Cookie- og Privatlivspolitik

Reality

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
13.06.2013
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Reality
|

I komedie-dramaet 'Reality' overtales fiskehandleren Luciano af sin familie til at stille op i 'Big Brother', da der holdes audition i byen.

Prøverne går godt, og drømmen om rigdom og berømmelse vokser. Men ventetiden gør Luciano desperat, og han er overbevist om, at TV-stationen overvåger ham for at tjekke, om han er egnet til Big Brother-huset. Luciano sætter sig således for at bevise dette ved at ændre sin adfærd markant.

Han sælger sin fiskehandel og begynder at forære ting væk til de fattige. Familien konfronterer ham med virkeligheden, men Lucianos virkelighed er allerede en helt anden. 

Italienske Matteo Garrone slog bredt igennem med gangsterfilmen 'Gomorra' (2008), der var et brutalt og realistisk indblik i Napolis mafia. Tonen i 'Reality' er lettere, men Napoli danner stadig ramme om begivenhederne. 

'Reality' stiller skarpt på påvirkningen fra reality-TV som 'Big Brother', der har influeret en hel generations medievaner i over ti år. Samtidig er filmen inspireret af den italienske mesterinstruktør Federico Fellinis værker, navnlig klassikeren 'La dolce vita' fra 1960.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Reality' har mange sjove scener og gode pointer - men har indimellem også lidt svært ved at finde balancen mellem grin og grimasse. Garrones sørgmodige kritik af et samfund i forfald, modsiges i nogen grad af hans satire over samme." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... et bittersødt komediedrama ... der skramler charmerende derudad med referencer til landsmanden Fellini, syditalienske famillieklicheer, masser af lokalkolorit og bidende pointer om den berømmelses-drøm, der er blevet allemandseje." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Det absolutte clou i 'Reality' er ... Arenas fuldstændigt overbevisende indsats..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... Aniello Arena ... fungerer perfekt med sit lidt enfoldige 'deadpan'-udtryk i det medieliderlige blik. Garrone gør en dyd ud af ikke at udstille sin forkvaklede hovedperson, men bevarer til det sidste loyaliteten til ham..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Uden at kunne matche 'Gomorrah' bekræfter 'Reality' Garrones store talent, men mest bemærkelsesværdigt er Aniello Arenas prægtige spil..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Reality' er anderledes, men ikke på den gode måde. Filmen er for fortænkt til at bevæge. Kun 'Big Brother'-fans skal helt sikkert se den." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Martinuser/1072221

Jeg er ufatteligt vild med denher film. Godt skespil og interessant plot og historie. Og en film der fortjener et publikum med både store og små øjne - helt fantastisk!

The Womanuser/8031

Hold da op, en ufoglemmelig film. Gode karaktere , en fiktiv historie, og alt i alt en ganske underholdene film. Den fortjener at blive set af en masse (men jeg desværre at tror at Superman "den nye film" stjæler alle telskurene)!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.