/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Paranormal Activity 4

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.10.2012
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Paranormal Activity 4
|

Gyseren 'Paranormal Activity 4' foregår fem år efter 'Paranormal Activity 2', hvor Katies nye naboer også kommer i paranormal nærkontakt.

I 2009 blev et ungt par ved navn Katie og Micah terroriseret af en dæmonisk ånd. Det var udgangspunktet for den første Paranormal Activity-film. 

Efterfølgeren, der havde premiere i 2010, var en prequel, der fulgte Katies søster Kristi, som også kommer i berøring med en dæmon.

'Paranormal Activity 3' udkom det følgende år, og den spolede tiden tilbage til 1988, hvor Katie og Kristi er børn. Her bliver pigerne for første gang hjemsøgt af dæmonen.

Man kan næppe fortænke producenterne i at ville fortsætte den lukrative serie. De første tre film har tilsammen blot kostet otte millioner dollars, men indspillet hele 576 millioner dollars! 

Selvom det ikke er den første af sin slags, anses gyserserien for at være en af de mest prominente inspirationskilder til de found footage-film, der bliver produceret i disse år. Instruktøren og skaberen af den første film, Oren Peli, vender tilbage som producer på 'Paranormal Activity 4'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (238 votes)
3.6
4

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    ",,, selvom opskriften er godt slidt, er nummer fire en positiv overraskelse. Således afprøver både manuskriptforfatter og instruktør nye grænser. Ny computerteknik tilføjer nye visuelle muligheder, og især en række fine skuespillere får blodet til at løbe hurtigere." (Henning Høeg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jane

Jeg har fulgt filmserien og af alle, var den her klart sjovest, fedest og uhyggeligst. Elsker at følge med i paranormal activity filmene, håber snart der kommer flere.

Riauser/120553

har netop bestilt billetter til den næste film i rækken :D

FilmSeerenuser/1072417

Rigtig god fjerde film. Fyldt med gru i starten og grufuld i slutningen. En fjerde film der perfekt sætter hele serien sammen, glæder mig til nr. 5!!!!!!!!!!!

Marilyn

tja filmen i sig selv er jo en sød lille horror, der formår, at bygge en hel masse spænding op og vælger så, at bruge den på tamme gys. Shame. Det store problem ved den er bare, at i sidste halvdel går filmen over og bliver ret sjov. Det paranormale er højst nu, men det er bare så kliche, at det bliver helt morsomt. Har godt set, at der er en 5 på vej, men please folk bag denne film. STOP JERES SERIE. i ødelægger nemlig en god film genre.

Kirsa

Det er helt klart en vigtig film i serien Paranormal Activity, da den kæder de tre første film sammen, og man pludselig begynder at forstå, hvordan det hele hænger sammen. Masser af gys og uhygge, og den er betydeligt bedre end 1'eren! Kan anbefales :)

Mads

Har altid elsket, at se gyser film med vennerne, og vi gør det næsten hver weekend.I går lejede jeg så "Paranormal Activity 4" i videokiosken. Jeg vidste ikke helt om den ville være god eller dårlig, jeg håbede bare på at den ville være bedre end de andre " Paranormal Activity" film, for de var fandeme ikke meget værd.

Jeg tror ikke der gik mere end 5 min. før det første chok kom, men så skulle der godt nok gå lang tid før man bare blev en lille smule skræmt igen. Og da man så tænkte, nu sker der et eller andet, så var det bare en eller anden, som gik i søvne. Alt i alt, synes jeg ikke den var særlig uhyggelig. Men den er, i følge mig den bedste "Paranormal Activity" film der endnu er blevet lavet:-)

Bittersweet

Som en yderst vild rutchebane tur, der aldrig stopper. Og forbliver skræmmende, selvom turen er ovre! Det samme kan siges om den fjerde og bedste film i franchisen! Helt vild med hele ideen, handlingen og stemningen!

The Other Account

Jeg har haft helt VILDT store forventninger til fjerde omgang, og nu hvor jeg endeligt fik set filmen - så den i fredags med mine venner (beklager ventetiden), må jeg indrømme at jeg er både lidt skuffet, men også positivt overrasket. Det første jeg har at sige er, at filmen skildre sig temmeligt langt fra forgængrene. Den tager sine egne veje, uden at følge trop i franchisen. Derfor kan den sagtens ses af både fans og af nybegyndere (der så bagefter kan vælge om de vil have flere videor med usympatiske dæmoner, og uskyldige hovedpersoner!). Filmen gør det godt, altså, visuelt, blandt persongalleriet, og chok mæssigt. Men alligevel forlod jeg (og mine venner - jeg så den med) biografen med nogle skuffende følelser. Men det kan være fordi den ikke indfrier forventningerne som den skal, og fordi traileren afsløre for meget. Vent lige, det er jo rigtigt! Jeg blev meget skuffet over traileren (altså, trailer 2)s indsats, fordi den afslørede det bedste og alt for meget af filmen. Endnu en ting der skuffede mig var, at filmen ikke lever op til hvad man forventer; især ikke når det kommer til natten/nætterne efter filmen! Lige nu sidder jeg, uden nogen adrenalin der pumper hårdt og hurtigt, hvilket betyder at jeg fint vil kunne sove i aften. Det er meningen hver film, SKAL sørger for at give sit folk poser under øjnene nogle dage efter de har set den, men det løfte lever fjerde omgang desværre ikke op til! Du læste/hørte rigtigt, fjerde omgang efterlader ikke nogle søvnløse nætter, især ikke blandt undertegnet! Og så blev jeg også ret skuffet over filmens mangel på stemning. Det kan godt være at de tre forgående film, også udfolder sig på en langsommelig handling, men de gør det med en intens stemning til følge, som er den ting den fjerde film mangler. Stemningen bliver ødelagt, fordi handlingen bevæger sig med sneglefart, før den kommer frem til sin egentlige konklusion.

Men på den anden side, er filmen ikke så ringe, som den kunne være blevet. For samlet set er det en anstændig udgivelse af en rimelig efterfølger, der dog efterhånden har bevæget sig noget væk fra seriens oprindelige gyserrealistiske forudsætning, men som alligevel fungere.
Nu skal jeg sige dig hvorfor:
Filmen har et ordentligt - og større indhold chok-effekter/sekvenser. Og så må jeg da også tage hatten af, for filmens ubehagelige sider. De vamle overnaturlige gespenster afslører gradvist deres tilstedeværelse, mens ulykkerne bliver grummere og grummere. I starten er det lumske skygger, der bevæger sig forbi kameraet og senere oplever man alt fra flyvende knive til faldende lysekroner, hvilket faktisk var ganske kreativt tænkt. Samtidigt kunne jeg også godt lide hvordan filmen oparbejder den stærke og uhyggelige realisme, som vi kender fra denne stil, for selvom den er blevet brugt et par gange – måske lidt for mange gange, så må jeg tage hatten af, for filmens dejlige og anderledes måde at fortolke situationen på. Og så er jeg også vild med ideen, at det er teenagere vi følger. Det gør det hele mere realistisk blandt os, og fordi det nok mest er unge der følger med i serien. Forserien har indtil nu omhandlet forældrene. Men at det så er den typiske ungdom der er kommet i rampelyset, er ret genialt. Her medfølger der naturligvis referencer til Facebook, Microsoft/XBox Kinect og Skype - og grove ord (altså, bandeord).

’Paranormal Activity 4’ er alt i alt okay, dog ikke det helt store hvis vi ser på formen der er ret nedslidt på grund af det lige lovlige antal efterfølgere. Men nyder du de forskellige øjeblikke mindst lige så meget som jeg gjorde, men samtidigt ser bort fra filmens mangel på gys, til tider utroværdige og langsommelige handling, og indholdet i Trailer 2, så kan du få et ret godt resultatet, ud fra nr. 4 i serien.
Fjerde omgang får tre (og en halv) stjerne(r), herfra!

Mortenuser/631080

Jeg så den første film - blev skræmt fra vid og sans... har det sgu lidt svært med en person står op om natten og står stille og kigger på dig i fem stive timer.... føj for helvede.... bogstavelig talt.
Har så ikke set de næste to, men hørt at de var i samme boldgade.
Så kommer 4 og den skal så ses - og ja, så mangler der lige lidt indsigt i en af karaktererne, men heldigvis lavede de et smart resume i starten af filmen, så man var up-to-date.
Kort fortalt så er der som sædvanligt noget spooky som bliver undersøgt og heldigvis har den unge pige i huset en "halv-kæreste", som er IT nørd og for linket alle Pc´ere og PS3 til at kunne streame og optager dermed en masse materiale, som viser, at der er noget galt.
Når du så blander 8-10 årige børn ind i cocktailen, blander det med en alarm, som konstant oplyser når fordøren eller bagdøren går op, ja - så kan du være sikker på at få pulsen op.
JEPS - det kan de obligatoriske chok - og et af dem, fik også urinstiktet "FLYGT" frem i kroppen, det er sgu i orden at kunne klippe en film sådan.
SE den hvis du kan lide det okkulte, det obskure og reality, som giver en mulig virkelighed, som bare får din puls op og køre.

EmilDinedsenuser/1040524

synes faktisk at den 4. film i serien var god - og helt klart bedre endd forgængerne 1-2-3 som jeg ikke kunne lide. 4 havde en sexet hovedperson, flere choks og uhyggelige scener, og en slutning, der var så intens og god, at den førte flere stjerner frem til min bedømmelse. Er man ikke fan, kan man roligt se denher!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter