Cookie- og Privatlivspolitik

Paddington

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder dog en række dramatiske scener, med hovedfigurer der trues og havner i farefulde situationer. I en scene mister en bjørneunge sin far under et voldsomt uvejr. I en række scener ses en kynisk kvinde, der jager, bedøver eller slår mennesker, og truer med at dræbe hovedfigurer. Da dramatikken foregår indenfor en komisk ramme og da hovedfigurerne ved mod og fælles hjælp klarer vanskelighederne, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
15.01.2015
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
| |

Familiefilmen 'Paddington' handler om den talende bjørn af samme navn, der rejser til London for at finde sig et nyt hjem.

Da han befinder sig alene på Paddington Station i storbyen begynder han at fortryde beslutningen, men heldigvis møder han familien Brown, der giver den lille bjørn husly.

Pattington elsker stadig at lave ballade, men familien holder alligevel af deres nye ven, og bedst som bjørnen tror, at alt er fryd og gammen, bliver han opdaget af en dyreudstopper, der øjner chancen for at få et ægte pragteksemplar til sin samling.

Ærkebritiske 'Paddington' så første gang så dagens lys i 1958 i en bogserie af Michael Bond. Siden er der udkommet over 20 bøger om den nysgerrige bjørn med hatten, frakken, attachémappen og en forkærlighed for marmelade.

Den elskede bjørns eventyr har også været genstand for hele tre forskellige tv-serier, men det er første gang, at en egentlig spillefilm er produceret til biografen.

Familiefilmen, der er en blanding af computeranimation og realfilm, vises med dansk tale af bl.a. Jens Jørn Spottag, mens skuespillerne tæller kendte navne som Nicole Kidman, Julie Walters og Jim Broadbent. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (151 votes)
4.5
4.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Paul King har fermt og respektfuldt opdateret hans historie, så den reflekterer den ligegyldighed, enhver fremmed bliver mødt med i dag. Det giver en fin klangbund af alvor under mylderet af charmerende og meget morsomme løjer." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Bjørne-animationen er fantastisk og charme og humor på plads i en sød, men noget mainstream-agtig historie, der lander som en animeret actionkomedie for børn... sød... absolut sød." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "'Paddington' formår i det hele taget på ret overbevisende facon at kombinere charmen fra det oprindelige, ærkebritiske univers med et mere moderne tempo og billedsprog." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Som det så ofte forholder sig med udenlandske børnefilm, mister den voksne tilskuer dog en del af oplevelsen ved at være indlagt til den danskdubbede version. [...] Det kan målgruppen heldigvis ikke forstå, og der venter børnene en hjertevarm og skæg oplevelse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Der bliver passet godt på den lille bamses arv, men der er ikke noget støvet over transformationen. [...] 'Paddington' er en veloplagt og imponerende sømløs blanding af animation og realfilm." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen bliver rigeligt lang for de mindste, men er proppet med godt stof for store som små. Du skal helt sikkert se 'Paddington'. Man bliver aldrig for gammel til venlige bjørne." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Denne film er mit første bekendtskab med Paddington. Jeg havde selvfølgelig hørt om den lille bjørn med den røde hat før, men det har altid været noget, som jeg zappede forbi. Uden et nostalgisk forhold til bjørnen kunne jeg kun sidde kynisk og kede mig over den irriterende bjørn og de alt for mange falden-på-halen scener. Jeg blev dog hængende og så den færdig, for filmen er virklig flot visuelt. Faktisk gik der ikke lang tid, før jeg fik meget stærke associationer til The Shape of Water og spurgte mig selv, om del Toro er blevet inspireret af Paddington til hans Oscar eventyr:

- Begge film handler om et dyr fra Sydamerika med menneskelignende egenskaber
- I begge film bliver Sally Hawkins forelsket i dyret
- I begge film bliver Sally Hawkins badeværelse fyldt op med vand fra gulv til loft
- Begge film har enestående flot production design og spræl i farverne

Og der er endnu flere ligheder, hvis man ser efter. Men genremæssigt ligger de selvfølgelig langt fra hinanden. Humoren faldt slet ikke i min smag, og jeg var på ingen måde charmeret af Paddington. Derfor kan det kun blive til 2 (store) stjerner.

Marianne

En god film som vi var to voksne inde og se. Flot animation og godt spillet, især faderes. Fantastisk hall i huset. Mange finurlige detaljer.

Camillauser/138272

Hun lærer fransk og norsk (skandinavisk) af sin mor, og hendes far taler dansk til hende og iPad'en lærer hende engelske ord.

Hun fylder først 3 til juli.

Nikolaj

Jeg blev bestemt overrasket af den her film. Både positivt og negativt. Det positive er, at den er utrolig kreativ og anderledes. I forhold til andre film af samme genre. Det kritiske er dog, at jeg havde håbet på mere humor og bedre handling. Anmelderne er jo rimelig begejstret. Og der blev jeg pænt skuffet, og kededet mig desværre.

Heidi

Så fik jeg endelig set Paddington og i original versionen.... og nøj hvor jeg dog elsker den bjørn!!

Jeg har altid elsket historierne om bjørnen fra det mørke Peru, om den her bamse der bare gerne vil passe ind, men altid kommer galt af sted. Jeg kan huske som barn, at jeg også ville have marmelademadder med til nødsituationer... Det fik jeg mærkeligt nok aldrig lov til. Har overvejet at indføre det nu som voksen ;)

Filmen rammer tonen fra bøgerne SÅ godt. Det er så ærke britisk som det overhovedet kan blive, uden at kamme over. Jeg elsker familien Brown (især Sally Hawkins som moderen og altid forrygende Julie Walters som husholdersken Mrs. Bird), det er sådan en familie jeg rigtig gerne vil have været barn i... hvis altså Paddington var der.

Det gør ikke mig noget, at de har tilføjet en skurk til universet, men det er ikke Nicole Kidmann der stjæler billedet, det gør Peter "Doctor Who" Capaldi. Han er brilliant! Nøj hvor er han dejlig kikset ;)

Det er en virkelig dejlig film, der er noget for både børn og voksne, hvilket der skal være i sådan en film.

Når det kommer til at kun at vise den dubbede version i biografen, så må jeg erkende, jeg er skuffet over distributørerne (i det her tilfælde SF Film) vælger at nedprioritere original versionerne. Børn i dag lærer engelsk fra hvad... 1. klasse? Så et 3. klasses barn har nok allerede lært at læse danske undertekster, ikke sandt? (sorry jeg spørger dumt, har ingen børn selv). Så det ville da være fedt at de kunne se filmen sammen med os voksne der elsker såkaldte børnefilm/familiefilm og tegnefilm på original sproget.

Der har altid været plads til både den dubbede version og OV, jeg personligt er ked af, det ikke er tilfældet længere. Det får ikke flere folk ind til filmene i min optik.

Men, det skal ikke gå ud over Paddington, den film er så sød og ja, jeg måtte vente til den kom på Bluray/dvd for at se den i OV... Men det var det værd!

Den får 6 store pote aftryk fra mig ♥

Wayne

Mellem Stuart Little og 101 Dalamatinere. Hvis man tænker på en familie som adopterer en fremmed og en ond kvinde som bare tænker på få et klenodie - og helst død.

Fine animationer, og alt i alt en perfekt børne og familiefilm. Og selv om vi har set historien før, i andre udklædninger, så er bjørnen så charmerende uskyldig at man ikke kan lade være med at holde af den.

Nellie

Dette er en af de bedste familiefilm jeg har set. Den ydmyge og nysgerrige Paddington kommer til London for at finde en ny familie og møder en familie, hvor faderen er meget imod den lille bjørn. Men som filmen udvikler sig, udvikler der sig et bånd mellem familien og den ensomme bjørn - og selvfølgelig med en rigtig god afslutning.
En film der gik lige i hjertet på mig! Den tager mig tilbage til barndommen og bringer mange søde minder frem. Helt klart en film jeg vil anbefale andre at se - store som små. Kunne jeg give den 10 stjerner, havde den fået dette!

Segoyuser/116755

Sikken skøn lille film, tænk sig Nicole Kidman er med den skurk hun er!!
Oh Paddington kan kun komme" lidt galt afsted", smiler måtte grine flere gange...alle 4 store stjerner værd.

Søren Karstensen

Brok, brok, brok over den danske version.
Hold nu op - det er en børnefilm, ligesom bøgerne er rettet mod børn.
Jeg er udmærket klar over at danske stemmer som regel kan være noget anstrengende, men i dette tilfælde passer de superfint.
Jeg så filmen med mine to døtre på hhv 4 og 7 år, og de hyggede sig enormt. Jeg selv var også godt underholdt, og endda rørt enkelte steder.
Super film, med et fint budskab pakket ind i en lækker skal af flotte locations og et eminent samspil mellem "rigtige" mennesker og den lille, computerskabte bjørn.

Camillauser/138272

Min au-pair kollega i Bruxelles passede et barn, som havde en lille båndoptager i sin seng.
På den ene side af båndet var der et engelskkursus for franske børn, og på den anden side var der klassisk musik.
Barnet var vel 3 år.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.