Onkel

Censur Alle
14. Nov 2019
110 min
Øst for Paradis
Onkel
Billede
(© Øst for Paradis)
Onkel plakat
(© Øst for Paradis)
5.9 / 6
Brugere (9)
5.0 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Den danske film 'Onkel' følger den 27-årige kvinde Kris, der lever som landmand på en mindre gård i Sønderjylland.

Gården ejes af hendes onkel - en surrogatfar der efter et alvorligt slagtilfælde nu er halvinvalideret og dybt afhængig af sin niece. 

Deres rolige tilværelse er fyldt op af pligter og hverdagsrutiner, men er forankret i et nært og varmt bånd onkel og niece imellem. Det er derfor et svært dilemma, Kris ender i, da hun en dag redder en kalv under fødslen, og hendes interesse for dyrelægefaget atter dukker op til overfladen.

Situationen spidser til, da Kris begynder at hjælpe den lokale dyrlæge Johannes og samtidig får følelser for den unge mand mike. For hvad skal man vælge, når man både ønsker at passe på sit kæreste familiemedlem og samtidig har drømme om en helt anden fremtid?

Dramaet 'Onkel' er særdeles dansk i sit sønderjyske ophav og lokation, men det centrale dilemma er så universelt, at filmen fik verdenspremiere og endda vandt hovedprisen i Japan på Tokyo International Film Festival.

Instruktøren Frelle Petersen har i sin research til filmen boet og hjulpet til med arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet indenfor en radius af 15 km for at opnå den helt rette accent af sønderjysk. De to hovedroller spilles af virkelighedens onkel og niece Jette Søndergaard og Peter Hansen Tygesen.

Petersens debutfilm var Hundeliv, mens han før det var instruktørassistent på Hvidstengruppen, R og Tarok. (Copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

5,9

9 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: