Paradis Kærlighed

16. May 2013
120 min
Øst for Paradis
Paradies: Liebe
Billede
(© Øst for Paradis)
Billede
(© Øst for Paradis)
5.0 / 6
Brugere (1)
4.8 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Dramaet 'Paradis: Kærlighed' handler om Teresa - en midaldrende kvinde på vej til Kenya på en særlig slags safari. Rygtet blandt veninderne går på, at de smukke, unge kenyanske mænd er vilde med hvide kvinder - og ikke spor kritiske.

Det kræver overvindelse, men snart lærer Teresa at dase på stranden med jævnaldrende, overvægtige kvinder om dagen og forlyste sig med unge, sorte mænd om natten.

Udnyttelsen går begge veje: Kvinderne søger kærlighed og bekræftelse. De unge mænd kræver til gengæld penge til stadig flere syge familiemedlemmer.

Cannes Filmfestivalen var ikke sen til at anerkende Ulrich Seidls drama 'Paradis: Kærlighed', som en af de nominerede til hovedprisen Den Gyldne Palme. Her tabte den dog til en anden østrigsk instruktør, nemlig Michael Haneke med 'Amour'.

Seidls tidligere film, 'Import/Export', blev også vist i hovedkonkurrencen på samme festival i 2007, og instruktøren har til dato modtaget hele 18 priser for sine film rundt om i verden.

Temaet er ikke langt fra den franske/canadiske 'Mod syd' (2005), men stilen er umiskendeligt Seidls egen med et dokumentarisk og foruroligende udtryk.

'Paradis: Kærlighed' er den første del af en trilogi, efterfulgt af Paradis Tro og Paradis Håb, som begge får dansk biografpremiere senere på året.

Brugernes anmeldelser

5,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: