Cookie- og Privatlivspolitik

Room

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har et overvejende roligt forløb, men en særdeles knugende stemning. Den indeholder en række stærke scener, der viser en kvinde og hendes barn, der lever under kummerlige og utrygge forhold. I en scene udsættes kvinden for ydmygelser, vold og trusler, mens hendes barn grædende ser til. Flere længerevarende scener fremstiller den desperation, angst og hjælpeløshed som de to befinder sig i. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.03.2016
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Room
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I dramaet 'Room' har den fem-årige Jack tilbragt hele sit liv i et lille rum sammen med sin mor, der blev bortført som 17-årig og indespærret i værelset af en mystisk mand.

Moren blev efterfølgende gravid derinde og har i Jacks unge liv gjort sit bedste for at give sin søn en god barndom inden for de klaustrofobiske rammer. Men Jacks nysgerrighed om tilværelsen vokser, og den unge mors modstandskræft bliver mindre for hver dag.

'Room' er baseret på Emma Donoghues bog af samme navn og er instrueret af Lenny Abrahamson, der tidligere har stået bag What Richard Did og Frank.

Brie Larson spiller hovedrollen som moren, hvilket indbragte hende en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle. I den ligeledes bærende rolle som sønnen Jack ses det 8-årige talent Jacob Tremblay, der også er blevet hyldet for den krævende præstation. (copyright: kino.dk)


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (305 votes)
4.9
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jeg er normalt varsom med at bruge begrebet 'mesterværk', men her er det på sin plads for blandingen af det modige og det vedkommende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Room' er et meget intens og rørende kammerspil [...] og filmdebutanten Jacob Tremblay er et fund som Jack." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "... uforglemmelige skuespilpræstationer fra Jacob Tremblay og Oscar-belønnede Brie Larson [...]. De har en helt uforlignelig kemi, og man tror virkelig på deres symbiotiske forhold." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... når 'Room' fungerer bedst får alt en ny vinkel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det bemærkelsesværdige er, at filmen i hænderne på instruktør Lenny Abrahamson er blevet ligeså på én gang klaustrofobisk og svævende og ikke mindst fremragende, som romanen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Mens 'Room' er en lavbudgetteret indiefilm, er det nok denne følelsesfulde ophøjelse af hovedpersonernes særlige indsigt, der bragte den helt ind i oscarræset. Se den for den indsigt, som Rummet i sig selv rummer." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pernilleuser/905916

Skræmmende skøn og medrivende film. Virkelig godt spillet.

Christina

Simpelhen en helt fantastisk film. Meget rørende

Nannauser/10393

Det var en rigtig god film med godt skuespil og en rørende historie.

Elisabeth

Room er en helt vild film. Man håbede, væmmedes, græd og jublede på én og samme tid - den var hele registret igennem. Ubehagelig fed oplevelse!

Line FS

Enormt rørende og sanselig - gik lige ind i hjertet. Det er fantastisk som de formår at fortælle historien fra en lille drengs synsvinkel, og få os til at føle vi er ham. Både visuelt og narrativt, formår filmen at sætte os ind i hvordan han føler og gøre fortællingen enormt troværdig og nærværende. Jacob Tremblays skuespil er overvældende virkeligt. Der er ikke nogen tvivl om det er hans film, og at Brie Larsons karakter blot er en bi-karakter. Manuskriptet er fantastisk, dialog og monolog er så rørende og inspirerende uden det virker klichéfuldt eller overdrevet - det er perfekt og meget velbalanceret.
Jeg er især imponeret og rørt over filmens sanselighed, vis fokus gør at man føler sig som del af hvad der sker i filmen.
Tårene løb ned af kinderne på mig, og jeg hold vejret af spænding for hvad der ville ske med karakterne, og især hvad de ville opleve - på trods af at jeg vidste præcis hvad der ville ske i plottet.
Især scene i bilen, I ved hvilken jeg mener jer der har set den, formåede at tage vejret fra mig - så smukt fortalt visuelt og med lydsiden.
Den side viser bare hvad filmkunsten kan gøre, og det får understreger bare endnu en gang for mig, hvorfor jeg elsker dette medie så meget.

Karin

En fortælling om en pige, som af en sindsyg mand bliver lukket inde i et havehus og ***SLETTET PGA. SPOILERS***. Hun føder et barn fangenskabet.
Filmen starter med dette barns 5 års fødselsdag og beskriver livet set gennem drengens øjne. Han har kun oplevet verden gennem et TV og et loftsvindue.
Flot spillet af begge hovedpersoner, ikke mindst af Jacob Tremblay, som spiller sønnen. Fantastisk præstation af en 8 årig.
Vi var desværre kun tre personer i biografen på premieredagen i Esbjerg. En skam.

Kasper

Det er efterhånden ved at være sjældent at en film føles så intim og nærværende som Room. Jeg kan kun slutte mig til koret der råber se den! se den!. Brie Larson vandt en fortjent oscar for sin præstation som hun dels kan takke sine minutiøse forberedelser til rollen for, dels den vidunderlige Jacob Tremblay, hvis film det i øvrigt helt og holdent er. Jeg holder den sidste stjerne i reserve for de få dramatiske tråde i filmen der aldrig rigtig bliver forklaret men som publikum selv må ræsonnere sig frem til. Men alt i alt en vidunderlig oplevelse som ingen filmelsker bør snyde sig selv for.

Pernilleuser/298736

Denne film er intet mindre end fantastisk. Alle replikker giver SÅ meget mening, og skuespil præstationerne er fænomenale.

Yasmin

Ej, men altså. Jeg ved ikke hvor jeg skal starte. Denne film gjorde at jeg virkelig sad med tåre i øjnene.

Skuespillet er fænomenalt og hendes Oscar var mere end fortjent. Sammenspillet mellem hende og hendes søn var mere rørende. Jeg elsker, at man fik lov til at se hvad der skete bagefter. Livet efter. Følelserne. Det hårde og det gode. Normalt ser vi ikke denne hårde tid efter i denne slags film. Min ynglings scene må være da de kommer tilbage og man ser hvor småt det skur egentlig er. Jeg elsker drengens udvikling og hans kærlighed til mor. Dette er en film jeg vil anbefale alle!

Tanjasl

Sikke en god og velspillet film med en noget så grusom handling. Skuespillerne og instruktøren bag formår dog at gøre handlingen mere spiselig hvilket en sart sjæl som mig selv værdsatte. Derudover giver den et godt indblik i perspektiv når man ser den virkelige verden folde sig ud for Jack.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.