Cookie- og Privatlivspolitik

Parasite

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er et sort komediedrama. Den har en humoristisk, men også tiltagende ildevarslende og dramatisk stemning. Der er en række voldelige og blodige scener, hvor mennesker bliver overfaldet, taget til fange, skubbet ned af trapper og stukket ned med kniv. Nogle bliver hårdt sårede, andre dør. Selvom det brutale indhold er indlagt i en grotesk ramme, er volden blodig og udpenslet i flere scener. Det vurderes på den baggrund, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2019
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Gisaengchung
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ eng. undertekster), Babybio, Seniorbio
|

Den sydkoreanske film 'Parasite' handler om en fattig familie af småsvindlere, der bor i ubeskriveligt slum i Sydkorea.

Familiens to store børn er dog begge lige så handlekraftige som forældrene, så da drengen får mulighed for at undervise en rigmands-datter i en godtroende familie, begynder en større overtagelse, hvor hele hans familie snart snyder sig ind som medarbejdere.

'Parasite' er en original, kulsort og til tider dybt forstyrrende komedie om klasseskel. Midt i komikken bliver det dog til tider meget mørkt og langt fra morsomt, men handlingen er så kuleskør, at man er underholdt ud over det sædvanlige.

Mesterinstruktøren Joon-ho Bong, som tidligere har stået bag 'The Host', 'Mother' og Snowpiercer, har med denne titel opnået karrierens hidtil højdepunkt.

'Parasite' modtog fire Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste instruktør, og den blev hædret med Guldpalmen på Cannes Filmfestival 2019.

Filmen er siden blevet udgivet i en sort-hvid-version, som vises i biografen med engelske undertekster. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (629 votes)
5.1
5.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmåret slutter med et brag: Bong Joon-Hos 'Parasite' er rig på overraskelser, spænding a la Hitchcock og barok, kropslig humor." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Joon-Ho Bong kender tydeligvis både sin Hitchcock og sin Tarantino, men er alligevel helt sin egen og balancerer dygtigt mellem thrillerelementer, sort humor og en politisk kommentar om den utrolige forskel på den rigeste og den fattigste procent." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Da 'Parasite' samtidig har et fantastisk manuskript – også af Bong Joon Ho (med makkeren Won Han Jin), hvor alt hænger sammen og bruges til noget – ligegyldigt hvor grotesk og aparte det virker i situationen, er der kun et at sige om filmen: Den er mesterlig!" (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "Legende humor, spraglet fantasi, virtuos action og intens spænding. En suverænt underholdende fortælling." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Parasite' er en masterclass i filmhåndværk – en lydefri fusion mellem velproduceret, plotdreven mainstream og konsekvent konfronterende kunstfilm." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Hyper-intelligente og dybt flabede 'Parasite' er groft underholdende. Sjov, makaber og stilsikker som bare pokker." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
mrmichaelchristiansen

God og uforudsigelig!

Lars Michael

Filmen er et mesterværk, jeg kan godt forstå at den er fået så meget ros i verden og en Oscars for bedste film.

Og så glæder jeg mig til at se mere til Bong Joon-Hos som instruktør ø.

Albert

Jeg er ellevild med alt ved og i Parasite. Det er noget nær perfektion, sådan som historien er opbygget og udfolder sig, samt det kløgtige manuskriptarbejde, som gør det så fandens svært at sætte en finger på hvad i Parasite, som ikke var godt eller nødvendigt. Bestemt en værdig Best Picture winner og en film, som jeg håber rigtigt mange får øjnene op for!!

Mikkel

Skal ses, en kommende klassiker. En film, der er mere nyskabende end hvad hollywood længe har budt på.

Tobiasuser/263891

Fremragende film!
Genialt skuespil, medrivende karakterer, spændende plot, inspirerende temaer og en helt utrolig synergi af genrer. Så den i Øst For Paradis i Aarhus her til aften - en virkelig god oplevelse. Kan varmt anbefales. Det siger også noget om en film, at den stadig går i biografen næsten 7 måneder efter premieren.

Festfyrværkeri på fyn

Et mesterværk af de helt store, fantastisk oplevelse.

Ole

KUN ET AT SIGE - MESTERVÆRK

Hancockuser/1352473

Super fed film, kan klart anbefales!

Søren

Dejlig film som jeg var inde og se for 3 uger siden, før verden lukkede ned.. En dejlig dag med denne fantastiske film og alle min kollegaer fra shop-anmeldelser.

Helt klart anbefalelsesværdigt.

Kh
Søren

Mathias

Filmen har fantastisk flot cinematografi, men udover det bærer den også en tankevækkende historie, som giver den almene seer noget til eftertanke.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.