A Prayer Before Dawn

Censur 15
13. Jun 2019
116 min
A Prayer Before Dawn
Kino.dk
(© Kino.dk)
Billede
0.0 / 6
Brugere (0)
4.5 / 6
Medier (2)
Bedøm selv filmen:

Actionfilmen 'A Prayer Before Dawn' handler om den unge brite Billy Moore. Han har støvet sanseløst rundt i Bangkoks natteliv nogle år, da han havner bag tremmer, knaldet for narkohandel. I det berygtede thailandske Klong Prem-fængsel, hvor tatoveringerne sidder lige så tæt som svedperlerne, må han genopfinde sig selv, og vejen til en plads i hierarkiet for Billy, der som ung var en habil bokser, er oplagt. Han lærer sig thai-boksning.

Filmen knurrer som et indre vilddyr, drypper af sved og dirrer hypnotisk i sine ekspressive passager, hvor den franske instruktør Jean-Stéphane Sauvaires nærbilleder af kroppe i bevægelse bliver til kunst a la landsmanden Claire Denis’ ’Beau travail’.

Grundstrukturen i filmen mimer mangen en sportsfilm – det er underhunden, der skal vinde respekt i et fjendsk miljø – men den udfolder sig på en måde, som er blevet sammenlignet med alt fra Nicolas Winding Refns stiliserede Only God Forgives, Alan Parkers klassiker Midnight Express og en kultgenrefilm som Kickboxer

Tidligere har Sauvaire fået bifald for børnesoldaterfilmen ’Johnny Mad Dog’, men her viser han, at han kan gå både Cannes- og Hollywood-vejen. Filmen er baseret på virkelige begivenheder.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: