Cookie- og Privatlivspolitik

PIX15 - Turbo Kid

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)

Der er dømt retro med stort R i denne herlige og befriende useriøse homage til 80ernes sci-fi-film, der lettest kan betegnes som 'Mad Max' møder 'Hobo With a Shotgun'. I en postapokalyptisk fremtid anno 1997 strejfer den unge Kid rundt på sin BMX i jagten på vand, som er blevet en seriøs mangelvare. En dag møder han den jubeloptimistiske robot Apple, og i hende finder Kid den ven, han aldrig har haft. Men da Apple kidnappes af den onde vandbetvinger Zeus (Michael Ironside), må BMX-helten træde i karakter - og det kommer der et både hæsblæsende, blodsplattende og frem for alt vanvittigt morsomt eventyr ud af. Man føler sig hurtigt hensat til de gode gamle vhs-dage, og der spilles med behændighed på alle de trashede og synthede forventninger, som hører genren til. Men selvom tungen er solidt begravet i kinden, så banker der et kærligt hjerte til forbillederne under al den fjollede 80'er-æstetik og b-films-attitude. 'Turbo Kid' vil henrykke såvel gamle fanboys som unge hipsterchicks, der slet ikke var født, da Mel G trak i læder.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.6
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Herlig kitchet film og hyldest til 80'er postapokalyptiske B-film. Det er både virklig sjovt, voldsomt blodigt og meget underligt. Og så får vi endelig svaret på, hvorfor man i Mad Max og andre postapokalyptiske film spilder tonsvis af kostbar benzin på endeløse biljagter. Det giver jo ingen mening. Men svaret er ligetil: Det ser nemlig IKKE særlig sejt ud, hvis de onde skal jagte vores helte på cykel. Til gengæld ser det hysterisk åndsvagt og morsomt ud.

Handlingen? Øh, en ond diktatorisk bandeleder Zeus (herlige Michael Ironside) udøver terror i lokalsamfundet. Så han har selvfølgelig fortjent at komme ned med nakken. Og her kommer den unge Turbo Kid ind i billedet. Han møder i starten den ekstremt underlige - og vildt charmerende - Apple. De slår pjalterne sammen med en armwrestler, som også har et horn i siden på Zeus. Og så begynder de blodige herligheder for alvor. 4 store lækre blodige stjerner.

HeleneColor

Stilen. Musikken, Skuespillerne. Historien.
Det er så fedt skruet sammen, og man er fanget fra starten til og med slutningen.

Den er andeledes og special, men helt klart en film man bør opleve, hvis man tranger til et frisk pust, i en genre man ikke er vant til
Jeg synes, at filmen fortjener et større publikum, da den er særdeles en "must watch entertainment film", da den er super skøn!

Tip: Er du til lidt blodbad ting - så hop ind i Turbo Kid's universet :)

GiwizZeni

Tænk hvis man en gang tilbage i de tidlige firsere havde lavet en low-budget ungdoms/actionfilm om en tegneserieglad BMX-dreng i en fjern post-apokalyptisk fremtid, nærmere bestemt 1997 - og at filmen så var forsvundet og først fundet nu. Sådan en film er 'Turbo Kid'.
Ikke nogen storfilm eller noget mesterværk, men en herlig retro-hyldest til 80'er film og alt det de bestod af, såsom chessy splatter-effekter, langt ude action, BMX-cykler, primitive computerspil, skrammel robotter og rockerbander klædt som en mellemting imellem gladiatorer, ishockeyspillere og vagabonder. En pastiche på - men samtidig også en homage til - de film jeg voksede op med i 80'erne. Ren nostalgi!

Wayne

Resumeet beskriver det egentligt ganske fint. Det ser ikke ud som den dyreste produktion - men herligt gensyn med fortidens elektronik og eksplosioner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.