/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Paris of the North

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.06.2015
| |
1 time 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
París Norðursins
|

Den islandske film 'Paris of the North' handler om Hugi, der er skolelærer i en lille landsby.

Hugi er ved at komme sig ovenpå en skilsmisse og er tørlagt alkoholiker. Egentlig er han ganske godt tilfreds med sit liv, og møderne i Anonyme Alkoholikere hjælper ham på rette kurs.

En dag modtager læreren et opkald fra sin fraværende far, der meddeler, at han er på vej til landsbyen. Først er Hugi modvillig, men efter at have talt med sin sponsor fra AA skifter han mening. Beslutningen viser sig at have uforudsete konsekvenser for dem begge.

Komedien 'Paris of the North' er den seneste i rækken af islandske film, der gør sig bemærket på det internationale filmmarked med sine smukke naturbilleder og skæve humor. Sidste år løb Om heste og mænd med en del opmærksomhed, og nu følger 'Paris of the North' trop med endnu en tør, underspillet komedie. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)
3.8
3.8

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Paris of the North' er en stilfærdig og knastør komedie, der er mere tænksom end egentlig sjov." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Filmen får det optimale ud af samspillet mellem de trøstesløse bygninger og den storslåede natur, og fortællingen i slow-motion om de to knudemænd er ganske rørende." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det havde været dejligt med flere forsøg på at ruske op i Hugi. Eller mere handling og initiativ i almindelighed hos de medvirkende til at sparke gang i en fortælling, der forholdsvis hurtigt løber tør for idéer." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Fjeldet, der tårner sig op bag flækken i det nordvestlige Island, hedder Thorfinn, og det er næsten lige så veltalende som de fåmælte mænd i dette uhyre stilfærdige drama [...]." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Islandske film rammer sjældent ved siden af målet. 'Paris of the North' er tæt på at være et pletskud." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter