Pigen, moderen og dæmonerne

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående utryg og momentvis uhyggelig grundstemning med enkelte gyseragtige virkemidler. Hovedfiguren, som er et barn, skildres i et utrygt miljø præget af grov omsorgssvigt og psykisk sygdom. Der er mange uhyggelige scener, som præges af en mors psykotiske univers, og i flere scener ses uhyggelige, imaginære personer, som bl.a. prøver at få hovedpersonens mor til at begå selvmord. I én scene kommer hun hjem og finder sin mor med et reb om halsen, og i en anden scene kommer et kvindeansigt pludseligt til synes i et køkkenskab. I en tredje uhyggelig scene forsøger to mænd med et dæmonisk udseende at overbevise moren om, at hun skal slå sin datter ihjel, og man ser mændenes ører og næser forsvinde. Da fortællingen samtidigt foregår indenfor et realistisk miljø, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
10.11.2016
Originaltitel: 
Flickan, mamman och demonerna
Genre: 
Spilletid: 
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.4
3.7
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)

Resumé

I det svenske drama 'Pigen, moderen og dæmonerne' har en psykotisk mor isoleret sig i en lejlighed, hvor hun bor sammen med sin otteårige datter Ti.

Pigen fortæller i skolen, at alt går fint, men facaden bliver sværere at opretholde.

Familiens lejlighed er fyldt op med affald og flasker med urin, og Ti bliver nødt til at bruge sin fantasi for at overleve sin mors forstyrrende adfærd. Da den psykiske sygdom tiltager, er det op til barnet at tage kampen mod dæmonerne.

'Pigen, moderen og dæmonerne' er baseret på Suzanne Ostens egen opvækst, og i filmen bliver forældre-barn forholdet portrætterer ganske autentisk, idet de to skuespillere faktisk er mor og datter i virkeligheden. 

Instruktøren har arbejdet med flere produktioner for børn, bl.a. gennem teater kompagniet ’Unga Klara’, og hun blev i 2015 udnævnt som Sveriges første filmambassadør af Det Svenske Filminstitut, for at sprede interesse for børnefilm.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Suzanne Osten fokuserer på at skildre moderens dæmoner, og det er kreativt og farverigt gjort, men ender desværre også i længden med at blive noget manieret." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Esther Quigley er en åbenbaring i rollen som Ti, og samspillet med moren Siri (Maria Sundbom) gøres ekstra troværdigt af den grund – må man formode – at de to også i virkeligheden er mor og datter." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Instruktøren forsøger at forstærke psykosen ved at skifte fra bredformat til et 4:3-billede, hver gang vi klemmes ind i lejligheden. Alligevel undgår den ikke at virke utroværdig som en tv-film fra 90'erne med sminkede dæmoner i kostumespil på lavbudget." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "... filmen [er] prisværdig og seværdig. Der er ingen forsøg på at romantisere. [...] Ostens film gemmer ingenting væk. Galskaben er udsøgt og overbevisende visualiseret." (Bo Green Jensen)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter