Cookie- og Privatlivspolitik

Rekonstruktion Utøya

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en stærkt emotionel stemning, hvilket særligt skyldes de autentiske følelsesladede reaktioner fra 4 overlevende fra tragedien samt de 12 unge, der genopfører de brutale hændelser. I adskillige scener ses påvirkede og grædende unge fortælle om deres traumatiske oplevelser, blandt andet en person, der fortæller om sin bror, der blev skudt i hovedet. De voldsomme beretninger om koldblodige mord, skræmte og paniske unge, der flygter for livet og forsøger at skjule sig, bliver rekonstrueret af 12 unge - med voldsomme lydeffekter på skuddene. Det voldsomme ligger imidlertid alene i de medvirkendes beretninger, i genopførelserne på gulvet og på lydsiden. Derudover er de 4 overlevende mentalt stærke, og deres beretninger rummer også positivt forløsende elementer. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.11.2018
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Reconstructing Utøya
|

Dokumentarfilmen 'Reconstructing Utøya' følger Rakel, Mohammed, Jenny og Torje, der overlevede det brutale terrorangreb på den norske ø Utøya.

De mødes i et tomt filmstudie i Nordnorge, hvor de over to uger – i selskab med 12 andre unge – skal rejse tilbage til den 22. juli 2011.

Sammen genskaber de minderne fra dagen, både for at komme videre - for at dele med os - og for at ingen nogensinde skal glemme.

Tidligere på året kom dramaet Utøya 22. juli, der følger den unge kvinde Kaja, som befinder sig i den socialdemokratiske sommerlejr, når det grusomme angreb starter.

I 2018 udkom også 22 July, instrueret af Paul Greengrass med en lignende dramatisering af hendelsen og dens eftervirkning. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
3.2
4

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Carl Javers 'Rekonstruktion Utøya' vil noget andet, og det fortjener den alt andet lige respekt for." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  "Gennem rekonstruktion, gentagelser, erindring og genfortællinger lever de døde videre. Det giver i sig selv denne film sin eksistensberettigelse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Rekonstruktion Utøya' er en film, som er umulig at ryste af sig, ikke som en filmatisering af en tragedie, men som en filmisk skildring af nogle menneskers oplevelse af massemord, og den forskel er altafgørende." (Eini Carina)

 • Weekendavisen

  "Erik Poppe skaber en kropsnær her-og-nu fiktion. Paul Greengrass dramatiserer retssagen. Carl Javér sætter fokus på de overlevende. Til sammen udgør de tre film et foto, hvor motivet bliver set fra alle vinkler." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.