Cookie- og Privatlivspolitik

Paula

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
21.09.2017
| |
2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Paula
|

Filmen 'Paula' handler om Paula Modersohn-Becker, der levede sit korte, men intense kunstnerliv i skyggen af sin mand Otto Modersohn.

Historien foregår i Worpswede og Paris, hvor den tyske kunstner malede de fleste af sine værker. Vi følger det kreative par sammen med andre malere og poeter fra deres tid.

'Paula' er både et farverigt kunstnerportræt og en skildring af de benhårde vilkår, som både rige og fattige kvinder levede under omkring år 1900. Filmen har desuden fokus på, hvordan disse vilkår påvirkede Paulas forhold til sin mand.

Kunsthistorisk set har Modersohn-Becker indtaget pladsen som fornyer af den tyske modernisme, hvor Louisiana bl.a. udstillede en række af hendes værker i 2015.

Vi har tidligere set portrætter af kvindelige kunstnere i film som The Danish Girl og Frida

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
4.2
4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Men selvom jeg godt kunne ønske et filmsprog, der tog mere farve af Paulas måde at se verden på, er det ofte bevægende og forstemmende at se, hvordan patriarkatet og et snævert kunstnersyn er ved at kvæle det, eftertiden har kanoniseret som en væsentlig forløber for modernismen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Portrættet af denne bemærkelsesværdige skikkelse er grundlæggende pænt realiseret. Skøn at skue, iscenesat med sans for fuldstændigheden i det visuelle udtryk og med en god sans for at angribe det forkastelige i hovedpersonens frigørelseskamp fra en ofte humoristisk vinkel." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Frank Lamms kamera leverer så smukke landskabs- og nærbilleder, som man kan forlage af en 'kunstnerfilm', men også tættere på guldalder og impressionisme end eks-ditto." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Christian Schwochows film er en instruktiv illustration. Man får en god fornemmelse af Beckers kunst, især de nøgne selvportrætter." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.