Cookie- og Privatlivspolitik

Oz: The Great and Powerful

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
07.03.2013
| |
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Oz: The Great and Powerful
|

I fantasy-filmen 'Oz: The Great and Powerful' transporteres den skruppelløse tryllekunstner Oscar Diggs (James Franco) fra sit cirkus i det støvede Kansas til det eventyrlige land Oz.

Befolkningen i Oz er overbeviste om, at Oscar, med hans billige magiske tricks og illusioner, er den troldmand, alle har ventet på med længsel.

Oscar bliver derfor overbevist om, at store rigdomme er inden for rækkevidde, og at lykken er gjort. Men hans held er dog allerede ved at vende, da han bliver konfronteret med de tre hekse, Theodora, Evanora og Glinda, der stiller spørgsmålstegn ved, om han nu også er den store og mægtige troldmand, han udgiver sig for at være.

Da Victor Fleming i 1939 instruerede forfatteren L. Frank Baums børnebogsklassiker 'The Wizard of Oz', blev det én af de mest elskede familiefilm nogensinde.

Instruktøren Sam Raimi lader sig inspirere af Baums fantasifulde univers, når han med ’Oz: The Great and Powerful’ fortæller forhistorien til 'The Wizard of Oz'.

James Franco, der spillede Harry Osborn i Raimis tre Spider-Man-film, har titelrollen, og tre af tidens mest feterede kvindelige skuespillere spiller hekse: Mila Kunis (Black Swan), Rachel Weisz (The Bourne Legacy) og Michelle Williams (My Week with Marilyn).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (274 votes)
3.9
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et paradenummer; skøn at skue, men uendeligt forglemmelig. Og dermed ikke helt en værdig følgesvend til et af filmhistoriens mest langtidsholdbare eventyr." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Kostumer, scenografi og special effects er alle en kreativ fryd for øjet, og der leges opfindsomt med farver, perspektiver og 3D-teknik, så man virkelig føler sig hensat til en anden verden." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... [lever] via sine indimellem ganske spektakulære special-effekter, men historien er desværre så himmelråbende skematisk og banal, at det voksne publikum nok hurtigt falder fra." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... selv om 'Oz: The Great and Powerful' selvsagt aldrig når Flemings film til sokkeholderne, besidder den sin egen charme og fabulerende energi samt en rent ud sagt overvældende billedside." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... bliver aldrig hverken morsom, magisk eller uhyggelig. Det forsvinder i spekulationen, den økonomiske altså. I sidste ende handler filmfortryllelse ikke om formuens størrelse, men om fantasiens og fortællelystens." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... en rigtig god film og en ret fin historie. Det er nyttigt at se den gamle udgave, før man køber billet til den nye." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

James Franco er den helt rigtige til at spille den charmerende fidusmager, som hellere vil mele sin egen kage end redde nogen som helst. Og de tre hekse spilles også dejligt overbevisende af Michelle Williams, Weisz og Kunis. Her er det en klar fordel, hvis man ikke på forhånd kender historien og ved, hvem der er gode og hvem der er knap så gode. Jeg vidste det ikke, og det gjorde, at jeg fandt historien forrygende underholdende.

Der sker langt mere end i den gamle Wizard of Oz, som jo trods alt også "bare" er en musical. Og der må også siges at være sket et kvantespring af dimensioner på den visuelle flade. Det er virklig virklig flot. Mega kunstige farver, men det hører sig jo til i Oz. En nydelse at se på. Dog er CGI effekterne et par gange lidt for tydelige (eksempelvis da nogle af dværgene laver baglæns saltomortaler er det meget tydeligt, at det ikke er ægte).

Da filmen sluttede var mit største ønske at se en fortsættelse i samme stil. Der burde laves en genindspilning af The Wizard of Oz - altså ikke som musical, men som eventyr actionfilm. Og gerne nyfortolket så hele handlingen ikke er givet på forhånd. Er man til eventyrfilm i stil med Stardust, så skal man ikke snyde sig selv for Oz: The Great And Powerful.

Wayne

Man har sparet lidt på omkostningerne til musical numre, i forhold til "originalen" og det trækker ned.

Men Sam Raimi har absolut fundet en form, som er Oz værdig - herlig fantasi og flotte billeder.

Sonni

En rigtig hygge søndag film.

Den er rigtig flot lavet og den dejlige historie er tilbage som vi kender den, der bliver forsøgt en masse med alt det nye udstyr vi har idag, og det slipper de godt fra.

En rigtig dejlig familie film hvor alle kan være med.

Jensuser/8705

Flotteste film i MEGET lang tid. Den burger 3D på de helt rigtige måder og på de helt rigtige tidspunkter. Det er fabelagtigt og rørende for øjnene, at man sidder spændt fast til sit sæde og svæver rundt i det gamle/nye OZ!

Historien er simpel og til tider finurligt gennemtænkt, men hvis det ikke var for filmens brug af 3D, så var den hurtigt glemt. JF er god som rollen, men jeg kunne aldrig rigtigt se ham som den. Følte bare at han var en eller anden (vigtig) figur i et Land-comeback!

Marilyn

Rigtig fed film er bare lidt mut over slutningen:-( jeg for helt medlidenhed med Milas rolle.

Anette

Det er en sød og underholdende film med gode effekter. Den starter i Kansas i sort/hvid og smalt format og da vi ankommer til Oz går den over i bredt format og meget klare farver. Lige som gamle film.

Mila Kunis, Rachel Weisz og Michelle Williams spiller de underskønne heksesøstre som rivaliserer om at få magten over Oz. Så der er masser at se på i denne film!

Det er en klassisk fortælling om kampen mod det gode og det onde, tilsat magi og finurlige figurer som fx en porcelæn-pige og en flyvene abe. Filmen lykkes meget godt, men der mangler stadig noget. Jeg kunne godt have ønsket mig mere musik og sang i filmen.

Frank

Dårlig film

allanuser/22470

Ok underholdning Ok fart Ok effekter

Jimmy

Jeg har ikke set det hele af The Wizard of Oz, men der var nogle fint hints hist og pist i OZ, som jeg kendte til.. og jeg var positivt overrasket over The Great and Powerful... 3D effekten var den bedste oplevelse jeg har haft med 3D... filmen i sig selv var en rigtig familiehyggefilm, som jeg faktisk har savnet lidt, i stedet for de hjernedøde "bang bang du død"-film, som jeg er så træt af.. den her film var bare ren hygge, sjov, sød og tankevækkende... glæder mig til dvden kommer...

Men den får ikke 6 Stjerner, dog, fordi jeg synes der manglede lige det sidste boost til at den fortjener 6 stjerner.. men alt i alt en fed film..

Trine Nørgaard

Denne film var en udemærket oplevelse at se, men jeg synes kun, at det var de sidste 40 min, som der fangede mig. Filmen var ret forudsigelig i starten, og det gjorde den kedelig.

Jeg synes ikke engang at filmen var specielt flot - der skulle nok have været en kontrast mellem den sort/hvide verden og den farverige verden, men blomsterne i starten så overdimentionerede og falske ud (måske skulle de ikke have overdrevet så meget). Derudover kunne man fornemme, at James Franco slet ikke stod i resterne af luftballonen i søen, men i stedet for var i et kedeligt studie, hvor alting var lagt på bagefter. Det var bestemt den værste scene i hele filmen, og det kunne kun blive bedre.

Det gjorde det så heldigvis også - gradvist, for først skulle man igennem det, som man kunne gætte sig til og først derefter kom det ukendte, og Troldmanden viste sine kunstskaber i form af viden og snuhed.

Og en film der var 2 timer, men kun er god ca.1/3, så kan den kun få maks to stjerner, og den sidste stjerne går til skuespillerne og noget af computergrafikken, som der trods alt var pæn. Desuden vil jeg også rose 3D'en (jeg er ellers meget ked af 3D), som havde nogle rigtig gode elementer med, som der virkede - også uden man blev rundforvirret.

Denne film vil jeg nok hurtigt glemme igen, og jeg ville ønske, at jeg blot havde set den i hjemmebiografen. Det er ikke en film, som jeg ser frem til at se igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.