Cookie- og Privatlivspolitik

Psykosia

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
19.12.2019
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Psychosia
|

I filmen 'Psykosia' inviteres den excentriske og selvdisciplinerede forsker Viktoria af overlæge Dr. Klein til en psykiatrisk afdeling for at behandle den suicidale og grænsesøgende patient Jenny.

Gennem natlige samtaler om livet og døden bliver de to kvinder tætte, men jo tættere de kommer på hinanden jo tydeligere bliver det, at intet er som det ser ud.

Trine Dyrholm spiller rollen som Dr. Klein, mens Victoria Carmen Sonne, der blev hædret med en Bodil for sin hovedrollepræstation i Holiday, spiller patienten Jenny.

'Psykosia' er Marie Grahtøs første spillefilm og var tidligere på året udtaget til Critics Week på den prestigefyldte Venedig Film Festival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.6
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Marie Grahtø har tydeligvis evnen til at skabe noget interessant, og hun vælger sine virkemidler med omhu. Filmen er bare ikke helt virkningsfuld eller vedkommende nok til at være mere end en lovende begyndelse." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "Det er i momenter ganske dragende, men det bliver i længden også meget stillestående og til tider decideret kedsommeligt." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "... hatten af for ambitionerne. Filmen er svær at holde af, for den er ikke let at se eller følge med i. Men den er interessant, og man føler, at man kommer dybere ind i forståelsen af, hvordan nogle lever med selvmordstanker, og hvor svært det er at komme ud af en psykose." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Uanset at baggrunden for filmen er dybt personlig og sårbar, ender den med at virke mere upersonlig og kontrolleret. Men flot er den." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der er noget næsten for bevidst – ideelt for at blive i filmens termer – over filmen, som man kunne ønske var tippet lidt mere over til begærets løsslupne side." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den afsluttende kirkescene kommer til at blive et symbol på en film, hvor man trods dens indtrængende alvor og uomtvistelige poetiske nerve også filmæstetisk kommer til at opholde sig et sted, hvor der er for let at fare vild. Men forsøget er interessant ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Psykosia' taler til alle, der interesserer sig for smerte, for sindets farver og psykiatri. Det er derfor en film, som griber dybt ind i tiden, og den er gjort af et stærkt stof, som Grahtø formidler med stor konsekvens." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.