Ready Player One

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående actionfyldt stemning. Der er talrige scener med forfølgelse, biljagter, ødelæggelser af køretøjer og bygninger, og hvor personer kæmper mod andre personer, maskiner eller kæmpemæssige dyr. Der indgår skræmmende scener, idet handlingen bevæger sig ind en kendt gyserfilm, hvor de levende personer viser sig at være angribende zombier. Da scenerne imidlertid udspiller sig i et tydeligt virtuelt spil-univers, hvor al action er stærkt overdrevet, og hvor spilleren ikke dræbes, når vedkommende bliver slået ihjel inde i spillet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
29.03.2018
Originaltitel: 
Ready Player One
Spilletid: 
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Supreme 3D, Supreme 2D, 4DX 3D, Seniorbio 2D, Babybio 2D, Level 7 3D, Level 7 2D
Billetter
4.8
3.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (220 votes)

Resumé

Science fiction-filmen ’Ready Player One’ udspiller sig i år 2045, hvor det meste af befolkningen bruger deres tid og penge på at udleve deres vildeste fantasier og drømme i den virtuelle verden kaldet OASIS.

Skaberen, der er besat af popkultur, har efter sin død efterladt et såkaldt ”Easter egg” i sit spil – og personen, der finder de tre nøgler, som er gemt i OASIS, bliver ikke kun stinkende rig, men overtager også rettighederne til selve spilplatformen.

Blandt de mange deltagere i den store skattejagt er teenageren Wade Watts, i OASIS kendt som Parzival, og da han kommer på sporet af den første nøgle, bliver han ikke kun en helt, men også et mål for organisationen IOI, der er på jagt efter det virtuelle herredømme.

’Ready Player One’ er baseret på Ernest Clines roman af samme navn, der er oversvømmet i spil- og filmreferencer fra alt lige fra The Iron Giant over Star Wars til The Shining.

Filmen er instrueret af mesterinstruktøren Steven Spielberg, der ligeledes referer til flere af sine ikoniske værker som Jurassic Park. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Hver en scene er spækket med referencer til særlig 80ernes film, musik og videospil. Desværre bliver de hundredvis af referencer sjældent brugt til noget konstruktivt rent plotmæssigt ..." (Thomas Conradsen)

 • BT

  "'Ready Player One' [er] ikke alene en tryllebindende flot fortælling. Filmisk er det også et stimulerende og positivt angreb på samtlige sanser." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Spielbergs filmhåndværk fornægter sig ikke, og der er glimtvist også uforglemmelige øjeblikke. [...] Men den der spielbergske magi, som vi kender fra hans bedste film, er fuldstændig fraværende." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Ready Player One' er ment som en hyldest til computernørder m.m., men nostalgien er hverken så sød eller gennemført som i animationen 'Vilde Rolf'." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... som blockbusterunderholdning med Spielberg-magi er 'Ready Player One' fremragende underholdning." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Steven Spielberg får [...] det hele til at bevæge sig magisk [...]. Der er virkelig ikke én langsom scene. Det er en vild og svimlende oplevelse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Lars

Jeg var virkelig glad for filmen. Jeg havde på forhånd skruet ned for min hjerneaktivitet, og ville bare have mindless action.

Det fik jeg!

Det var en super fed oplevelse og en god film med masser af action. Godt nok nogle tynde karakterer og et forudsigeligt plot, men jeg havde en fest!

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jakob P.

Ready Player One får 4 stjerner af Anmelderen ****

Ready Player One er virkelig spændende og interessant, og i med at filmen viser en mulig fremtid som ikke er så forfærdelig mange år væk, og hvem ved hvilken vej at tingene går? Ingen. Det er derfor ekstremt spændende at se de mange bud på, hvad fremtiden måske evt. kan indeholde, og hvad den kan byde på. Jeg blev overrasket over at finde ud af, at det er selveste Steven Spielberg som står bag denne film, og jeg blev glædeligt overrasket over filmens intensitet og diversitet, som gjorde at se Ready Player One ikke alene var en god oplevelse, men også en positiv en.

Wade Watts (Tye Sheridan) er teenager og hulter sig igennem livet, året er 2045 og hele jordens befolkning lever stort set i et stort virtuelt spil som hedder Oasis, hvor Wade er kendt som Parzival. Grundlæggeren af spillet som er besat af popkultur, har lagt et såkaldt "easteregg" i spillet, og den som først finder 3 nøgler, får overrakt påskeægget plus alle rettighederne til Oasis. Da Parzival finder den første nøgle, så bliver han hurtigt ret populær og kendt, og samtidig bliver han også et mål for organisationen IOI, hvis mål er ultimativt herredømme og at tage over og styre Oasis.

Plottet er genialt og filmen er spændende, man bliver grebet af den og bliver suget ind i filmens univers, hvor historien er spændende og relevant og handlingen er stimulerende. Man keder sig ikke på noget tidspunkt. Skuespillet bliver leveret professionelt og interessant, man lægger ikke mærke til at det er skuespillere som spiller roller, man får følelsen af at det bare er aktuelle begivenheder som er blevet optaget på film. Tempomæssigt ligger vi i den mellemhøje ende, det er jo en sci-fi og samtidig en lille smule actionfilm, der sker i hvert fald meget og tempoet er højt i mange af scenerne. Rytmen er perfekt skåret, de forskellige skift mellem scenerne er harmoneret og balanceret, og man bliver hverken forvirret eller frustreret over filmens rytme. Filmen var helt sikkert et interessant bud på en fremtid her på Jorden.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
mikkeluser/609609

Der går for meget Goonierne i den. Men man er fint underholdt af effekterne.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Kåreuser/409583

En film der bør ses pga effekterne i filmen. Handling er ikke den bedst, blandes alt for mange ting sammen i et spændende univers.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
JOHAN STUBKJAERuser/957086

Ready player one er rigtig sjov det er den bedste film jeg har se i år

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Bo130

Jeg havde ud fra trailer og omtale forstået (og set frem til), at Ready Player One ville servere et væld af referencer til klassikere fra fordomstid. Jeg blev tilmed positivt overrasket over, at de fleste referencer var velovervejede og enten aktivt indgik i plottet eller fremgik som en detalje i baggrunden. Særligt bør fremhæves en 5-minutters sektion midt i filmen; en enormt velproduceret hyldest til Stanley Kubrick.

Ready Player One formår at opstille en verden der er troværdig og konsistent. Tempoet var en smule spøjst nogle steder, hvor enkelte scener og dele af plottet nærmest blev sprunget over, mens man til gengæld dvælede lidt for længe ved det lidt mere ligegyldige.

Jeg har aldrig været den store Spielberg-fan, men Ready Player One er uden tvivl blandt de af hans film jeg har været mest underholdt af. Til sammenligning var det i forvejen A.I., Minority Report og Catch Me If You Can.

Jeg havde ikke læst bogen inden jeg så filmen og jeg var tilfreds nok til jeg nu har lyst til at dykke ned i bogen.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
IM STEPH

Filmen er rigtig godt bygget op og den har gode karaktere.Flotte og action fyldte scener.
Den har også et spændende syn på samfundet.
Der er en masse vellykkede referencer. Men selve gåderne blev for nørdet og det tabte mig lidt. Jeg havde håbet der var mere fokus på "casual gamer"
Den kan stadig klart anbefales.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
techieuser/446431

Vidste på forhånd at det ville være godt. Og man kan virkelig ikke være reelt skuffet. Filmen er nærmest komplet, specielt for folk som jeg.

Glimrende referencer, genial grafik, fin historie og fed følelse af 'at filmen er lavet til mig'. Og dét er sjældent!

Har haft en del uheldige oplevelser i bio for nylig med såkaldte storfilm, men her er en oplevelse, jeg kommer til at gentage i bio og bagefter.

Der mangler lige det sidste for 6 stjerner, men ikke nødvendigt.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
christian gylling user/957876

sjov godt

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Benjamin Vang

Man skulle ikke tro mesterinstruktør Steven Spielberg var 71 år. Ready Player One kunne ligeså godt være lavet af én i 20'erne med sine legesyge effekter og på samme tid nostalgiske og moderne bud på Sci-Fi genren.

Ready Player One foregår i 2045, hvor Virtual Reality spillet Oasis har mange opslugt i dens virtuelle virkelighed med alle de muligheder der hører til. Da skaberen af spillet, spillet fantastisk af Mark Rylance, dør, bliver det afsløret, at han har efterladt et Easter Egg i spillet, og personen der finder det, vil blive ejer af the Oasis.

Ready Player One er simpelthen fantastisk. Rent visuelt er den en fryd. Når du er inde i spillet, er der så meget på skærmen, at du ikke ved, hvor du skal kigge hen. Den er værd at se 7 gange bare for at fange alle detaljerne. Specielt actionscenerne er eksplosive og alt andet end kedelige. Min kæbe var på gulvet i flere scener.

Filmen er også et kærlighedsbrev til popkultur og har referencer til popkultur konstant, om det så er fra andre spil eller ikoniske objekter og karakterer fra populære film. For nørder som mig, er der hele tiden noget nyt man kan sidde og have smil på læben over.

Castet er sublimt, både de yngre skuespillerne og de mere etablerede. Ben Mendelsohn spiller basically samme karakter som i Rogue One, men han er god til at spille det der korporative røvhul.

Det er også en kløgtig film, der er godt skruet sammen. Plothullerne er små og usignifikante og ikke meget føles søgt eller kliché (kun lidt). Selvom den bruger meget energi på at vise hvor cool den virtuelle verden er, bringer den også et budskab om, at man skal huske at leve i den virkelige verden, og det er super relevant og interessant.

Det er lang tid siden, at vi har set Spielberg levere en så levende og underholdende film, men Ready Player One er på alle måder en fed oplevelse, der har alt hvad man kunne ønske sig af en blockbuster film, inklusiv et killer soundtrack. Så i stedet for at bruge aftenen på at spille Fortnite igen, så kan jeg varmt anbefale at tage i biffen og se, i mine øjne, den bedste film i 2018 so far.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.