Cookie- og Privatlivspolitik

Raw

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Grave
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Er 'Raw' et indie-drama? En coming of age-film? Eller et grumt gys med både blodig gore og klæbrigt kød? Denne festival darling disker i hvert fald op med det hele!

Instruktør og manuskriptforfatter Julia Ducournaus kontroversielle debutfilm har nemlig det hele: Teenage-drama, indie-gys og blodigt ubehag.

I 'Raw' hersker således bl.a. den gryende seksualitet, ligesom lysten til alkohol, stoffer... og kød! Den franske filmskaber er ikke mindre kontroversiel i sin anden solo-spillefilm 'Titane', der desuden vandt Guldpalen på filmfestivalen i Cannes 2021.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
5.4
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
magicthe

Et karaktérstudie i at falde til og begynde som dyrelæge - men ikke alt som det plejer for Justine (Garance Marillier)

Filmen er en del af den franske uhyggelige filmbevægelse "New French Extremity," men har også et par referencer til andre film i samme bølge. Det er Julie Ducounau debutfilm - og det er noget af debut. Seneste vandt hun gulpalmen i Cannes (Kunstfilmens oscar) for "Titane" (2021), som har dansk præmiere til november.

Filmen er et mesterværk, og kan du holde ud af se filmen, er finalen det hele værd, og mere til. Det er en film som, hvis du giver den lov, er så rå og frisk, at du ikke kan lade være med at kigge, på de mange væmmelige scener i filemn.

S. Rico

Justine vil gerne være dyrlæge lige som sin storesøster og sine forældre. Hun starter på dyrlæge college, og snart er hun igang med en temmelig vild rusuge, hvor de unge studerende udsættes for en hel del grænseoverskridende ting. Man får lyst til at synge: "sådan var det ikke i 90'erne", da undertegnede var på rustur.

Det skal dog snart vise sig, at intro-ugens udfordringer slet ikke er det vildeste, der sker i Justines liv. Efter en uheldig voksbehandling og en løssluppen saks får Justine smag for råt kød. Og helst med hud og hår på. Filmen er spækket med klamme scener, der nok skal få folk til at sidde uroligt i stolen. Det er dog på ingen måde en traditionel gyser, men en meget original ungdomsfortælling om frigørelse, appetit på livet og selvkontrol.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.