Cookie- og Privatlivspolitik

Resten af livet

Tilladt for børn over 11 år
Filmen veksler mellem en munter, varm og trist stemning. I en række scener er hovedkaraktererne i sorg, hvilket afstedkommer gråd, små skænderier og konflikter. I andre scener ses en kvinde blive insemineret. Filmen har imidlertid en gennemgående rolig stemning, de følelsesmæssige reaktioner er relativt tilbageholdt og relationen mellem hovedkaraktererne er overvejende omsorgsfuld. På grund af temaets alvor vurderes det dog, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7- 11 år. Filmen får derfor en 11års grænse.

Se mere på medierådet.dk
07.07.2022
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Resten af livet
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, English subtitles, Strikkebio, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Særvisning
|
Billetter

Det danske drama 'Resten af livet' handler om Maren og Egon, der lever et stilfærdigt liv i deres gulstenede parcelhus og nyder tilværelsen med deres to voksne børn. Men tæppet rives brat væk under dem alle, da en ubærlig tragedie rammer familien. 

Filmen er en livsbekræftende familiehistorie, der kaster lys på de stille eksistenser fra de jyske egne.

I hovedrollen ses Jette Søndergaard, der blev Robert- og Bodil-nomineret for sin præstation i Onkel, som instruktøren Frelle Petersen også stod bag.

'Resten af livet', der er optaget i Tønder, bliver den anden film i en planlagt trilogi af instruktøren.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (187 votes)
4.3
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med et lavmælt, men stærkt drama om sorg og tab viser Frelle Petersen sig som en tidens mest stilsikre instruktører." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "På den måde er 'Resten af livet' et lille filmmirakel, der på den danske filmscene i 2022 kun overgås af Niels Arden Oplevs 'Rose' med en suveræn Sofie Gråbøl i spidsen." (Michael Solgaard)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Filmens skønhed skyldes ikke mindst, at Mette Munk Plum, Jette Søndergaard og Ole Sørensen spiller helt fantastisk i de bærende roller." (Kristian Ditlev Jensen)

 • Information

  "'Resten af livet' er endnu et langsomt og underspillet mesterværk af Frelle Petersen" (Lone Nikolajsen)

 • Jyllands-Posten

  "Da tragedien rammer, ændres alt for en lille familie i Frelle Petersens fine og nænsomme drama 'Resten af livet'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er på en måde et eksistentielt drama så stort som noget, Shakespeare kunne have skrevet frem blot uden konger og krige [...] Frelle Petersen viser, at en kaffetår og en skive sønderjysk rullepølse kan være lige så potente rekvisitter." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Ligesom 'Onkel' gør 'Resten af livet' ikke et stort væsen af sig, men når rulleteksterne rammer, er man dybt påvirket af at have været del af familiens liv i små to timer." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ergil

Kan varmt anbefales

Niels Kondrupuser/669074

en god og velspillet film med det synne jyske sproeg - jeg synes, den er god

Super

So far har vi her årets stærkeste skuespil præstationer. Sjældent set sammentømret danske spillere, som leverer klasse spil over hele linien. Mike Leigh har ikke levet forgæves. Tak!

PeterF

Jeg havde måske forventet noget andet af denne film, for traileren til filmen leverede nærmest alle filmens hovedpunkter, så jeg gik ud af biografen med følelsen af at have set en filmtrailer tilført over halvanden times fyld. Det sønderjyske er "fint nok", men nok lige vel dominerende - selvom jeg er "ret pjatte mæ sønnejysk" :-)

Mariauser/533730

Skuespillerne spiller godt. Hvis instruktørens mål var at vise en film om sorg, så rammer han plet. Desværre rammer han det så godt, at man går derfra en lille smule deprimeret. Hvis man er en smule deprimeret i forvejen, vil jeg derfor ikke anbefale at man tager ind og ser denne film. Den første lille halve time handler om at lære familien at kende og se deres liv. Den del synes jeg var en smule langsom og kunne godt have været kortere. Den næste halvanden time er ren sorg, og hvordan man på forskelligvis håndtere sorg. Til absolut slut var der måske et lille bitte lyspunkt, men det var ikke nok til at man gik ud af biografen med følelsen af håb. Det var lige før at man kunne få en sommerdepression. Jeg er dog glad for at den ikke blev vist om vinteren, så man kunne gå ud i vintermørket, men den følelse filmen gav en. Jeg synes den er en ærgerlig måde at slutte sæsonen af på. En smule håb kunne have været godt at slutte af på.

Randiuser/746460

Nok årets mest vellykkede danske film. Velspillet og velkomponeret vises i meget nærværende scener fra et hverdagsliv, hvordan livet leves, og stor sorg håndteres. I god forstand en langsom film, men ikke et sekund for lang.

Sonja

Langtrukken hverdagsoplevelse i Sønderjylland.
Langtrukken og kedelig.
Viser nogle traditioner, tænker alle familie har sådanne.
Kan selv med min bedste vilje ikke se noget speciel ved det.
Forskellige måde at bearbejde sorg på - hvad nyt er der i det.
Mærkelige originaler i filmen - som findes i alle samfundslag.
Kan simpelthen ikke se hvad der får anmelder til at give 5-6 stjerner for.
Spiller for halv tommer biografer - hvor en del sov under forstillingen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.