Cookie- og Privatlivspolitik

Robin Hood

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en actionfyldt grundstemning. Der er adskillige hæsblæsende kampscener mellem soldater og oprørere. I en scene bliver en ung mand halshugget og en mand får hugget hånden af. I en række scener ses nærkampe mellem soldater og oprørere, hvor mænd dræbes med armbrøst, bue og pil. I flere scener bliver tilfangetagne slået og sparket. I en scene ses en mand blive hængt. Volden er imidlertid ikke udpenslet og blodig, og der klippes ofte væk fra selve voldshandlingen. Derudover er handlingen indlagt i et adventure-univers, hvor heltene er yderst handlekraftige. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
29.11.2018
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Robin Hood
|
Versioner: se alle
2D, 2D - Sidste chance, 4DX 2D, Babybio, Seniorbio
|

Adventurefilmen 'Robin Hood' er en ny fortolkning af den klassiske fortælling om den lovløse Robin og hans mænd fra Sherwood-skoven.

Den krigserfarne korsridder, Robin af Loxley, og hans mauriske kommandant, John, vender tilbage til England, hvor de sammen starter et opgør mod den korrupte, engelske krone. Oprøret kræver snilde, mod og ikke mindst uovertrufne kampfærdigheder.

'Robin Hood' er den seneste i en lang række filmatiseringer af den britiske myte, som tæller alt fra Disneys snu ræv i 1973-tegnefilmen, den romantiske Robin Hood: Prince of Thieves med Kevin Costner, den parodiske Robin Hood: Men in Tights til senest Russell Crowes mere jordbundne Robin Hood fra 2010.

Det nyeste eksempel her figurerer i den action-mættede ende af skalaen, hvor skarpskudt koreografi, rappe replikker og smukke ansigter pryder fortællingen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (150 votes)
3.9
1.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Rollerne er såmænd udmærket besat og spillet, men alle ser ud, som om de ville ønske, at de var med i en bedre film." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "En dum film kan sagtens have sin charme, og 'Robin Hood' byder da også på noget utraditionel og ganske underholdende bue-og-pil-action, men efterhånden bliver skidtet så usammenhængende, [...] at det er en lille smule ulideligt." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Bathursts version af 'Robin Hood' vrimler med optrin, der kun fungerer som udgangspunkt for fed action. Logisk set fører det hverken Robin eller historien videre." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Robin Hood' har åbenlyst et fornuftigt budget at gøre godt med, men instruktionen fra den ellers erfarne tv-instruktør Otto Bathurst hænger ikke sammen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Nottingham skal have et strejf af 'Blade Runner', men ligner mere et Dinotopia udsat for molotov-cocktails." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Lige nu vil alle riddertidshistorier gerne ligne 'Game of Thrones'. 'Robin Hood' er ingen undtagelse. Politikken er meget forenklet, men handlingen holder, og stilen er tæt. Jeg synes, du skal se den. Den seneste pil rammer plet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oszar

Jeg synes Robin Hood er en udemærket film der er værd at se.

Jeg synes at handlingen var lidt rodet i starten, men efter et stykke tid begyndte den at komme i et godt og realistisk tempo.
Actionscenerne var gode og de virkede godt med bue og pil, men enkelte steder var de dog en anelse nutidige og det kunne der godt skrues ned for.

Skuespillerne gjorde det fint og det virkede troværdigt, men det kunne godt have været bedre.

Så Robin Hood er en gammel historie der bliver fortalt på en ny og nutidig måde og det er en god film der er værd at se.

Rikkeuser/744254

Super fed, på den fede og humoristiske måde. Kan helt sikkert ses igen om noget tid :)

Anton Berg

Sikke en dødssyg genfortælling/filmatisering. Den får én stjerne for alle de mesterligt udførte stunts. Resten er hverken biografturen, streaming eller tiden værd.

Peter

Når jeg anmelder film må det være på baggrund af ens forventninger. Jeg forventede en action film, hvor man er underholdt fra start til slut. Dette indfrier filmen til fulde. Der er også en god balance mellem action og humor. Kan varmt anbefale filmen, hvis man er til action. Derudover er det befriende med en ny vinkel på Robin Hood.

Peter

Det er faktisk en ganske god film.

Anders

Til at se den Robin er bare den bedste :)

jeanette

Tager fra de rige og giver til fattige ... ;)

Ines

Jeg blev positivt overrasket over filmen. Inden jeg tog i biografen fik jeg lige læst lidt på anmeldelserne fra film anmeldere og biogæster og det var jo katastrofalt det de skrev om filen, men valgte at se den alligevel pga. Foxx og Egerton.
Inden filmen startede tænkte jeg "Shit det her bliver 2 lange timer", men det gik så hurtig, der var aktion igennem 90% af filmen så der sker hele tiden noget.
Godt nok er det en meget moderne fortolkning, som @TheDayDreamer nævner, længere oppe, så er tøjet ret så moderne, deres våben er også en del mere udviklet end man er vant til fra tidlige Robin Hood fortolkninger.
Men hvis man ser bort fra dette så har man en film med med en masse aktion og humor uden at humoren virker påtvunget, den virker meget let og naturlig igennem hele filmen, dette tror jeg har meget at gøre med Egerton og Foxx som klikker rigtig godt, man kan bare se at kemien er der.
Filmen slutter med en mulighed for en 2'er, men dette virker lidt usandsynlig. Ikke nok med at Robin Hood, i USA, siden premieren har skullet kæmpe om biograf gæsterne med film som Fantastic Beasts, Creed med den sidste optræden til Mr. Balboa og Animations filmen Ralph som, som alle tre har et rigtig godt greb på biogæsterne, nu skal den også kæmpe med Aquaman som får premiere snart, så jeg tvivler på den får tjent nok til at de vil lave en 2er. Men det er ikke udelukket, det er jo set før at en film som ikke præsterede med fremragende biosalg og anmeldelse fra Filmanmeldere endte med at få en 2'er,3'er osv. pga de biogæster/fans som så den og gav gode anmeldelse. :) Jeg ved at jeg ville se en 2'er hvis den kom :)

TheDayDreamer

Jeg havde mine bange anelser da jeg gik ind og så den her film igår - til dels fordi samtlige anmeldere har stået i kø for at sable den midt over (dårlige anmeldelser er ikke unormalt, men når de kommer over hele linjen, så løfter jeg lige et øjenbryn), men også fordi jeg havde hørt at et af de helt store kritikpunkter var at den prøvede for hårdt på at være en moderne og hip udgave af historien, og lige præcis DET så jeg også ske med den "King Arthur" film der fik premiere i 2017, med Charlie Hunnam i hovedrollen (kendt fra "Sons Of Anarchy"), og selvom jeg altid har synes godt om de engelske sagn og legender, så var jeg dengang netop desværre vidne til en film der var "for moderne", den prøvede simpelthen for hårdt, og så var det ligegyldigt at en af mine yndlingsskuespillere var kong Arthur.

Men ok, med historier som den om sagnkongen og den lovløse folkehelt, som er fortalt igen og igen..... og igen...... så fortænker man ikke filmskaberne i at ville prøve at pifte det lidt op, og finde på noget nyt for at gøre det spændende - men i sidste ende er det bare samme gave i en ny indpakning, men ALLE kender de historien og ved hvad de går ind til, og ser dem jo netop FORDI de godt kan lide dem, så der er ikke nødvendigvis et behov for at gøre legenderne hipstersmarte.

Nå, men når jeg nu havde de her bekymringer, så var mine forventninger selvsagt ikke særligt høje, men på trods af hvad jeg havde læst, og min erfaring fra Kong Arthur, så blev jeg alligevel glædeligt overrasket! Jeg synes faktisk de er sluppet ok afsted med genfortolkningen, og jo bevares, der er sket en modernisering af bl.a det tøj de går i, byen Nottingham og et så centralt element som Sherwood skoven figurerer nærmest slet ikke i fortællingen før til allersidst (men hvis jeg skal være ærlig så slog den tanke mig faktisk slet ikke før de decideret nævner skoven ved navn, for der tænkte jeg "gud ja, den skov plejer squ da at være en stor del af det hele!"), men det betyder jo netop også bare at jeg var underholdt nok af den nye version til ikke at tænke over det!

Noget af det nye er også at man har forsøgt sig med at smide humor med ind visse steder (et element jeg SLET ikke synes fungerede i Kong Arthur, for der var det ikke sjovt), men i det her tilfælde har man også fundet en meget karismatisk Robin Hood, i form af Taron Edgerton (fra "Kingsman" filmene), og man har også ændret lidt på plottet og smidt nogle twists med ind som jeg synes var gode - de gav mening i forhold til historien, og til damerne er der også mere guf, i form af Jamie Dornan (selveste mr. Christian Grey). Men noget der også har fået ekstra meget opmærksomhed i lige præcis denne fortolkning er Robins måde at bruge en bue og pil på, og det element nød jeg i stor stil!

Og der var en specifik linje i filmen som jeg sent glemmer! Uden at spoile for meget vil jeg sige at den handler om frygt, og da jeg hørte det, tænkte jeg bare, "AHA! Der indrømmede de det lige, sort på hvidt!"

Så for at gøre en efterhånden meget lang anmeldelse lidt længere, vil jeg bare sige: jo, den her er en bio tur værd i mine øjne, men lad være med at forvente at i kommer til at elske den, gå ind med lysten til at se god action, intet mere

Ines

Først vil jeg lige sige at jeg er fuldstændig enig i at denne Robin Hood film er en biotur værd :) (Rigtig god anmeldelse :) )

Så til det næste punkt: Guf for damerne? MR. Grey? Well jeg ved at jeg ikke tog ind for at se ham, synes han er ret "flad" som skuespiller, han er lidt som den mandlige udgave af Kirsten Steward. Jeg tog ind for at se charmetrolden Taron (Og selfølgelig også Mr. Foxx), knægten kan virkelig noget og han er sjov uden af det virker påtvunget som det desværre gjorde med Hunnam i King Arthur.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.