Cookie- og Privatlivspolitik

Robotbror

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har i mange scener en let stemning og er i de fleste scener fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog scener, hvor hovedpersonen er ked det og bliver holdt udenfor kammeratskabet. Filmen indeholder scener med slåskampe mellem aktører. Scenerne er af korter varighed og kun meget kortvarigt er en aktør i fare. Filmen indeholder desuden en længere dramatisk sekvens, hvor hovedpersonen bliver overvåget, forfulgt, flygter og kæmper imod avanceret teknologi for at redde en ven. Stemningen i sekvensen er tempofyldt og foruroligende. Musikken og lydeffekterne er med til at understøtte og forstærke sekvensens dramatiske indhold. Da filmens hovedperson er modig og handlekraftig og hjælpes igennem problemerne af en optimistisk ven, og da sekvensen forløses positivt uden at nogle af aktørerne er kommet til skade, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
10.02.2022
| |
1 time 24 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Robotbror
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|
Robotbror plakat ny

Filmen 'Robotbror' er en dansk science fiction-film for hele familien.

'Robotbror' foregår i en nær fremtid, hvor klimaproblemerne er løst, og alle børn har deres egne menneskelignende robotter, der følger dem rundt som personlige assistenter.

11-årige Alberte har desværre en virkelig forældet én af slagsen, som mest af alt ligner en forvokset bamse. Og hun mobbes i skolen af samme grund. Men hendes popularitet vender, da hun i fødselsdagsgave får den nyeste humanoid-model på markedet.

Albertes nye robot hedder Konrad, og han ligner faktisk 1:1 et menneskebarn. Efterhånden begynder Alberte at føle en ægte forbindelse til Konrad – men kan man overhovedet være venner med en robot?

'Robotbror' er baseret på Morten Dürrs børnebog "Robotten kan skide!" og omsættes til film af Frederik Meldal Nørgaard, der tidligere har stået bag familiefilmene Villads fra ValbyKidnappet og Team Albert.

Familiefilmen omhandler teknologiens indflydelse på børn og unge, som man også så det i filmen Ron - virker næsten altid fra 2021.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (59 votes)
4.6
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Dagbladenes Bureau

    "'Robotbror' er vinterferiens helt særlige filmoplevelse." (Casper Hindse)

  • Filmmagasinet Ekko

    "Der er langt imellem danske familiefilm, der udforsker sci-fi-genren, så 'Robotbror' falder på et tørt sted. Filmen lykkes tilmed langt hen ad vejen med at skabe en optimistisk og seværdig fremtidsvision." (Anna Engmann)

  • Jyllands-Posten

    "... 'Robotbror' er et frisk og originalt bud på, hvordan man laver en film til unge, der ikke bare tæsker videre i kendte universer med uvorne børn, fædre til fire, søsters unger og familiekrummer i id." (Jacob Wendt Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
David

Filmen er rigtig sjov, og kan helt sikkert anbefale den, dog er den også lidt useriøs, men stadig god.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.