Cookie- og Privatlivspolitik

Rendition

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
26.10.2007
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Rendition
|

I thrilleren 'Afsløringen' bliver CIA-analytikeren Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal), der har base i Nordafrika, tvunget til at sætte spørgsmålstegn ved sit job, da han er vidne til en yderst brutal afhøring udført af det hemmelige, nordafrikanske politi.

Den afhørte er den egyptisk-fødte amerikaner Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), der arbejder som kemi-ingeniør i USA. Anwars familie emigrerede til USA, da Anwar var dreng, og nu mistænkes han for at være hjernen bag et terrorangreb.

Anwars gravide kone, Isabella (Reese Witherspoon), aner intet om dette forhør, og hun gør alt, hvad hun kan for at finde sin forsvundne ægtemand. Tilsyneladende er Anwar forsvundet på mystisk vis under en flyvetur fra Cape Town til Washington.

Isabella henvender sig til sin gamle collegeven, Alan Smith (Peter Sarsgaard), der har gode, politiske forbindelser, da han arbejder for senator Hawkins (Alan Arkin).

Efter at have undersøgt sagen nærmere kan Hawkins afsløre, at Anwar – efter CIAs terrorchef Corrinne Whitmans (Meryl Streep) ordre – er blevet overført til et hemmeligt fængsel med henblik på afhøring om terrorvirksomhed.

Og for at gøre ondt værre kan Hawkins også afsløre, at chefen for det hemmelige fængsel, Abasi Fawal (Igal Naor), selv tumler med personlige problemer, da hans datter er kæreste med en islamisk fundamentalist...

'Afsløringen' er en politisk thriller instrueret af Gavin Hood, der stod bag Oscar-vinderen 'Tsotsi'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Efter den forfærdelig tid 11/9 har vi set flere og flere film om terror. Filmen gir os et billede af hvad man har hørt om, og det bliver bestemt ikke kedelig.
Er faktisk ganske overrasket over filmen og den udvikling den går igennem.
Og så er 4 stjerner også ganske godt, også fordi den fortjener det.

Frank

Okay film

S. Rico

Et fantastisk manuskript og en uhyre stemningsfuld lydside er med til at få dette politiske drame til at fungere på alle planer.

I modsætning til andre film i samme genre drukner Rendition ikke i usammenhængende politiske kringelkroge og sidespor. Historien er både lige ud ad vejen og samtidig tilpas kompliceret til, at den ikke bliver kedelig og forudsigelig.

Wayne

Det er sket mange gange efter 11. september - og historien fortæller på en fair måde, hvad der er bevæggrundene fra begge sider af mønten. Uskyldige ofre er der nok af, i en konflikt som tilsyneladende aldrig ender.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.