Cookie- og Privatlivspolitik

Paranormal Activity

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.12.2009
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Paranormal Activity
|
I 'Paranormal Activity' er det unge par Katie og Micah for nylig flyttet ind i et lille hus, hvor de kort efter begynder at mærke nogle forstyrrelser.

Der er noget. En skabning, en tilstedeværelse, som måske, måske ikke er af dæmonisk karakter. Den er mest aktiv om natten, når parret sover. Eller rettere sagt, når de prøver at sove.

Katie har mærket dette skræmmende fænomen, lige siden hun var lille, og det er også som om, at skabningen er mest interesseret i Katie.

Micah har købt et dyrt videokamera for at dokumentere hele forløbet, og snart bliver han besat af tanken om at opklare mysteriet.

Kameraet optager alt, hvad der sker i soveværelset om natten. Og det bliver værre og værre.

'Paranormal Activity' er blevet et fænomen i USA, hvor den, på trods af et beskedent budget på kun $15.000, har toppet box office-listen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2353 votes)
4
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det allerbedste ved den stedvis ret irriterende »Paranormal Activity« er imidlertid, at den er en triumf for begrænsningens kunst. Filmskabere keder os nemt ved at udpensle tingene for os, men når de lader vores egen fantasi gøre det meste af arbejdet, har de os i deres hule hånd." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Paranormal Activity har ingen anden ambition end at skræmme sit publikum, hvilket lykkes perfekt. Men se alligevel også filmen som et fremragende eksempel på, at kreativitet og fortælleglæde kan matche store oppustede budgetter." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... stille og roligt suger filmens dokumentaragtige præg og den snigende uhygge selv den mest vrangvillige med ind i det skrækindjagende univers. Og man forlader biffen med is i rygraden og nerverne uden på vinterfrakken." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... selv om ’Paranormal Activity’ er knap så skræmmende, som rygterne vil vide, er der tale om et gedigent gys udført med bogstavelig talt uhyggelig troværdighed. Godt tænkt og mindst lige så godt udført." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Her er i sandhed tale om en film, der skal ses i biografen blandt mange mennesker, for set alene hjemme med kæresten kan den meget vel komme til at føles lovlig tæt på." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "For selv med sit primitive og ukunstlede udgangspunkt er ’Paranormal Activiy’ grundlæggende en effektiv demonstration af, hvor stærke suggestive kræfter filmmediet rummer. Selv når det som filmisk udtryk er barberet ned til et absolut minimum." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Man er ikke ved at dø af skræk, men kan dog se, at filmen er original. Ægte horror defineres ved, at universet er udeltagende eller aktivt ikke vil mennesket det godt. Oren Pelis film indfrier disse genrekrav, må man sige." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Emil

Ikke så uhyggelig som jeg troede, men fin handling. Dog nogle gange er det rigtig kedeligt, men til sidst bliver jeg lidt skræmt.

Sune

Filmen er specielt god når man ikke ved hvad den handler om, det gjorde jeg ikke første gang jeg så den.

Men synes nu mere den var spændende end uhyggelig.

Så den japanske version , også udemærket film!

Mads

Paranormal Activity vil for altid ligge i mit baghoved, når vinden smækker døren i, eller når gulvet knirker og giver efter.

anne-metteuser/641011

rigtig dårlig, slet ikke uhyggelig. Kedelig at se på..

Anonymuser/0

Jeg vil ikke have at du afslører hvad der sker. Det var da utroligt med jer kvinder!!! Nu gider jeg ikke at se den! Det er din skyld for fanden Carina! Det er sku ikk iorden! meld dig til paradise så jeg kan få en spiller!! Svin!
Julehilsner
Carsten

Michael

Lad mig bare være ærlig. Filmen var for det meste IKKE skræmmende, men for mit vedkommende er jeg som regel tilfreds, hvis jeg er lige ved at skide i bukserne af en film bare én gang, fordi det er SÅ SVÆRT at finde en gyser, der tilfredsstiller på nogen måde. 4 har skræmt/imponeret mig i tidens løb: The Shinning, Jaws, Repulsion og nu denne (jeg fristes til at sige) mockumentary. Filmens sidste scener havde mig 100%, da jeg sad alene i den mørke nat og så den. Resten af filmen er der for at skabe et gigantisk set-up til pay-off. Og med set-up betyder det selvfølgelig, at der ikke sker en skid. Det viste sig så at den oprindelige slutning faktisk blevet ændret på Spielbergs anbefaling. Jeg blev ovenud lykkelig for det forslag, da det originale pay-off er betydeligt mere vagt. Teknisk er det ikke imponerende, dog er personsinstruktionen og skuespillet bemærkelsesværdigt. Ikke meget men bemærkelsesværdigt. For at sige det lige ud, skal filmen ses for slutningen, så det er et held, at den ikke er særlig lang. Men slutningen er altså ikke nok til at imponere mig. Modsat mine yndlingsgysere har denne her ikke noget æstetisk interessant at bringe oveni...

Søren

Denne film er et utrolig godt eksempel for menneskers forskellighed i filmsmag og "triggers", når det kommer til gyserfilm. Der er utroligt mange, der har rated denne film uhyggeligt højt, og stated "Scariest movie of all time/centuries".
Jeg kan overhovedet ikke følge disse personer, da jeg slet ikke finder denne film uhyggelig. Jeg kan se den har en skræmmende effekt på det amerikanske publikum, da de er meget mere spirituelle og religiøse end vi er i Danmark. Derfor forstår jeg slet ikke folk, som har læst sig til, at den er monster uhyggelig, så deres forventninger er tårnhøje, at de så også synes den er det. Jeg så den amerikanske udgave af filmen, som har en lidt anden afslutning på filmen, men når jeg så har set de sidste europæiske minutter af filmen, synes jeg stadig det er en ret non-scary film. Jeg må blankt indrømme, mine forventninger var ALT for høje, og at jeg tog mig selv i at døse hen under filmen (jeg missede ikke noget, da størstedelen af filmen er snak snak snak). Vågn op Danmark, og se noget rigtig gys, istedet for denne Blair Witch efterligning.

mikkel knudsen

WOW sikke en god film og total godt lavet med alle de fede ting der var med.....men der var meget gys i filmen når filmen er ved at være færdig.

pia

Til de penge synes jeg den er gennemført......jeg var sgu bange......super fed film....skal klart se 2eren

Alexanderuser/27556

et lille sidespring.
Hvad fanden kommer 2'eren til at handle om?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.