/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en meget urovækkende og uhyggelig grundstemning. Den indeholder talrige scener med gysereffekter, hvor man ser en familie skræmmes af overnaturlige fænomener i forskellige afskygninger. I flere scener ses en lille pige, som er besat af en dæmon. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
22.10.2015
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Paranormal Activity: The Ghost Dimension
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Babybio - 3D
|

Gyseren 'Paranormal Activity: The Ghost Dimension' følger en ny familie bestående af faren Ryan, moren Emily og deres lille datter.

Familien er flyttet ind i et nyt hus, hvor de straks finder et videokamera og en kasse med bånd i kælderen. Det går op for dem, at når man kigger igennem kameraets linse, kan man se paranormale væsner, som ellers er usynlige for det blotte øje.

Paranormal Activity-serien er nået til sit femte kapitel, hvis man ikke tæller spin-off-filmen The Marked Ones med. Årsagen til de mange film er enkel: Samlet har serien kostet 18 mio. dollars at producere, og gyserne har indspillet 811,6 mio. dollars på verdensplan.

Derudover er der tale om effektiv uhygge i found footage-traditionen, som denne gang gør brug af 3D for at gøre oplevelsen endnu mere skræmmende.

'Paranormal Activity: The Ghost Dimension' har igen Jessica Tyler Brown og Chloe Csengery på rollelisten som Kristi og Katie. (copyright: kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (128 votes)
3.9
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
martinuser/571886

dårlig brug af 3d

Gustav

Tøserne elsker 3D gyserfilm, så hvis du vil imponerer pigerne, så køb 2 billetter til filmen og forbered dig på at pisse i bukserne af skræk, det virker altid ;)

Film

Godt tip. Der er intet der får tøserne til at klamre sig til en som en god gyserfilm! ;)

Steffanuser/814802

Filmen giver et godt gys, handlingen er lidt kedelig og for over naturlig.

joan

Øv vi var mange der var skuffede, direkte ind på listen over dårlige film. Der sker ikke en skid. uhhhhhhh dårlig

Ziegler

Filmen var fin nok. Toby får en form - og til sidst en krop. Jeg frygtede lidt at de ville gøre Toby mindre skræmmende ved at gøre ham synlig for publikummet, men det var faktisk til en vis grad vellykket det meste af filmen. Det bliver først latterligt jo tydeligere hans form bliver, men det var nemt nok at se bort fra. Man skal dog vide at filmen afhænger af jump scares - og det er egentlig det, der er skræmmende ved filmen. Men filmen var fin nok. Jeg havde ikke de store forventninger.
(Jeg ville dog råde folk at måske vente til de kan se den derhjemme, hvis man værdsætter at se filmen i ro, da andre mennesker bare generelt ikke respekterer stilhed i biografen, specielt ikke med gyserfilm. Det ødelagde meget af oplevelsen, og det er ærgeligt, specielt fordi billetten var så dyr i første omgang)

Sofie

det er den bedste af alle paranormal activity filmene.

DJT

Synes ikke rigtig, at den afslutter eller besvarer noget. Jo jo, enkelte svar får vi da, men det har vi gjort i dem alle, samtidig med tre gange så mange spørgsmål.
Jeg håber, at producerne bare har drillet os og på et tidspunkt kaster en FINAL én på markedet.
Vi skal da også lige have svar på ****************... WTF var der med det, hvad??

HeavenOfHorror.dk

Så blev det tid til sidste kapitel af Paranormal Activity-franchisen, og det blev lovet, at denne film samtidig skulle svare på en masse ting, men gør den så også det? Det hurtige svar: Ja, grundlæggende gør den. Det er på en ret basal måde, men nu er det heller ikke Miss Marple eller noget andet stort krimidrama, vi er ude i, så det passer faktisk rigtig godt med hele universet. Det skal dog siges, at vi desværre ikke fik genset alle de tidligere film op til denne visning, så der kan sagtens være nogle oplagte plothuller – det tror jeg faktisk, der er i større eller mindre grad – men det må vente, til vi genser hele filmserien senere.

For første gang må man også sige, at der sateme er smæk for skillingen lige fra starten. Ikke noget med at vente halve og hele timer, hvor vi kun fornemmer, at gardinet blafrer, lagnet bevæger sig unaturligt eller en person i søvngængerstil står og stirrer et sted. Næ nej, nu tager det sgu fart, og vi får også lov til at se “Toby” denne gang. Det sker på en meget enkel (og bevares, også en ret søgt måde, men det virker jo), så vi hele tiden ser både den almindelige verden OG får indblik i det paranormale univers.

Igen er det et primært ukendt cast, så vi får “the family next door”-oplevelsen af, at det kunne være hvem som helst, og ikke kun Bruce Willis eller Cameron Diaz, der oplever alt det vilde. Og den lille pige, der er i centrum for det hele, er rigtig overbevisende.

Sidst skud på PA-stammen er instrueret af Gregory Plotkin, der har været editor på alle Paranormal Activity film undtaget den første. Dette er hans instruktørdebut, og det slipper han absolut fint fra. Der har været en række manuskriptforfattere inde over (fem styk), og ingen af dem har tidligere arbejdet på Paranormal Activity filmene, så man har fået nogen udefra til at binde hele historien sammen. Til gengæld skrev de to af forfatterne, Adam Robitel og Gavin Heffernan, manuskriptet til The Taking of Deborah Logan (som førstnævnte også instruerede), så de er da i hvert fald godt bekendte med hele det paranormale og dæmoniske univers.

Jeg synes næsten altid, at det bliver lidt mindre uhyggeligt, når jeg ser selve det hidtil usynlige “monster”, men der er rigeligt med chok-effekter til, at jeg ikke behøvede ærgre mig alt for meget over dette. Nu hjalp det dog også, at jeg sad ved siden af alletiders horror-knægt, der både fik skreget og kastet sig rundt i stolen – jeg fik nærmest 4D oplevelse og ikke bare 3D versionen, og det passede mig helt fint. Og nu vi er ved 3D, så virker det RIGTIG godt i denne film, fordi det hele handler om dybden og den ekstra dimension, så hvis du kan se den i 3D, så bør du ikke snyde dig selv for denne oplevelse.

Alt i alt slutter Paranormal Activity universet af på en ganske tilfredsstillende måde, hvor alle røde tråde bindes sammen, så vi er godt tilfredse.

Riauser/120553

Fantastisk film... Det er bare pisse ærgeligt andre går i biffen for at ødelægge det for dem der rent faktisk gerne vil se filmen...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter