Vind biografbilletter hver uge

Portræt af en kvinde i flammer

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
06.02.2020
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Portrait de la jeune fille en feu
|
Versioner: se alle
2D, FFM20
|
Billetter

Periodedramaet 'Portræt af en kvinde i flammer' fortæller om det passionerede møde mellem to kvinder i 1770ernes Frankrig.

Den unge portrætmaler Marianne sejles til en afsidesliggende klippeø for at udføre en mystisk opgave. Hun skal male et portræt af den smukke Heloise - uden at hun opdager det!

Flere portrætmalere har før måtte give op, da Heloise ikke ønsker at blive "fanget" på det maleri, der skal sendes til hendes kommende husbond i et arrangeret ægteskab.

Marianne kommer langsomt ind på livet af den hemmelighedsfulde kvinde, og snart er en unik relation ved at tage form. Et tæt venskab, et kunstner-muse-forbindelse og sidst men ikke mindst et erotisk kærlighedsforhold. 

Det Cannes-vindende drama 'Portræt af en kvinde i flammer' er instruktøren Céline Sciammas hovedværk med kun flotte anmeldelser i kølvandet.

Den forbudte romance, den dragende mystik og fokuset på kunst kan med fordel sammenlignes med Jane Campions The Piano, Alfred Hitchcocks Vertigo og den nye succes Call Me by Your Name. (Copyright: kino.dk)

Skal du se Portræt af en kvinde i flammer?
(35 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.