Cookie- og Privatlivspolitik

Rose

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder flere dramatiske scener med skænderier og opgør, hvor personerne er aggressive, angste og ulykkelige. I filmen indgår desuden en scene med en alvorlig og blodig bilulykke, hvor en person kommer til skade. Ulykken er skildret relativt afdæmpet, og det blodige er ikke udpenslet. Da filmen desuden indeholder mange scener med en varm og positiv stemning, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
24.02.2022
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rose
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Eng. subtitles, Intro v/Sofie Gråbøl og Lene Maria Christensen, Strikkebio, Babybio, 2D Særvisning, English subtitles, Seniorbio
|

Den danske film ’Rose’ foregår i 1997, hvor Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn skal med bus til Paris.

Ingen ombrod ved dog, at Inger er skizofren, og det kommer som lidt af et chok, da hun annoncerer det. Især den forstokkede vice-skoleinspektør Skelbæk bliver forarget.

Det bliver en underholdende busrejse og tur i Paris, hvor Inger viser sig at have en skjult agenda. Undervejs beviser den sindslidende kvinde også, at man ikke skal dømme hende på forhånd.

’Rose’ er skrevet og instrueret af Niels Arden Oplev, der tidligere har stået bag bl.a. DrømmenMænd der hader kvinder og publikumshittet Ser du månen, Daniel. Historien er baseret på Oplevs egen søster, og beskriver det som sin mest personlige fortælling til dato.

I hovedrollen ses Sofie Gråbøl i den imponerende præstation som den skizofrene Inger, der ikke lige er sådan at bide skeer med. Rollelisten byder bl.a. også på Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen og Søren Malling. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (560 votes)
5.1
4.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Børsen

  "Samarbejdet mellem instruktør Niels Arden Oplev og Sofie Gråbøl i 'Rose' skaber det ypperste i biograferne lige nu. [...] 'Rose' er kort sagt sæsonens store positive overraskelse på den danske biografscene, og jeg vil vove at spå den adskillige Bodilnomineringer i 2023." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "'Rose' er altså nærmere et sammenkog end en klar eksekvering af en stærk idé. Alting blødes op, og selvom Sofie Gråbøls spil fra første til sidste sekund er dybt troværdigt, befinder hun sig i en film, der aldrig finder sin tone." (Casper Hindse)

 • Ekstra Bladet

  "Niels Arden Oplev er klar med en fin, lille 90'er- roadmovie om sin egen psykisk syge søster, som Sofie Gråbøl gør sjov og sympatisk. Uden at filmen dog har samme schwung som 'Drømmen'" (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Rose er instruktørens mest personlige og bedste film. Han balancerer perfekt mellem sjov og alvor, skuespillet er i topklasse over hele linjen, og Rasmus Videbæks linse indfanger sublimt hele skuet og de parisiske gader." (Claus Nygaard Petersen)

 • Jyllands-Posten

  "En temmelig udfordrende bustur til Paris danner rammen for Niels Arden Oplevs underholdende, men vel skematiske 'Rose'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Rose' er dansk problem-feelgood, der fortæller en historie om et svært sind så ubesværet som en sviptur til Paris. Tragikomisk i ordets mest uprætentiøse forstand gør Niels Arden Oplev og Sofie Gråbøl den kantede og forslåede Inger til lidt af en hjerteknuser.' (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Med en fabelagtig Sofie Gråbøl i centrum brillerer Niels Arden Oplev med en rørende, sjov, menneskeligt kompleks og dybt personlig film om en kvinde med skizofreni, der gør en busrejse til Paris uforglemmelig for både sine medpassagerer og publikum." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
svend-erik

gode spillere, varmt anbefales

Michelle

Fantastisk film og Sofie Gråbøl spiller "røven ud af bukserne" og alle andre er også fuldstændige i karakter. Man griner og græder. Den rør ens sjæl. Smuk fortælling om et svært emne. Vi var til forpremiere i Lyngby, hvor Sofie og Lene Maria kom og fortalte om filmen.

Randiuser/746460

Fine præstationer i både store og små roller. Gråbøl er fremragende og viser alle nuancer af en skizofren personlighed. Altid sikre Malling får vist sin usympatisk intolerante karakter så elegant, at man får et stik af dårlig samvittighed: ville man selv kunne sige sig fri? En cadeau også til Gantzler, som fremstår gennemtroværdig som chauffør/guide - en rolle, som kunne være blevet en karikatur.
Dejligt, at denne film også har undgået at tale ned til publikum: Man behøver nemlig ikke “skære ud i pap”, at psykisk syge mennesker fortjener en chance eller to.

Charlotte

Smuk, smukkere, smukkest - jeg græd under hele filmen, ikke fordi den er sørgelig, men fordi den ramte lige i hjertet. Musikken, skuespillet, humoren og for den smukke person, Inger er.

Kirsten

Blev anbefalet filmen og det viste sig at holde stik. Godt instrueret, supergode skuespillere og god historie. Kiggede ikke på uret en eneste gang, så 6 stjerner herfra. Se den selv.

Anders

Rammer den svære balance mellem det alvorlige og det sjove helt perfekt! Og så er skuespillet hele vejen rundt fremragende. Sofie Gråbøl men også Lene Maria Christensen bør fremhæves!

Peter

Filmen er ganske underholdende og skuespillet fint så middelkarakter.

bobuser/757512

Med indsigt og indlevelse. Alle spiller fantastisk, dog skiller Sofie Gråbøl sig ud, hun er simpelthen Danmarks bedste karakter skuespiller. Min ny ynglings film sammen med blikkende lygter, selvom det er to forskellige film, ligheden er at det er to film, man aldrig glemmer.

Daniel

Kan varmt anbefales og skuespillerne er super dygtige og meget realistiske. De kunne ikke have fundet en bedre skuespiller end Sofie Gråbøl til at bære den rolle.
6 Stjerner herfra!

Lene

Filmen viser fint, hvordan vi kan være bange og fordømme det, der stikker udenfor normaliteten. Lige indtil vi tør at nærme os, så kan vi faktisk blive beriget. Livsbekræftende film, der tager et vigtigt emne op og, som er med til at nedbryde tabuer. Sofie Gråbøl spille formidabelt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.