Cookie- og Privatlivspolitik

Rocketman

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en energifyldt og konfliktfyldt stemning. Den indeholder en række triste passager og scener med skænderier, stærke følelsesudbrud, kokain, sex og selvskadende adfærd. Da det triste, voldsomme og seksuelle indhold ikke er udpenslet, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2019
| |
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rocketman
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, Sing-a-long
|

Det biografiske drama 'Rocketman' handler om sangeren Elton John spillet af Taron Egerton.

Filmen følger musikeren, der blev født Reginald Dwight i 1947 i England, hvor barndommen er præget af musikalsk inspiration fra både rockstjerner som Elvis Presley og klassiske kunstnere som Bach.

Dwights musikalske talent ved klaveret blev hurtigt åbenlyst, og sammen med sangskriveren Bernie Taupin udgiver han sit første album under aliasset, der skulle blive hans verdenskendte navn: Elton John.

'Rocketman' kan bedst beskrives som en fantasifuld musical med nye fortolkninger af Elton Johns udødelige klassikere (som 'Tiny Dancer', 'Your Song' og 'Don't Go Breaking My Heart'), der fremføres af Taron Egerton selv.

Filmen fokuserer på både op- og nedturene i karrieren og det personlige liv med den ekstravagante stjernestatus, problematiske familieforhold, afhængigheden af stoffer og alkohol, samt den evige søgen efter kærlighed og anerkendelse.

Instruktøren Dexter Fletcher stod sidst bag den biografiske sportskomedie Eddie the Eagle, der også havde Taron Egerton i hovedrollen og er desuden medinstruktør på Bohemian Rhapsody om rockbandet Queen. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (310 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Taron Egerton [...] kæmper en beundringsværdig kamp med rollen som Elton John. Han leverer en imponerende fysisk præstation og fremstår - på trods af sit naturligt gode udseende - troværdig som den flamboyante grimling." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "... i det hele taget er 'Rocketman' flamboyant, farverig, fjollet og egentlig lidt for meget af det gode - præcis som manden, det hele handler om." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Sangene er der som bekendt intet at udsætte på, og det er da også dem, der knebent hiver 'Rocketman' ind over målstregen, men de havde ærlig talt fortjent en mere begavet ramme." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "'Rocketman' er en smuk og oprigtig film. Men mangler ham, det hele handler om - Elton John." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Portrætfilm om Elton Johns indre dæmoner er et musikalsk og kreativt festfyrværkeri." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Sangene lyser og løfter og tak for det. 'Rocketman' har ikke mindst fået hjerte, charme og energi fra alle de slidstærke sange." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Rocketman er en hyldest til den store Elton John

Og det virker, med en masser af sange og humør igennem filmen

MArCuS

Fedt den blev lavet. Især med Taron Egerton fra Kingsman filmene som Elton John. Og ikke mindst Richard Madden fra serien game of thrones, som Eltons elskede.

Wayne

Og heldigvis for det - for den skrabede kun overfladen.

Dermed ikke sagt at man får hele sandheden, for selvfølgelig får vi serveret alt gennem et filter hvor hovedpersonen stadig er i live.

Fælles for de to film, handler det om bøsser som kommer fra svære kår - og har et enorm drive og en masse de skal bevise - og så er de begge gennemsyret af herlig musik.

Men her stopper lighederne også, for Rocketman er mere en musical hvor de enkelte numre indgår i fortællingen - mens Bohemian Rapsody er en let gennemgang af facts, garneret af hits i den rækkefølge de kom.

Taron Egerton spiller i den grad op til rollen som Elton, som peaker da den ældre Elton omfavner sin egen barndom, og får fred med de svigt han havde fra forældre som ikke ænsede ham.

Om man holder af filmen som helhed afhænger nok af om man kan acceptere at store dele virker som een lang og flot musikvideo. Jeg synes det fungerede. Og man er klart bedre oplyst om Elton end man var det om Freddie.

8/10 - 5/6

Mette

Jeg synes det er skønt med alle de film der kommer i øjeblikket som  portrætterer musikere.
Rocketman handler om Elton John's liv og jeg synes det lykkes at fortælle historien på en god og rørende måde. Selvfølgelig med alle de sange som jeg holder meget af.
Mange sammenligner filmen med Bohemian Rhapsody som også er en helt fantastisk film, men jeg vil du sige st på to punkter er Rocketman bedre.
Den er stillet op som en musical, det synes jeg næsten er et must for denne type film, det klær den at sangene bliver spredt udover de episoder som senere var med til at forme sangene. Der ligger jo næsten altid noget bagved en sang og selvom mange øjeblikke i filmen var lidt dramatiseret for publikums skyld. Gav det stadigvæk mening hvordan Eltons ophav var og hvad der formede ham og gav liv til hans sange.
Den anden ting der adskiller Rocketman fra Bohemian Rhapsody er at den tør lidt mere. Den tør vise lidt mere af de dårlige dage og de kampe der måtte tages undervejs for at nå dertil hvor han er idag.
Taron Egarton gør det rigtig godt i rollen som Reginald Dwight/Elton John og hans fantastiske stemme samt de super flotte kostumer giver en et super indblik i Elton's liv på en måde der gør at jeg i hvert fald er fan og gerne nyder filmen mere en en gang.

S. Rico

Sprudlende old school musical om Elton Johns liv fra barn og frem til hans comeback i 80'erne med I'm Still Standing. Historien om den talentfulde musiker, der slås med stoffer og stjernestatus har vi set mange gange før. Rocketman bidrager ikke meget noget nyt i den henseende, men den bidrager i den grad med fantastisk god musik.

lulu

Filmen levede ikke helt op til forventingerne, især ikke når den kommer som efterløber til Bohemian rapsody, som jo var et kæmpe hit!

Mads

Jeg har aldrig været den store Elton John fan, men hold nu på hvor blev jeg bare overrasket over, hvor mange sange jeg egentligt kender. Det er en super film, som virkelig formår at spille på ens følelser hele vejen igennem!

Metteuser/589688

I striben af musikkerfilm, er dette LaLaland møder Bohemian Rhapsody (som i øvrigt er en langt bedre film).
Det er en udemærket film og næsten som en musical oplevelse.

Movie-fanatic

Fuld skrue Elton John i lange baner: ) Whats not to like: )

Helle Grith Sommer

Som stor Elton fan og også som stor musik/musical fan - kan jeg kun anbefale denne film! Eltons skønne sange er en gave i sig selv, og kombineret med "Taron" Egerton" som spillede hovedrollen - ja, så bliver det ikke bedre!
Filmen kommer helt sikkert til at stå på min reol med "MUST HAVE" film, når den udkommer på Blueray…
Taron Egerton fortjener en Oscar på samme måde som Rami Malek ( i filmen om Freddie Mercury)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.