Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Mincemeat

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en anspændt grundstemning. I flere scener ses nærbilleder af et lig og indvolde, der udtages under obduktionen. I en scene trues en af hovedkaraktererne med at blive likvideret, og mod slutningen ses flere soldater falde i krig. Da hovedparten af handlingen består af dialogscener, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
12.05.2022
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Operation Mincemeat
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Billetter
Operation Mincemeat plakat

Krigsdramaet 'Operation Mincemeat' er baseret på den sande og utrolige historie om to britiske efterretningsofficerer, Ewen Montagu og Charles Cholmondeley, der under 2. verdenskrig planlægger den mest usandsynlige desinformationsstrategi.

Deres plan indebærer både en død mand og en række falske dokumenter i håbet om at bekæmpe de tyske tropper.

De allierede er nemlig fast besluttede på at sætte en stopper for Hitlers jerngreb om det besatte Europa, hvorfor der nu planlægges et stort angreb på Sicilien.

Spørgsmålet er dog nu, hvordan de skal beskytte deres store invasionsstyrker fra en potentiel massakre. Det er her de to efterretningsofficerers vovede plan kommer ind i billedet.

'Operation Mincemeat' er historien om en vild idé og plan, der endte med at ændre krigens forløb ved hjælp af vovemod og sindrig opfindsomhed.

På rollelisten som de to officerer finder man den britiske stjerne Colin Firth, som man vil kende fra film som Love Actually, A Single Man og Kongens store tale samt Matthew Macfadyen fra bl.a. The Assistant og Anna Karenina.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
3.8
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Dagbladenes Bureau

  "...forstået sådan, at den nye krigsfilm ganske enkelt ligner virkelig mange andre film om den periode. Her er drama tilsat humor. Vrede krydret med tilgivelse. Bristede drømme spicet op med spirende kærlighed. Ja, faktisk ligner 'Operation Mincemeat' SÅ meget andre periodedramaer fra ”den uendelige krig”, at den aldrig helt bliver sin egen." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "'Operation Mincemeat' er blevet en bredt underholdende, humørfyldt, finurlig, velspillet og højst moderne krigsfilm om et af de øjeblikke, der burde være for skørt til at være en del af en brutal krig." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Filmens gennemgående joke er James Bond. Ophavsmanden til 'Operation Mincemeat' var nemlig ingen ringere end den senere 007-forfatter Ian Fleming, der havde fundet ideen til plottet i en spændingsroman. At den konstant skrivemaskineklaprende Ian Fleming er centralt placeret blandt de hemmelige hakkedrenge betyder, at vi med glimt i øjet kan få præsenteret prototyperne på Bond-universets M og Q." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Udover at være enhver Jane Austen-fanatikers drømmebattle of the Darcys er 'Operation Mincemeat' en sjov og fascinerende spionfilm om de virkelige begivenheder, der skabte et af de største bluffnumre i moderne krigshistorie." (Claus Nygaard Petersen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Det bliver i sagens natur til mere kammerspil end krigsfilm. Derfor peppes handlingen her og der op med mere spionage, svingende natteliv i London med jazz og jitterbug samt en amerikansk sergent på fransk visit. Man må sågar forføre en homoseksuel, spansk fascist for at få tyskerne til at falde til føje." (Bo Tao Michaëlis)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.