Miracle Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
5.0 / 6
Medier (1)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Rampelys' (Limelight) er Charlie Chaplins romantiske melodrama fra 1952, hvor instruktøren selv spiller hovedrollen som den tidligere varietéstjerne, Calvero.

De seneste år har budt på en ægte deroute for den aldrende kunstner, der nu bor i en lille lejlighed i London, alkoholiseret og glemt af publikum.

En dag opdager Calvero en lugt af gas fra nabolejligheden, og han bryder døren op - blot for at finde en ung kvinde, der har forsøgt at begå selvmord. Kvinden viser sig at være en ballerina ved navn Thereza, der har mistet troen på livet.

I et forsøg på at tage sig af hende, opdager Calvero selv en ny mening med tilværelsen og ikke mindst den hedengangne karriere i show-business.

'Rampelys' er en af Charlie Chaplins sidste store film - produceret i tiden, hvor den legendariske komiker var blevet sortlistet som kommunist i USA.

Dramaet er blevet kaldt Chaplins mest personlige værk, hvilket ikke mindst ses i dets skildring af en tidligere verdensstjerne i sit livs efterår samt roller til fire af Chaplins i alt 11 børn.

Claire Bloom, der har rollen som den unge Thereza, er stadig aktiv som skuespiller i bl.a. Kongens store tale, og Buster Keaton, der ligesom Chaplin var en af stumfilmstidens største komikere, spiller en mindre rolle. 

'Rampelys' får, ligesom to andre Chaplin-klassikere, Diktatoren og Guldfeber, dansk repremiere i biografen. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: