Science fiction-dramaet 'QEDA' foregår i København i år 2095, hvor en miljøkatastrofe har fået havene til at stige.
Alt naturligt ferskvand er forsvundet, og menneskeheden står overfor et uundgåeligt endeligt. Efterretningschefen Fang Rung får til opgave at finde en løsning.
Gennem molekylær deling splittes Rung i to, hvorefter hans ene halvdel, Gordon Thomas, bliver sendt tilbage til København anno 2017, hvor videnskabskvinden Mona Lindkvist mistede banebrydende forskning, som kunne løse klimakatastrofen.
Rung mister kontakten til Thomas, og derfor må han selv rejse tilbage i tiden, men det er en farlig mission, for selv den mindste ændring kan have skæbnesvangre følger.
'QEDA' er et sjældent dansk bud på en science fiction-film. Dramaet præsenterer en dystopisk fremtid, hvor Københavns gader er oversvømmede, og folk bliver syge på stribe. Problemstillingen er dog yderst relevant med politiske diskussioner om klimaforandringer på dagligt basis.
Filmen er dokumentaristen Max Kestners første fiktionsspillefilm, og man kan mærke inspirationen fra klassiske sci-fi-værker som Blade Runner og Solaris. (Copyright: kino.dk)
Det er nogle spændende problemstillinger, vi står overfor i Qeda.
Dog skyder filmen med løst krudt og i al for mange retninger, så man når aldrig helt til bunds i den.
Havde der været flere penge, kunne man have ansat en rådgiver, der kunne have hjulpet med at gøre filmen mere realistisk. Hvorfor kan det ikke regne i fremtiden? Og hvorfor kan man kun splitte sig selv i to?
men jeg var underholdt i 1½ time - en anden gang ville jeg nok have set den en søndag eftermiddag hjemme i sofaen.
Denne film er nok fejlagtigt markedsført som sci-fi-adventure, men er meget mere en filosofisk art-House-film med en egen insisterende melankoli. Den er visuelt ambitiøs og historiemæssigt original og gør trods visse skønhedsfejl et stærkt og uforglemmeligt indtryk. Jeg synes den fortjener fem stjerner, men gæsteoptræden af Joseph Mawle fra Game of Thrones giver den en ekstra oven i hatten.
Skønt med en dansk genrefilm som tør tænke større og længere end til køkkenvasken. Smukke billeder og effekter, og en samfundsrelevant tematik som bliver leveret med spænding.
velspillet og super flot sci-fi - er vild med hele dobbeltgænger ideen - og selvfølgelig tanken om at kunne bevæge sig på tværs af tid- og iøvrigt visuelt super fedt at se København stå under vand i en dystopisk fremtidsfortælling. Mere af den slags!!
Jeg nød QEDA i fulde drag. Stærkt skuespil og et meget fascinerende plot der efterlader een fuld af tanker. Om ikke hare fremtiden men også nutiden. Stærkt skuespil og i det hele taget må jeg give stjerner til dem der herhjemme har modet og ambitionen til ægte sci-fi. ♥️
Den virker mere som en forceret manifistering af dansk science fiction, end en film med noget reelt at byde på. Den bliver meget hurtigt prætentiøs at se på. Men med det sagt, er den ubenægtelig flot, at se på - og med troværdigt skuespil.
Jeg synes at filmen er meget interessant, stiller nogle spørgsmål vi kan reflektere over og er så smukt fotograferet -- musikken er også på toppen (flot klaret, Mette Lindberg!). Helt sikkert værd at anbefale.
Får i også en 12 monkeys feeling her eller er det som sagt bare mig ..!
Bruger anmeldelser (13)
Skriv din egen anmeldelse