Cookie- og Privatlivspolitik

Red Obsession

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
21.11.2013
| |
1 time 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Red Obsession
|

Dokumentaren 'Red Obsession' handler om Bordeaux, der haft en nærmest mytisk status i de fine vines selskab som symbol på velstand, magt og indflydelse. Dens succes har altid været knyttet til markedernes lunefuldhed og den globale økonomis skiftende formuer.

Situationen omkring Bordeaux-vinene er dog ved at ændre sig, fordi traditionelle amerikanske og europæiske kunder falder fra, mens nyrige købere fra Kina presser priserne i vejret. Behovet er uforudsigeligt, men den nye kunde vil have det hele for enhver pris.

Spørgsmålet er nu, om det kinesiske marked bliver den største boble, der aldrig sprænger, eller den største trussel mod Bordeaux nogensinde? Vin er et populært emne både at nyde og diskutere over spisebordet, men film om den delikate drik er der knap så mange af.

Drama-komedierne ’Sideways’ (2004) og ’Bottle Shock’ (2008) satte californisk vin på filmverdenskortet, og dokumentaren ’Somm’ (2012) fokuserede på den hårdeste af alle sommelieruddannelser.

Nyeste skud på stammen er ’Red Obsession’, som stiller skarpt på vinens rolle i Kina og den effekt, som landet har på det globale vinmarked - med udgangspunkt i Bordeaux. Hollywood-stjernen Russell Crowe (Gladiator) er fortælleren, og filmen blev vist på Tribeca-filmfestivalen i New York.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
6
4

Skuespillere

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "[...] har både humor og en spænding, der i perioder er en thriller værdig." (Louise Kidde Sauntved)

  • Politiken

    "I dokumentarfilmen 'Red Obsession' viser instruktørerne David Roach og Warwick Ross i et anskueligt og indimellem morsomt dramaturgisk forløb, at den nye silkevej mellem Europa og Kina er dyr rødvin." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.