/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Paranormal Activity 2

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
21.10.2010
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Paranormal Activity 2
|

'Paranormal Activity 2' er efterfølgeren til gyser-fænomenet fra 2009.

Denne gang har en familie oplevet en række begivenheder, de tror, har været indbrud. Derfor sætter de overvågningskameraer op i deres hjem … de opdager snart, at begivenhederne er af mere dyster karakter end forventet.

Instruktøren Oren Peli er tilbage som manuskriptforfatter på ’Paranormal Activity 2’

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (560 votes)
4.6
2.5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmen er så intenst opsat på at gentage etterens succes, at den ligner den i stort set alle forløb og virkemidler. Men dermed er den oprindelige oplevelse af at se noget nyt og anderledes aldeles fordampet." (Kristian Lindberg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Uh, ligesom i etteren sniger uhyggen sig ind på tilskueren og lader fantasien gøre det meste af arbejdet... Er det så lidt en gentagelse af etteren? Både og... stadig så spændende, at man gibber lidt ekstra over mærkelige knirkelyde derhjemme." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Der sker forbavsende lidt i 'Paranormal Activity 2'... da den virkelig ikke er uhyggelig... bliver så monotont, at de kun 91 minutter kommer til at føles uendeligt." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "... skamløs repetition... For lidt uhyggeligt bliver det da efterhånden. Men det mest uhyggelige er næsten, hvor hurtigt en gimmick kan virke gammel og genbrugt." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Men dog næsten en kopi af den første. Bare meget mere uhyggelig, fed gyser!

Star

den uhyggliste film jeg har set også til sist

The Other Account

Der skal ellers meget lidt til at skræmme mig, når jeg ser gyserfilm. Det er ihvertfald en bekendelse jeg er nød til at slippe ud. Dog er det sjældent jeg bliver decideret skræmt af gyserfilm, det er derfor jeg har holdt hemmeligheden tilbage. Men efter anden omgang af de dæmoniske hændelser der er blevet fanget på video, er det som om, PA-filmene er den eneste gyserserie der turde tvinge mig til at slippe det løs. Jeg er samtidigt lettet over endeligt at få det ud, men også imponeret - fordi én gyser (serie), faktisk er uhyggelig, også selvom det er toeren. En efterfølger, plejer altid at være en klods om benet, på en etter, men sådan er det ikke her. Nok overgår 'Paranormal Activity 2' ikke etteren, men den er heller ikke nogen skændsel. Dog er det bare ærgerligt, at toeren står så meget i etterens skygge, at den aldrig rigtigt får fremvist sig selv. Sequelen går derpå for meget i etterens fodspor, og selvom den (heldigvis) er uhyggelig, og den har potentiale nok til at kunne fremkalde søvnløse nætter, så bliver den aldrig så fremragende, som den kunne blive! Det eneste der trække op for toeren er først og fremmest, måden den er filmet på! Vi - som tilskuere, får lov til at se hvad der sker i HELE huset, ikke ligesom i etteren, hvor vi kun følger et enkelt kamera. På den måde kan der også nå at ske meget mere, det er bare ærgerligt at filmen så ikke udnytter fasongen. Det andet gode ved filmen er, at selvom de gentager en masse hændelser fra etteren, så er gentagelserne stadigvæk gode nok til at få adrenalinen igang, og fungere stadigt hvis vi skal skræmmes, men det er også fordi toeren heldigvis har tilføjet lidt nyt, til sin stil (jeg håber dog ikke at filmene vil blive ved med at gentage gentagelserne).

Tja, filmen er i helhed; uhyggelig. Men den er kun uhyggelig fordi, den byder på flere paranormale begivenheder og flere nervepirrende/skræmmende scener, en etteren + hvis vi også lægger nogle gentagende scenerier oveni. Den er også god fordi toeren har en endnu mere realistisk handling, og fordi den har en fandens god rytme, og så kommer den hurtigere frem til sin konklusion. Men fordi den følger etterens fodspor for meget, så når den heller aldrig op, på etterens niveau! Alt i alt, en fin mockumentary, man gerne vil se flere af!

Mads

Lige så nervepirrende som forgængeren. Jeg er sikker på, den får selv den største gysernørd til at ligge søvnløs.

Henrik

Synes den er vildt dårlig, men måske heller ikke lige min genre...

Naya

Lidt skuffende, må jeg desværre indrømme.

AC

uhyggelig!

nickzytotreuser/9527

Den får en til at forstå den første film meget bedre, den er spændende og uhyggelig. God film!

Louise

Nu har jeg ikke set den første, men jeg fik den fortalt og forklaret af en ven. Jeg synes, at den her holder spændingen meget godt. Jeg sad i hvert fald hele tiden og sagde til mig selv, at jeg snart ville få et chok. Netop så jeg ikke hoppede i stolen, når det endelig kom. De har formået at lave en god to'er (:

Lyrix

Til at starte med, er det nok utroligt vigtigt for læsere af denne anmeldese at forstå, at jeg er utroligt svær at skræmme når det kommer til film.

Paranormal Activity var en gennemgang af den optagemåde, som The Blair Witch Project gjorde noget så kendt i 90'erne, som gav os følelsen af, at være meget tættere på begivenhedernes gang, end vi egentligt var. Hvor Paranormal Activity bruger en masse forskellige former for effekter, for at gøre os i den rigtige stemning, lader efterfølgeren noget tilbage at ønske.

Paranormal Activity 2 tager os tilbage til før begivenhederne i den første film, for der må siges at være en masse røde tråde som vi aldrig får besvaret. Vi er hos Katies søster, og hendes familie, der bliver plaget af de samme ting som Katie "efterfølgende" kommer til at gennemgå.

Grunden til, at jeg kun giver 3 ud af 6, er simpelthen fordi Paranormal Activity 2 mangler kreativitet. Kun en enkelt gang var jeg på vej ud af mit sæde, grundet et chok, og det hele bliver gentagelse på gentagelse. Hvor et'eren formåede at lege med forskellige virkemidler, så kører to'eren i hak omkring måden vi skal skræmmes på.
Desuden er historien omkring dæmonen simpelthen for tynd for min smag, og må i mine øjne være mere eller mindre baseret på Rumleskaft-eventyret.

Det er middel underholdning, men er absolut ikke en af de film, der bare SKAL ses i biografen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.