Cookie- og Privatlivspolitik

Requiem for a Dream

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
09.04.2002
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Requiem for a Dream
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
Harry (Jered Leto), hans kæreste Marion (Jennifer Connelly), hans bedste ven Tyrone (Marlon Wayans) og hans mor Sara (Ellen Burstyn). Fire liv. Fire narkomaner. Fire undergange. De vikles alle ind i en ond cirkel på grund af afhængighed af forskellige typer stoffer, og de går alle deres egen undergang i møde.

Det er Darren Aronofskys anden spillefilm efter 'Pi' (1998).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (30 votes)
4.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

I modsætning til en anden kendt misbrugsfilm, Trainspotting - efterlades vi helt uden håb for fremtiden.

Ellen Burstyn havde fortjent en Oscar, for sit livs rolle som kvinden der pludselig har et mål med sit liv, men forspilder alt da hun godtroende tager imod amfetamin i jagten på at tabe sig, så hun kan passe den røde kjole.

Darren Aronofsky har en klar pointe med filmen, og vi får den stoppet ind så vi aldrig er i tvivl om hvad han mener. Jævne almindelige mennesker forvandles foran os, til ukendelighed - og til noget man ikke kan komme tilbage fra.

Afgjort en film alle bør se, en gang - for det er ikke et univers man har lyst til at genopleve. Men det gør ikke oplevelsen mindre.

Maria

Hvad har jeg lært af denne film? Don't do drugs.

Filmen er virkelig syret. Man bliver bare en smugle overvældet af den i længen, især de små hurtige scener med diverse indtag af euforiserende stoffer. ;)

Men flot filmet, mærkelig slutning jeg stadig skal tygge på.

S. Rico

Darren Aronofsky kan virklig noget med billeder. Hans montagefilm om afhængighed og stoffer er meget fascinerende i starten. Det er som en hektisk musikvideo, hvor man bombarderes med indtryk. Naturligvis helt i tråd med sindstilstanden hos filmens stofmisbrugere.

Denne meget tekniske tilgang til filmen fungerer i starten. Men lige som man heller ikke gider at se på den samme musikvideo 10 gange i træk, så bliver jeg til sidst træt af de samme hurtige klip igen og igen. Jeg mister connection med hovedpersonerne og bliver lidt ligeglad med hvad der sker.

Men holder man den første time ud, så venter der en ekstrem intens sidste halv time. Og jeg mener virklig intens. Det er meget ubehageligt at se på. Og som Cami skriver, så burde alle der overvejer at tage stoffer se denne film. De rå og barske konsekvenser forbundet med stofmisbrug udpensles på ekstremt malende vis.

Cami

Alle som nogensinde bare har tænkt på hvordan det ville være at tage stoffer burde tvinges til, at se den her film. o_O

Michael

"Requiem for a Dream" er blandt de bedste drug-film (hvis ikke, så er det den bedste), som jeg nogensinde har set, men den er også blandt de film, som jeg aldrig vil få lyst til at se igen. Intensiteten er så mærkbar, at jeg var fuldstændig udmattet, da rulleteksterne endelig dukkede op. Normalt, når jeg har set en film, begynder jeg straks at reflektere over den. I dette tilfælde ville jeg helst glemme hvad jeg havde set så hurtigt som muligt. Og jeg som troede, at en film på 90 minutter vil være let at sluge... det føltes som 2,5 timer.

Filmen indeholder mange skud (over 2000), hurtig klipning, sekvenser med fastforward og et score, der redegør for en uundgåelig tragedie, der vil hagle over karaktererne. Vi har en flok unge mennesker, der vist tager og handler med stoffer for at gøre livet mere overskuelig, og en gammel dame, der mangler følelsen af anerkendelse, er blevet lovet deltagelse i et eller andet TV-show på et eller andet tidspunkt og tager stoffer for at holde humøret oppe indtil hun kan få sin anerkendelse. De gør det alle for at gøre tilværelsen lettere, for at få tiden til at gå hurtigere forbi. Afhængigheden gør også dem alle sammen vanvittigt én-sporet. De ender alle som små omsorgsløse små spædbørn - de er fuldstændig hjælpeløse, og filmen udnytter alle muligheder for at vise det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.